TP-Link WR1043ND router - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


petakpa1
(őstag)

Ismét az itteni guruk segítségét kérném, mert nem sikerül beállítanom megfelelően port fw-ot a PC-m távolról történő magic pocketes élesztéséhez.

Hálózatom így néz ki:

Router tehát a Vodafone-os HGW-m, de az IP címeket a TPLink osztja.

TPLink gduck kolléga #71255 sz hozzászólása alapján lett beállítva.

Ezen kívül az alábbiakat állítottam még be:
Network/Interfaces/Lan/DHCP server/General setup részben az ip címeket csak a 192.168.0.200-250 tartományban oszt automatikusan.

Network/DHCP and DNS/Static Leases menüben az összes klienshez hozzárendeltem manuálisan az ip címeket. A PC-m amit távolról éleszteni akarok mindig a 192.168.0.101 címet kapja, és bérleti idő végtelenre van állítva.

HGW-n beállítottam 2 ilyen port FW szabályt:
A felső elméletileg önállóan is ébreszteni a PC-met, ha külső ip címem 27002-es portjára elküldöm a PC-m MAC címét

Az alsó pedig a TPLinknek továbbítja csak a csomagot, melyet a TPLink az alábbi port fw szabály alapján továbbít PC-mnek:

TPLinken beállított port FW szabály a Network/Firewall/Port Forwards részben

A probléma ott van, hogy a PC-m kikapcsolását követően valamennyi ideig mind külső ip címem 27002-es portjára mind a 50001-es portjára küldött csomag éleszti a PC-t.

Viszont ha hosszabb idő telik el, pl ha este kikapcsolom PC-t másnap reggel elmegyek dolgozni, és du-án szeretném éleszteni a PC-t akkor már sem a 27002-es portra sem az 50001-es prtra küldött csomag nem ébreszt.

Ellenben ha távolról belépek TPLink menüjébe és a Services/Wake onLan menüben a Host To Wake up legördülőben kiválasztom PC-t és rányomok a zöld gombra akkor gond nélkül éleszti a PC-t.

Továbbá ha amikor hazaértem és telom feljelentkezett a wifire, és a 255.255.255.255 címre elküldöm a PC-m MAC azonosítóját akkor is egyből ébred a PC.
Ezek alapján úgy vélem, hogy a probléma nem a PC oldalán van, hanem a TPLink oldalon.
Mit kellene máshogyan beállítanom, hogy legalább a 50001 portra küldött csomag biztonsággal ébressze PC-met?

A legeslegeredeti problémám (ami miatt ismét beállítottam TPLinket hálózatomba) az volt, hogy HGW ARP táblája bizonyos időközönkét frissült, így időről időre kikerült belőle az az info, hogy a kikapcsolt állapotban lévő PC-m melyik LAN porton is lóg (akkor még közvetlenül a HGW Lan portjába csatlakozott). Így azt, hogy a 27002 portra küldött csomaggal egy idő eltelte múlva miért nem éled PC el tudom fogadni.

Azt viszont egyáltalán nem értem, hogy a 24/7-ben a HGW-hez kapcsolódó TPLink (aminek ip címe szintén fixált: 192.168.0.2) mint switch-re forwardolt 50001es port majd ezt TPLink által PC-m belső ip címére tovább forwardolt csomag miért nem éleszti PC-t?

TPLink ARP táblája is befrissül valamilyen időközönként annak ellenére, hogy PC-m ip címe végtelen bérleti idővel fixálva van TPLinkben.

Hogyan tudnám megoldani, hogy tartósan is üzembiztosan lehessen éleszteni PC-met távolról?

Ismét bocsi a nagyon hosszú postért, de igyekeztem minden infót megadni ami a helyzet megértéséhez szükséges.

[ Szerkesztve ]

üzenetek