Ubiquiti hálózati eszközök - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


haddent
(addikt)
Blog

Úgy láttam még nincs topikja a márkának, pedig megérdemelne egyet. Röviden arról van szó, hogy konszumer áron, vállalati szférában jellemző (vagy jobb) minőségű és teljesítményű routerekhez, switchekhez lehet hozzájutni.

EdgeRouter család, melyből a legkissebb, EdgeRouter Lite is lekőröz bármilyen konszumer routert, $100 USD alatti árcédulával. Valóban 1Gbit/s NAT (WAN -> LAN, LAN -> WAN) átfolyásra lett kitalálva a kütyü. Túlzásnak tűnhet, de már Magyarországon is egyre elérhetőbb a Digi 1000Mbit/s -es hálózata, így gondolom senki sem szeretné, ha az otthoni hálózata miatt kényszerülne kissebb sebességre, mint amiért fizet.

A gyári szoftver egy saját, Debian alapú router os, ami nyilvánvalóan bármilyen igényt ki tud elégíteni megfelelő konfigurálással, hozzáértéssel.
Egyetlen hátránya a Lite verziónak, hogy összesen 4 RJ45 portja van, melyből egy a WAN, egy pass-through, így mindösszesen kettő marad a LAN számára. Ilyen NAT átfolyási teljesítmény mellé azonban mindenképp javasolt egy full duplex gigabites switch egyébként is.

Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket, én most vettem fel velük a kapcsolatot, igyekszem beszerezni egy példányt egy kis tesztelésre ;) :B

üzenetek