TP-LINK routerek - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


haddent
(addikt)
Blog

Sziasztok!
Jelenleg egy AX10 (pontosabban AX1500 a hw) elégedett felhasználója vagyok, de valami komolyabbat szeretnék. Elhoztam egy Ubiquiti U6 Pro -t, ma viszem vissza, mert egy retek egyszerűen.. Tudom, hogy PH -n az Asus mesh a menő, de egy barátom nagyon megszívta az Asus -szal és nem sikerült megoldást találnunk rá. Több IoT eszköze sem volt hajlandó csatlakozni rá 2.4G -n, a telefonjai preferálták a 2.4G -t az 5G helyett, nem WiFi6 -tal csatlakoztak, stb. Szóval egyértelműen maradnék Tp-Link-nél. Több dologban gondolkodom, véleményeket szeretnék kérni, hogy melyikkel járok a legjobban. A cél egy 2 szintes családi ház minél jobb lefedése sebességben és térerőben:
- egy erősebb/másik AX -t, viszont ugye ők nem tudnak router-router összemeshelni a mai napig, tudtommal :(
- egy Omada EAP610, ami elméletben ugyanazt kéne hozza, mint az AX10 + még sok feature + picit azért erősebb is kéne legyen. Ha ez nem elegendő, könnyen tudom ethernet backhaul -lal bővíteni még egy EAP610 -zel később, stb.
- valami Deco szett..

Árban a felső határ jelen pillanatban maradjon 50k, későbbi bővítést nem belevéve. Mit gondoltok? Legjobban az EAP610 -ről alkotott v élemény érdekelne. :R

üzenetek