UFO-k Magyarországon? Bár tagadják de itt vannak. - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


BITBOYS
(addikt)
Blog

Nézz rá, szerintem ő akarta, hogy engedélyezd! :D


Asador
(tag)

Egyetértek!

tomcsi23: nem csodálom :DD


waithEard
(őstag)
Blog

Annyit még dióhéjban a UFó témáról:
Tételezzük fel, hogy vannak értelmes lények, egy másik naprendszerben. Igen valószínű, hogy hozzánk hasonlóan, ők is hosszú évmilliók alatt fejlődtek ki, és uralmuk alá hajtották a bolygójukat. Ebből kiindulva valószínű, hogy sok alap dologban hasonlítanak ránk.
Pl.: Inteligensek, valamilyen társadalmat működtetnek. Gépeket építenek, és alakítják a környezetüket. És ők a saját bolygójuk uralkodó faja.
Nos, az ember nem azért lett a Föld uralkodó faja, mert szép gondolatokat dédelgetett, vagy szerette nézni a naplementét a barátaival. Azért, mert a legkegyetlenebb, legpusztítóbb faj, a gyilkolás mestere és szakértője.
Ez egy másik faj, ami szintén végigcsinálta az evolúció "iskoláját" és szintén osztályelső lett.
Ergo ugyanazt csinálná, mint mi, ha el tudnánk jutni egy másik világba, ahol nálunk fejletlenebb lények élnének. Elvinnénk nekik jól a "kútúrát". És ha nem kell, akkor atomot nekik. Szóval nemigen hiszem, hogy itt röpdösnek, és nem csinálnak semmit, mert mi emberek nem ezt csinálnánk. Nem ilyen a természetünk, senkinek nem lehet, aki végigcsinálta az evolúciót.


$p@rr0w
(őstag)

Sztem előbb nyitnának egy fórumtopicot h megbeszéljék léteznek-e emberek...?


Lenry
(félisten)
Blog

túl sok sci-fi-t láttál, de keveset olvastál.

mi a valószínűsége annak, hogy a földönkívüliek olyanok mint mi?
mi van, ha egyáltalán nem hasonlítanak ránk? annyira, hogy kapcsolatba sem tudunk lépni velük.
ha annyira mások, hogy mi nem is látjuk vagy érzékeljük őket, esetleg csak furcsaságok formájában.
vagy annyira mások szellemileg, hogy túl vannak már a gyilkolászáson? (vedd figyelembe, hogy minden magasrangú földi kultúrának ez a célja, miért ne lehetne máshol is így?)


BlacKSouL
(addikt)
Blog

[link]

Én meg azt gondolom, amíg az emberi elme nem képes sem meghatározni, sem megmagyarázni hogy mi volt a világegyetem keletkezése előtt (~16 Milliárd év), valamint hogy hol vannak az ismert, és az ismeretlen univerzum határai, és mi van azokon túl?, addig teljesen fölösleges azon agyalni, hogy vajon vannak-e értelmes lények rajtunk embereken kívül. Pláne hogy az ember önkényesen hajlandó kijelenteni magáról hogy ő értelmes lény. Mitől is az?

Másfelől volt egyszer egy film ami arról szólt, hogy az idegenek a mi dimenzióinkban valóban csak hajlítgatják a teret, de valódi konkrét fizikai "találkozásra" úgysem kerülhet sohasem sor.


Asador
(tag)

:)
De okosan nyilatkozunk másokról... Én pl tudom hogy Waitheard rendelkezik a teljes galaktika és metagalaktika sorozattal /és sok más hasonló témájú kiadvánnyal/ és végig is olvasta őket, de ez most mindegy.

Találgatásokkal operálsz alap nélkül. Ideológista vagy, amire inkább mondanám a túl sok vizuális sci-fit mint az olvasottat Ha jártas vagy a témában talán hallottál Ockham borotvájáról és érted az ide vágó lényegét.
Egyszóval a legegyszerűbb magyarázat, hogy az a faj amely képes volt kijutni a csillagok közé az átformálta, vagy legalábbis igen mély nyomokat hagyott szülőhazáján.


Asador
(tag)

Másfelől volt egyszer egy film ami arról szólt, hogy az idegenek a mi dimenzióinkban valóban csak hajlítgatják a teret, de valódi konkrét fizikai "találkozásra" úgysem kerülhet sohasem sor.
Ott is marad film szintjén...
Én meg azt gondolom, amíg az emberi elme nem képes sem meghatározni, sem megmagyarázni hogy mi volt a világegyetem keletkezése előtt
Képes... Seven Hawking....
addig teljesen fölösleges azon agyalni, hogy vajon vannak-e értelmes lények rajtunk embereken
Ennyi erővel azon is fölösleges agyalni, hogy a Marson volt-e élet....
Pláne hogy az ember önkényesen hajlandó kijelenteni magáról hogy ő értelmes lény. Mitől is az?
Van aki megteheti... :))


