TP-LINK routerek - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Patice
(nagyúr)
Blog

Szia!
Nekem van két EAP610 beltéren, vezetékesen összekötve, NAS-n szoftveres Omada kontrollerrel.
Én meg vagyok velük elégedve, teszik a dolgukat stabilan, jó a térerő, jó a sebesség.
Asus Ac-68U-ról váltottam, mert az egyedül már nem fedte le az egész házat és a kiegészítésnek berakott régi routerekkel meg nem volt se mesh, se seamless roaming.
Egymagában is tud működni, de legalább kettővel az igazi.
Ha jól tudom lesz nemsokára felhős kontroller is, így akár azt sem kell külön venni majd.


haddent
(addikt)
Blog

Na pont ez a tervem nekem is. Felhőt nem szeretném, minden selfhosted :) De így kiváló, remélem nálam is beválnak majd. :R


AtHoS
(nagyúr)

Köszi az infót :R


evolube
(újonc)

Sziasztok!
Adott egy gép PLC-vel és egy laptop. A gép és a laptop ethernetes kábellel összeköthető, így a laptopon látjuk a gép állapotát. Ezt a vezetékes kapcsolatot szeretném kiváltani vezetéknélküli kapcsolatra wifi routerrel, amennyiben lehetséges. Meg lehet oldani? Ha igen, milyen beállításokkal lehetséges? Jelenleg az van, hogy a laptopon be van állítva statikus ip cím, alhálózati maszk, alapértelmezett átjáró, ami úgy nézem, feltétele a kapcsolatnak (ha dinamikus ip címre állítottam már nem volt kapcsolat), a PLC-s gép oldalon azonban a hálózati beállításokban már nincs specifikálva IP cím. Kipróbáltam switch-el, úgy is működött. A cél vezeték nélküli kapcsolat. Hogyan?


Patice
(nagyúr)
Blog

Mi az a PLC ebben az esetben?


bali66
(tag)

Sziasztok. Akinek van C7 V5 routere és ért hozzá, el tudná küldeni az mtd0 és mtd1-át nekem. Köszönöm.


ozark
(csendes újonc)

AX1500-ről vélemény? Fél éve használom, de nem az igazi...valamit lehet tenni vele, vagy eladós és inkább az Asus vonal? :F


crissprivat
(senior tag)

Mi az, hogy nem az igazi? Mik az elvárások vele szemben?


ozark
(csendes újonc)

Ledobálja az eszközöket, belassulnak, tv okosító: amazon prime csak forog-forog...mindezt úgy hogy mellette van 3 méteren belül!


mezis
(nagyúr)

crissprivat
(senior tag)

Firmware a legfrissebb van rajta, nincsenek zavaró más wifik a közelben, csatornákat már próbáltál cserélni?


ozark
(csendes újonc)

Elvileg friss. Tetheren keresztül néha ránézek, családi ház, mindenkitől messze. Semmi más nem jön be, teljesen tiszta minden csatorna. Digi netem van, optikán jön be. Huawei ONT van, lehet át kellene azt állítanom routerről modem üzemmódba, és ezt meg beállítani górénak (mert a szolgáltatóé szerintem gyengusz hardver) de az már egy másik topic... :)


haddent
(addikt)
Blog

sziasztok
eap610 + eap653 mesh -sel küzdök. Nem azért mert rossz, csak többet várok/akarok/tartok reálisnak. A jelenség az, hogy az esetek többségében ilyen ~300mbps a max ami kifér a csövön (iphone 13pro, 2x2ax). Még akkor is, amikor egy szobában, néhány méterre vagyok és a kiajánlott tx1200mbps az omada controller szerint.

Androidos wifi analyzerrel pásztázom a teret és azért van furcsaság ami feltűnik. Látom a saját SSID -met és egy <hidden> -t. Ugyanazok a csatornán, ugyanolyan dbm -mel. Nem mindig, de elő-elő jön. Ugyanez látszik airportban is iphoneon. Ez... ezmiez? Firmware bug? Visszaverődő jel, "visszhang"? Bocsi, ha hülyeségeket beszélek és kérdezek

ötleteket várom. A szokásos channel, bandwidth, tx power kérdéskört sokszor körbejártam, nem igazán segít semmi. Mindig úgy tűnik, hogy AHH NA MOST, aztán eltelik pár óra és megint ilyen.. :F


crissprivat
(senior tag)

Egy hálózaton belül, ha mind a kettő router üzemmódban van és osztanak IP-t mindketten, akkor az nagyon nem tesz jót a stabilitásnak. Nagy az esély, hogy ez a gond.


ozark
(csendes újonc)

Akkor az AX1500 legyen access point módban (amúgy is csak a vezeték nélküli eszközök kiszolgálását végzi)?
Azt nem írtam, hogy az ONT után van egy 8 portos gigabites tp-link switch, ebből egy kábel az AX-be jön, a pc-k, kamerák is a switcből kapják a netet, vagyis elviekben csak azt a potom 13 vezeték nélküli klienst kell kiszolgáljon az AX... :DDD


crissprivat
(senior tag)

Igen, akkor az AX1500 legyen AP módban, de a DHCP-t kapcsold ki benne.

[ Szerkesztve ]


crissprivat
(senior tag)

Hali, tudom elcsépelt dolog, de egy teljeskörű resetet próbáltál már?
Vagy ha csak az egyik AP van a rendszerben akkor sincs meg a sebesség? Megnézném mit csinál egyedül a 610 és a 653 is. Hátha nem kedvelik egymást, hiába MESH rendszer.


haddent
(addikt)
Blog

Persze, volt reset. Külön-külön is hülyülnek egy kevés idő után. Az is lehet, hogy tényleg túl sokat várok el.. :F


crissprivat
(senior tag)

Nem vársz el sokat, csak amit teljesíteniük kellene. Érdekes a helyzet nálad. Akkor ugyan ott vagy most a tp linkel, mint az unifivel voltál. Vagy ez azért jobb valamivel?
Nem lehet, hogy van nálad olyan eszköz rájuk csatlakozva, ami ennyire lekorlátozná a wifit? Általában mindig a leglassabb eszközhöz igazodnak.


haddent
(addikt)
Blog

Hát, eleinte jobb volt. És ez többször jó :DDD Na meg legalább nem 70 ezer (és az jó áron volt)
Minden lehet, de mi? Semmi extra... 4 okos izzó, pár telefon, 1 chromecast és kb ennyi :F
Általában mindig a leglassabb eszközhöz igazodnak. - Ez nekem új. Főleg WiFi6 / AX kapcsán. Ilyen van? Hogy kell ezt érteni?

üzenetek