TP-Link WR1043ND router - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


petakpa1
(őstag)

Az a gwlim által optimalizált FW volt, de abból a 18 és 19-es főverziójúak már csak a 64 MB-ra moddolt v1-esre telepíthetőek asszem.

Épp ezért használtam én a hivatalos 19.07.7-es FW-t utoljára 2021 tavaszán, de az bekapcsolt wifivel SFE engedélyezése mellett sem tudta nekem kihajtani az új 500-as netet, na meg persze 5G-s wifi sem volt rajta... Ezért került kb másfél éve szekrénybe az öregfiú.

Majd most meglátjuk mire megy akkor ha a Wifi-t a Cisco AP fogja szórni...

Egyébként ma du-n fel is kúszott rá a 19.07.10-es verzió :DD

Egyenlőre még nincs semmi bekonfigolva rajta, csak két kliens vezetéken fel lett csatlakoztatva, és még WAN kábel sem lett bedugva. A fenti kép alapján azért szabad memória is van még szépen. Igaz ennél csak magasabb lesz majd a kihasználtság ahogy több kliens kapcsolódik mind vezetéken, mind az AP-n keresztül.

Továbbá még minimum 2 kiegészítő csomagot is telepítenem kell: WOL és DDNS, valamint jó lenne valami szebb skin is és magyar nyelv, de utóbbi kettőről azért le tudok mondani ha muszáj...

Viszont lennének még kérdéseim:
ip6 és wifi szolgáltatást egyáltalán nem fogom használni? Ezeket elegendő letiltani, vagy ezeket a csomagokat uninstallálni is érdemes?

Laikusként azt gondolom, ha letiltom, akkor a flash-ben foglalja a helyet, de a memóriába be sem töltődik, nem foglalja a RAM-ot és a CPU-t sem terheli. Jól gondolom ezt?

Mivel csak pár addicionális csomagra lesz szükségem amik el fognak férni a tárhelyben, még úgy is ha ipv6 és wifi csomagok maradnak, ezért nem távolítanám el őket.

Ha viszont letiltva is fogyasztják RAM-ot és eszik kicsit CPU-t akkor lehet érdemes lenne eltávolítani őket.

Hogy működik openwrt, azaz linux ilyen szempontból?

Ja és az is kérdésem lenne még, hogy hol lehet azt beállítani, hogy DHCP milyen ip tartományban ossza a címeket klienseknek? Azt szeretném ha a 192.168.1.101 lenne az első ip cím amit kioszt a 192.168.1.100 helyett...

üzenetek