BlacKSouL
(addikt)
Blog

Ott is marad film szintjén...
Ez egy elmélet...Ellenkezőjének bebizonyításáig akár egy valós állítás is lehet(ne)

Seven Hawking
Stephen Hawking? Elméletek vagy bizonyítékok? Elméleteim nekem is vannak, csak nem publikálom őket nemzetközi szaksajtóban évtizedek óta. (Noha elismerem mint az emberi faj kiemelkedő tudósát)

Ennyi erővel azon is fölösleges agyalni, hogy a Marson volt-e élet...
Értem. Én azt gondolom volt. Akkor most a Gergely naptár többé kevésbé pontos dátuma szerint 2010. 10. havának harmadik napján Közép-Európai időszámítás szerint 0 óra 55 perckor mit is tudok ezzel kezdeni? Miben módosítja ez a "felfedezés" az én jelenlegi életemet, amiben hétfőn reggel munkába kell állnom 7:30-kor, mint mindig az elmúlt két és fél évben?

Van aki megteheti
Persze...BÁRKI megteheti. Csupán azon múlik a kétes dicsőség, hogy többen vannak-e azok akik egyetértenek vele, vagy kevesebben... :)

[ Szerkesztve ]


3.Aragorn
(addikt)

Érdekes...

Csak beleolvastam a topicba. (az elejébe) Ez a mágneses tér elvű közlekedés akár még hihető is lehetne, DE mivel tudja ezt bárki is igazolni, mikor még az elvet használó űrjárművek puszta létét sem sikerült igazolni. :N

Na mind1. Volt itt valahol egy paranormális jelenségekkel foglalkozó topic. Meg van még, vagy elvitték az ufók?
Kb ez az egész témakör oda tartozik, topic nyitás helyett lehetne ott beszélgetni erről. Feltéve, hogy létezik...


Asador
(tag)

Persze, Solymász Pistára gondoltam én is. :)

Amúgy pedig pont ez a lényeg, ez a téma csak elméletek szintjén mozog ezért mindenkinek meglehet a sajátja. /Persze van akinek azért több alapja van publikálni :)/
Valóban semmit nem változtatna az életeden és az enyémen sem csak lenne egy elmélet amit kipipálhatunk. Nem is kell agyalni rajta van aki megteszi helyettünk. A baj nem ott kezdődik hogy azon filózunk van-e élet a földön kívül, hanem amikor minket látogató megerőszakoló-elraboló idióta ufotörténeteket kreálunk és még el is hisszük...


waithEard
(őstag)
Blog

Szerk: B@sszus: Asador már ezeket elmondta. Mindegy.

Te biztos tudod, hogy én mennyit olvastam. ;]
A tipikus hibát követed el a fejtegetésedben: minthogy (velem ellentétben) nyilván sokat olvasol, ezért nem fejtem ki az Occam borotvája elvet.
Vad feltételezéseket lehet gyártani, és azokkal bármit meg lehet magyarázni, de ez a sci-fi
feladata lenne. Én addig is maradnék azoknál a tényeknél, amiket biztosan tudunk, és azokra próbálok támaszkodni. Ma még elvi síkon sem megoldott a csillagközi utazás problémája.
A féreglyukak, más dimenziók, fénysebesség fölötti utazás, generációs hajók: sci-fi.
Olvass Steven Hawkingot...bár biztos ismered. :)
Ha tisztában lennél a fizika alaptörvényeivel, te is kételkednél kissé, hogy bárki ide tud jönni. (És mi sem fogunk innen elmenni sehová.)

Az meg hogy mi a "magasrendű" földi kultúrák célja: :D Nézz már körül! Háborúk, tömeggyilkosságok, éhínség. Az elkövetők olyan srácok, mint te vagy én. Bármelyikünkből lehet gyilkos, egyszerűen ilyenek vagyunk. A civilizáció csupán egy vékony máz, ami az egymillió éves ösztöneinket takargatja. Az ember alaptermészete semmit nem változott barlanglakó kora óta. Ugyanolyan babonás, kegyetlen vadember, csak most öltönyt visel bőrök helyett. ;]

BlacKSoul:
"Stephen Hawking? Elméletek vagy bizonyítékok? Elméleteim nekem is vannak, csak nem publikálom őket nemzetközi szaksajtóban évtizedek óta."

