TP-LINK routerek - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


pistabyte
(tag)

Sziasztok.
A napokban vásároltam egy Tp-Link Archer AX55 routert,de lenne vele egy elég nagy sebesség-beli gondom.

Szóval Telekomos 1 gb-s sebességű otthoni netem lenne,de akármit csinálok az istennek se akar a netem az új routerrel normális sebességgel menni.

Direkt vettem erre a célra egy Archer TX50e hálózati wifi kártyát,de a net sebességem a speedtest szerint csak 50-100mbit,de érdekes módón a feltöltés meg néha meg szokott lenni 900mbps-is.
Próbáltam ketté választani a 2,4 és 5ghz-s sávot is,hátha valamiért a 2,4ghz-s sávon akarni menni,de sajnos hiába kényszerítem az 5ghz sávra is akkor is ugyanez a helyzet. A letöltési sebesség drasztikusan lassú a feltöltési sebesség viszont nem ! :Y

Megpróbáltam LAN cat7-es kábellel is össze kötni a routert és a pc-met de akkor is tök ugyanez a helyzet mint a wifi-n is. Amit kaptam a telekomtól beltéri egységet és amivel összekötöttem az új tp-link routerrel Lan kábelt az tuti hogy hozza az 1gigát mert anno azzal a kábellel volt a gépem össszekötve a telekomos beltérivel és ott a fel és letöltési sebesség 960/970 körül mozgott.

Van esetleg valakinek ötlete,hogy ez miért lehet?? Valamit a telekomos beltérin kellene állítanom? 1 szoba választja el a két helyiséget,kb van köztünk 5 méter távolság,mert még a telekomos beltérinek is át jönne hozzám a wifi jel csak nyilván már gyengébben. Ezért vettem a tp link archer ax55 routert,de nagyon nem akarja hozni a kívánt sebességet,de még LAN-on se.

A gépem: Amd rx 5700,rx 6700 xt,giga b450 elite lap (1gigás intel lan port ),32gb 3200mhz ram,1 terra 970 evo ssd.

üzenetek