Ubiquiti hálózati eszközök - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


BossBoss
(őstag)

Kopogjam le, de eddig frankón működik november óta. Remélem járok úgy mint te. Egy e-mail-t tényleg megér, hátha cserélik/javítják "kedvezményesen".


MasterMark
(titán)

Miért volt egyáltalán bekapcsolva?


Xpod
(addikt)
Blog

Passz, nem tudom, hogy kapcsolódott be. Szerintem default beálíltás lehetett amit nem vettem észre, legalábbis kézzel biztos nem állítottam be. (és lehet a korábbi fw frissítés után jelentkező hiba sem hiba volt, csak ez a beállítás kavart be)


MasterMark
(titán)

Az ezer százalék hogy nem default beállítás, sőt szerintem figyelmeztet is amikor bekapcsolod, hogy így lehet nem fognak tudni kliensek csatlakozni.


Xpod
(addikt)
Blog

Passz, kb 1 éve üzemeltem be, lehet akkor bekapcsoltam, csak nem emlékszek. (és kivételesen doksit sem csináltam róla, pedig évekre visszamenőleg meg van minden hálózati eszközöm összes konfig doksija, hogy mit állítottam be) Azóta csak firmwaret frissítek és ez a kliens eldobálása a tavaly októberi frissítésnél jelentkezett először, de mikor visszaraktam a korábbi frissítést akkor nem jelentkezett a probléma. Most megint előjött.

Most az bosszant, hogy újra kell telepítenem a konzolt.

[ Szerkesztve ]


kis.zsolt
(tag)

@szpeti40, @BossBoss

OK, egy email megy nekik. Kíváncsi vagyok, de őszintén: piszkosul belefáradtam.


kis.zsolt
(tag)

Nos, befogadták garanciális javításra.
UPS-sel kell visszaküldenem Hollandiába.
Majd tudósítok a fejleményekről.


Hadr0n
(csendes tag)

Megpróbáltam megcsinálni több leírás alapján is a WG t de végül kudarcot vallottam.
Amúgy sem vagyok valami nagy linux mágus úgyhogy hagyom is a fenébe majd valamikor rendesen is bekerül grafikus felületre.
Úgyhogy sajnálom végül nem tudom megosztani tapasztalataimat de nagyon szépen köszönöm az eddig segítségeket a témával kapcsolatban.


szpeti40
(addikt)
Blog

Na ez tök jó, szuper! :D


devil-k
(nagyúr)
Blog

Mennyibe kerül a visszaküldés?


bon
(őstag)

Sokba, nekem egy UNVR visszaküldés 12ezer ft volt.


kis.zsolt
(tag)

Huhh, nem egyszerű!
Szép sorjában:

Kértem egy tikettet az RMA felületén a garanciális igényemmel, megadva az UA-SK-EU egységből az UA-Pro MAC azonosítóját.
Mivel nem volt számla már róla, így képernyőfotót csináltam az Ubi store megrendeléséről, majd a hiba leírásánál küldtem fotót az UA-Pro gyári számáról (ami a MAC azonosító) és egy képernyőmentést, hogy az applikáció szerint nem látható az eszköz.

Pár percen belül elfogadták és biztosítottak arról, hogy jó kezekben van a folyamat.
Nem sokkal később jöttek a konkrétumok külön-külön e-mailben:
- Leírták, hogy mit kell tennem, és hova kell postáznom a hibás eszközt (30 nap van rá). Itt csatolták a visszaküldési csomaglevelet, amit a csomagban kell elhelyeznem.
- Kaptam az UPS-től egy szállítási címkét, amit a csomagra kell tenni, jól leragasztva.
- Tájékoztattak, hogy a csererendelésemet felgyorsították
- Aztán, hogy a csereterméket visszarendelték (Your Replacement Item Has Been Backordered)
- Aztán, hogy a cseretermék kiszállításra előkészítve (Your Replacement is Being Prepared for Shipment)
Megnéztem a szállítólevelet, amit az UPS adott, azon 4kg-os a csomag, úgyhogy megkérdeztem az RMA-t, hogy az egész Unifi Access kitet kell UA-HUB + UA-Lite + UA-Pro-val együtt elküldenem, vagy elég csak a hibás UA-prot.

Most várom, mit írnak.


1amarr
(tag)

@MasterMark #10069
Végül szerintem egész elegánsan sikerült megoldani a problémát: elengedtem a nextcloudot (amiről amúgy is egyre több helyen olvastam, hogy kiforratlan, instabil szoftver) és a SWAG-et, lett helyette Wireguard és FTP. Működik, arra, amit eredetileg is akartam, tökéletes és azt gondolom, hogy biztonságos is.

@rekop #10067
A "nagy" tanulási vágyam annyira volt elég, hogy megtanultam, hogy ez sokkal komolyabb szakma, minthogy youtube videókból és fórumposztokból pár óra alatt megtanuljam, ezért inkább a jövőben kiemelt tisztelettel és óvatosan fogok bánni az EdgeOS parancssorával :D Aztán ha felbukkan valami hasonló "megoldhatatlannak" látszó probléma, és több időm lesz, visszatérek a témára.

[ Szerkesztve ]


MasterMark
(titán)

Ja hát ha az is megoldás, akkor az jobb persze. Esetleg windowsnál SMB jobb lenne vagy linuxnál NFS. Az FTP eléggé ódivatú. :DDD

Amúgy a nextcloudot én anno beállíottam, majd kb pár havonta jött egy olyan update hogy nem töltött be többet az oldal mindenféle hibával. Már meguntam hogy mindig utánaállítsam meg nyomozgassam hogy mibaja.
Amúgy jó cucc lenne, majd egyszer beállítom újra, hátha jobb már.


golya87
(őstag)

Sziasztok!

Most vettem észre, hogy Cloudkey 2 plus-om nem megy. Vizsgálódás után amperszagot éreztem a házából. Szétszedve semmi nem látszik rajta, csak az, hogy a táp rész körül mehetett szét valami.
Próbáltam másik PoE táppal, nem segített. Viszont type-c töltővel sikerült beüzemelnem. Szerintem a PoE táp része mehetett tönkre.
Lehet ezt a részt cserélni? Tudtok szervizt ajánlani?

Előre is köszönöm!


DJ. Ru$y
(félisten)

Ugyan szervizt nem tudok ajánlani, viszont láttam már HA-n ilyen hibával CK2P-t, ezek szerint nem egyedi ez a probléma... Érdekes.


golya87
(őstag)

Az akksit már kivettem belőle, szép púpos volt. Az SoC hűtését is javítottam, azt hittem ezek után már rendben lesz. :W


Egon
(nagyúr)
Blog

Sikerült véletlenül kidobnom az UDM Pro SE rack rögzítő füleit... :((( :W
Nem tudja valaki, hogy honnan lehetne szerezni? Szerencsére plusz egy polcot vettem a rack-be, egyelőre ott elvan, de azért jó lenne rendesen rögzíteni...


rekop
(senior tag)
Blog

Sajnos azt sehol. Nekem is szükségem lett volna rá, írtam több itthoni forgalmazónak és a gyártónak is, de nem jártam sikerrel. Ezt találtam még, ami szerintem jó lehet hozzá, de az ára miatt én nem vettem végül.

[ Szerkesztve ]


DJ. Ru$y
(félisten)

Én az üres patch panelt javasoltam volna, de, ha szerez bármilyen fület, ami 19"-os switchez való, azt 90%, hogy át lehet alakítani egy kis fúrással és festéssel az UDM Prohoz vagy SE-hez. :))

üzenetek