Utoljára akkor röhögtem ekkorát, egy ilyen szerény mondaton, mint amikor Kolompár Orbán, Ghandi és M. Luther King-hez hasonlítgatta magát! Jó volt! :C :D :D

[ Szerkesztve ]


Lenry
(félisten)
Blog

elbeszélünk egymás mellett, de ezért jó ez :)

azért mondtam, hogy túl sok scifit láttál, de keveset olvastál, mert főleg a filmes scifikre jellemző, hogy az összes űrlény pont olyan, mint az ember, max több a keze és zöld a bőre, de jellemileg ugyanaz.
nagyon kevés az a scifi, amelyik belegondol abba is, hogy milyen lehet egy olyan földönkívüli, amelyik nem hasonlít ránk. kicsit sem.
más testileg és más lelkileg. egy teljesen más világ szülötte.
(esetleg tényleg annyira más, hogy még kapcsolatot teremteni sem tudunk vele, lásd Stanisław Lem regényeit)

az meg, hogy a civilizáció csak máz... megint csak a földhöz ragadottság. szó szerint. ki mondja meg, hogy az esetlegesen ideutazók nem-e léptek már korokkal túl az ösztöneiken?
és nem pont ugyanerre törekedik az emberiség is?


waithEard
(őstag)
Blog

Akkor újfent:
El lehet képzelni akármit, még azt is, hogy olyanok mint a Milka tehenek, és szelídek mint Ghandi. De itt jön Occam britvája.
A szerves szén alapú élet igencsak szűk tartományban maradhat fennt. Ez vonatkozik a hőmérsékletre, nyomásra, gravitációra stb. Ergo az a bolygó, ahol ők élnek, nagyon hasonlít a miénkre. Az alap ösztöneik is hasonlóak kell legyenek. (Táplálék megszerzése, életösztön, szex, agresszió) Ebből fakadóan a céljaik, és módszereik is, amivel elérik azokat. És máris megkaptuk az Embert. Tök mindegy hogy néznek ki, bár erre is van egy pár szabály: Végtagok, amik egy része járás más része fogásra van. Szem, fül, vszínű orr, fájdalom, hő receptorok.

Az emberi faj 1.000.000 év alatt semmit nem vetkőzött le. mákszemnyit, molekulányit sem. Semmi nem utal a leghalványabb fejlődésre sem. Mire alapozod azt, hogy ez meg fog történni? Megint csak egy nagy HA. Aztán még nagyon sok HA, meg LEHET és elérkeztünk a te csudálatos békeszerető Milka teheneidhez. :D
Te hitkérdést csinálsz a kérdésből. Tárgyi bizonyíték nincs, de még csak logikai sem (mármint arra, hogy itt vannak\jártak). Azt persze nem vitatom, hogy a mindenségben élhetnek még rajtunk kívül értelmes lények, én csak azt zárom ki, hogy jártak volna itt a mi bolygónkon.

(Lem az egyik kedvencem. Minden könyve itt van a polcomon. Bradbury a másik. Nála az ember olyan, amilyen.)

[ Szerkesztve ]


EmberXY
(addikt)

Én elgondolkodtam (ismét) a témán, erre jutottam:

A világegyetem elég nagy, és állítólag még tágul is, szóval amit magunk körül látunk, az az egészhez képest gyakorlatilag semmi. Ha ezt vesszük alapul, akkor mondhatjuk, hogy bármi lehet még "odakint". Mivel nem ismerjük, hogy mi lehet az, és hol, ezért azt sem tudhatjuk, hogy miből van (az sem biztos, hogy szerves szén alapú, lehet, hogy azt sem tudják mi az a szén, mert másképpen épül fel a szervezetük).

Ha azt feltétlelezzük, hogy vannak rajtunk kívül intelligens lények és nagyságrendekkel fejlettebbek nálunk (akár évmilliárdokat is fejlődhettek, hiszen nem tudhatjuk, mikor alakultak ki, ezáltal lehetséges, hogy az emberi evolúció általunk viszonyítási alapként ismert folyamatán jóval túlhaladtak, számunkra elképzelhetetlen módon, a technológiai fejlettségről nem is beszélve), akkor valószínűleg képesek eljönni idáig ---> ha ezt megteszik, miért ne vennék fel a kapcsolatot velünk? Nem hinném, hogy csak a poén kedvéért utaznának fényéveket. (Innen gondolom, hogy valószínűleg még nincsenek itt :D)

Azt, hogy ellenséges vagy baráti szándék vezérli-e őket, csak akkor tudnánk meg, ha megtörténne egy kapcsolatfelvétel (tegyük fel, hogy hozzánk hasonló felépítésűek, ez esetben sem gondolnám, hogy a saját magát is pár száz éven belül elpusztító emberi társadalom kizsákmányolása lenne a cél, ha nem is hasonlítanak ránk, akkor meg pláne nincs nálunk olyan, ami számukra létfontosságú lenne) ---> ezt is csak akkor tudnánk biztosan, ha már itt lennének, de mivel senkinek semmilyen bizonyítéka nincs erre, ezért szerintem (még) nincsenek itt. :D

Én személy szerint hiszek benne, hogy nem vagyunk egyedül a világegyetemben, vagy inkább "hinni akarok", mint ahogy Mulder tette az X-aktákban :D, de amíg nem látom őket a saját szememmel, addig én is szkeptikus vagyok a jelenlétüket illetően.

