Tuning kezdőknek - Processzorok, tuning fórum

üzenetek

hozzászólások


Aprósólyom
(addikt)
Blog

Az üzlet/szerviz, aki szerelte PC-t, javasolt-e/használt ilyet a procihoz?
Többek között "Contact frame" néven is ismert.

Már a 12. gen óta jelen van az a probléma, hogy jó pár mikrométernyi-t meggörbül a proci tokozása, mikor rászorítjuk a hűtést. Ez a görbület pedig rontja a proci és a hűtés érintkezését = Rosszabb hőátadás. Egy ilyen frame állítólag akár 8-10 fokot is tud javítani a CPU hőmérsékletén.

Abszolút átérzem a problémádat. kb. 25 éve magam építem a gépeimet, úgyhogy már elég sok üzlettel volt tapasztalatom, de még mindig nem mindegyikkel.
Én ugyan még nem vettem ettől az üzlettől, de régóta léteznek és jól láthatóan őket érdekli a fine tuning, úgyhogy a Merlinhardver üzlettel venném fel a kapcsolatot és eldiskurálnék velük a helyzetedről. El tudom képzelni, hogy ők meg tudják építeni a gépedet úgy, hogy nyugodt user lehess.

Szerk.: Csak egy javaslat a géphez. A PC házon belüli jobb szellőzés miatt és figyelembe véve, hogy 13. gen i7-ed van, szerintem jobb lenne egy a CPU-t egy AIO vízhűtéssel hűteni.
Ugyan nincs ilyen erős gépem, de majd rákérdezek egy ismerősre, akinek van 13700K-ja. Szinte biztosra veszem, hogy legalább egy 240-es, de lehet akár 360-as AIO vízhűtéssel hűti. Be quiet toronyhűtőd ugyan nagyon jó, de a hatalmas borda és a a rajta lévő ventik irányítottsága, azért megnehezíti a jó szellőztetést ekkora hőtermelés esetében.
Én erősen javasolnám lecserélni kompakt vízre a hűtést + a fentebbi képen látható Contact Frame.

[ Szerkesztve ]

üzenetek