TP-Link WR1043ND router - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


petakpa1
(őstag)

Elmentünk 1 hétre nyaralni, mely alatt volt egy áramszünet aminek következtében értelemszerűen újraindult az AP módba konfigurált TP-Link 1043ND v1 eszközöm.

Viszont sajnos az újraindulás után az OpenWrt beli dyndns kliens nem indult el automatikusan. Ez az anomália (azaz, hogy a 1043ND újraindítása után dyndns kliens nem indul el automatikusan, hanem kézzel kell elindítani a process-t) már régebben fennállt, csak mivel itthon voltunk nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, mert LAN-ról belépve az eszközbe kézzel elindítottam és kész. Tehát a hiba nem az áramszünettel van összefüggésben...

Ha nem vagyunk itthon és az áramszünet hosszabb ideig tart, akkor az áram visszatérte után a szolgáltatói HGW-m és 1043ND újraindulásakor nem biztos, hogy a korábbi ip címet kapom vissza és máris elvesztettem az itthoni hálózatom WAN felőli elérésének lehetőségét :((.

Ezért szeretném megoldani, hogy OpenWrt boot után automatikusan indítsa el Dyndns klienst is. Tudtok erre megoldást?
Gondolatom szerint System/Startup/Local Startup mezőbe kellene valamit beírnom, de mit?

Amúgy az az érdekes, hogy a System/Startup/Initscripts menüben Enabled-re van állítva a dyndns kliens, de mégsem indul el automatikusan :(.

Közvetlenül újraindítás után így néznek ki a releváns menük:

[ Szerkesztve ]

üzenetek