A témáról viszont szeretek beszélgetni, jó megismerni mások véleményét is a dologról.

[ Szerkesztve ]


waithEard
(őstag)
Blog

Na ez már egy átgondoltabb vélemény. :R
A helyzet az, hogy én a valószínűségekről beszéltem. Persze lehet, hogy békések, de több esélye van annak, hogy nem. Lehet, hogy már több milliárd éves a civilizációjuk, és csillagtól csillagig utaznak. Csak nem valószínű. De számunkra mindez indiferens.
Ami szintén valószínű, hogy kb 50 fényév sugarú körben nincs fejlett technológia. Miért?
Mert az emberiség kb 100 éve sugároz rádió jeleket. Ezek 100 fényév átmérőjű gömböt töltenek be. Ha valaki figyelné odakint az eget, ahogy mi, 50 fényéven belül, lett volna már ideje választ küldeni. Mi sem találtunk semmit. Ez persze nem bizonyíték, max arra, hogy nem hemzsegnek odakint az ufok. Vagy nem akarnak dumálni velünk. :D

A világmindenség hatalmas. Olyan nagyok a távolságok, amiket fel sem mérhetünk ésszel.
Ez pedig olyan problémákat vet fel, ami alól a jelen ismereteink nem kínálnak kibúvót.
LEHET, hogy valakik ezt megoldották. De nem VALÓSZÍNŰ. És szerintem csak ez számít. Én azt szeretem legjobban, amikor elviszik, és jól megb@sszák őket. Na ez elég sokat elárul az Ember mentalitásáról. :D Meg a kísérletezés! Azt is imádom. L:O:L :D


EmberXY
(addikt)

Még az egy érdekes kérdés, hogy a relativitás-elmélettel "mások" hogyan boldogulnak.
Mi már ismerjük a "határokat", gondolok itt főleg a fénysebességre, viszont ezt soha nem tudjuk elérni, csak megközelíteni, ezt is csak olyan részecskékkel, amiknek a tömegük szinte 0. Ennek ismeretében kíváncsi vagyok arra, hogy esetleg más civilizációk hogyan látják ezt a kérdést, náluk megállnának-e Einstein és Hawking elméletei? :D :D


waithEard
(őstag)
Blog

Ez viszonylag egyszerű: az általunk ismert világmindenség egészére vonatkoznak az alaptörvények. Vannak extrém jelenségek, mint pl a kvazárok és fekete lyukak, amiknek a működése még kevéssé ismert, de ez nem változtat semmit a helyzeten.
Tudjuk hogyan működnek a csillagok a mi galaxisunkban, tudjuk milyen anyagból vannak,
és hogy milyen messzire. És ez a fő probléma: a távolság. (Nem kapod meg, mint üveggolyót! :( )

Tegyük fel, hogy egy fejlett technológiával rendelkező civilizáció épít egy hajót, ami a fénysebesség 99% -ára tud gyorsulni. Sajnos ekkora sebesség is csigalassú, a roppant távolságokhoz képest, de a fő problémát az idő relativitása jelenti.
Ha ez a képzeletbeli űrhajó 50 fényév távolságból indul, kicsit több mint 50 év alatt ér ide.
Ha vissza akar menni, az szintén 50 év. A baj nem is a 100 éves utazgatással van, hanem azzal, hogy közben az anyabolygón több százezer év telik el....mire hazaérnek már semmit nem találnak ismerősnek, talán őket is elfelejtették. Értelmetlenné vált az utazás. Persze megintcsak elképzelhető egy olyan társadalom, ami stabil évszázezredeken át, csakhát nem valószínű. ;)


EmberXY
(addikt)

Az utazásnak nem feltétlenül kell "teljes ideig" tartani, ha mondjuk a hipertérben vagy a féregjáratokban gondolkodunk.
Ezek a dolgok nálunk még nagyon elméleti szintűek, de ki tudja, hogy máshol hogy mennek a dolgok... :D :D


waithEard
(őstag)
Blog

No igen... ezt hívják sci-fi nek... :)
Ezek a témák még elmélet szintjén sem léteznek, nemhogy láttak volna egyet.
A másik probléma ezekkel, hogy hogyan találnak ide? Mert az rendben van, hogy belerepülsz egy lyukba, de az, hogy pont a mi naprendszerünkbe vezet.... olyan lenne igy "eltalálni" a Földet, mint csukott szemmel 1500 méterről egy bolha tökén a pattanást, egy félrehordó AK-val. :D
Persze itt jöhet az elmélet, hogy ők maguk csinálják, úgy, hogy egész napok energiáját tudják felszippantani. Képzeld el azokat a fi-reléket! :D

üzenetek