Videószerkesztés - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


cigam
(félisten)
Blog

Nem vagyok nagy felirat guru, de talán a .sub? [link]


liszi70
(nagyúr)

Sziasztok!
Szeretnék egy 26GB-os BDRemuxból egy kisebb méretű változatot készíteni. A benne lévő hangsávok, feliratok, fejezetek mind változatlan formában megmaradnának. Az egészen semmi mást nem szeretnék módosítani, csak a videó bitrátáját lejjebb venni. Avidemux nem alkalmas rá, mert nem kezel chaptereket, feliratokat. VidCoder-en minden egyes paramétert egyenként be kell állítani az átkódoláshoz. Nekem olyan progi kellene, ami ugyanúgy hagy mindent mint az eredeti, kizárólag azt nem, amin változtatok, jelen esetben a bitrátát. Van ilyen program?
(Kerülőutas, több lépcsős megoldás szerintem van erre, de hátha van olyan progi, ami ezt egy lépésben megoldja. :)

[ Szerkesztve ]


Falovas
(aktív tag)

Az XMedia Recode a videósávon kívül mindent " Másolás "-on hagysz. Ami lemarad azt az mkvtoolnix-al visszarakod.

[ Szerkesztve ]


liszi70
(nagyúr)

Igen, kösz, már a válaszod előtt megtaláltam a régebbi hozzászólásaid között az XMedia Recode-ot, és fel is telepítettem. Kipróbáltam, de egy rossz beállításon hagytam, így kaptam egy értékelhetetlen fájlt. OK, tegnap megint próbálkoztam, és szerintem mindent jól állítottam be, pontosabban semmihez nem nyúltam, csak amit konkrétan változtatni akartam. 5 óra alatt létre is jött egy fájl, de valami nem stimmel vele, mert a win és a vlc is 1400 órásnak írja. :D Nem is indul rendesen, a kép nem is jön be jó ideig. Gondoltam, hogy vagy a benne lévő elég "érdekes" egyik feliratfájl, vagy a hang kavarhatott be, ezért azokat kivettem belőle a programon belül, és ma reggel újra megpróbáltam. Érzékelhetően gyorsabban el is indult a folyamat, ment vagy 2 órát, erre bejött egy áramszünet. :D Annak annyi, de este majd megint megpróbálom.


cigam
(félisten)
Blog

Ennyi idő és energia töredékével kiexportálhattad volna, átkódolhattad volna, és visszatehetted volna. Ha az a volna ott nem volna ;]


liszi70
(nagyúr)

:D
Na jó, de gondolta a fene, hogy egy hang vagy felirat így be tud kavarni, márpedig úgy látszik be tud. Mert délután az XMedia Recode-ban kioffoltam a hangot és a feliratot, és "röpke" 4h35min alatt szépen át is kódolta a kívánt bitrátára a videót. Aztán persze MKV Toolnix, és vissza a hang és felirat. Így most minden klappol. De erre írtam 2-vel feljebb, hogy: "Kerülőutas, több lépcsős megoldás szerintem van erre, de hátha van olyan progi, ami ezt egy lépésben megoldja." És bevallom, nem gondoltam, hogy nincs rá progi, ami egy lépcsős megoldást ad. De Istenem, add, hogy eljövendő életemben ez legyen a legnagyobb problémám. :D


liszi70
(nagyúr)

Az XMedia Recode-ban nem lehet a felbontást változtatni? Nem találok rá beállítást. Eddig nem is kerestem, mert az elsődleges célom az volt, hogy a bitrátát változtassam, ez már sínre került. De kellene az 1080p mellé 720p is. Ehhez megint egy másik progi kell?


XZoli
(aktív tag)

Tudok valami megoldást a Davinchi Resolve HEVC (x256) media offline hibára. Gopro-os MaxLens módban csak HEVC felvétel van ott nem tudok más kodeket beállítani. A transzkódolást elszeretném kerülni :O . Microsoft HEVC bővítmény fel van telepitve :)


cigam
(félisten)
Blog

Pontosan mik a felvétel paraméterei? Ha jól tudom csak a 8bites videókat kezel az MS HEVC bővítménye, és a 10bites videókat már csak a fizetős Davinci Resolve eszi meg.


XZoli
(aktív tag)

Fizetős van meg, ott is előjön a "media offline" hiba. Sima 8 bites hevc felvételről van szó nem hibás másik editornál nincs hiba a fájlokkal.


cigam
(félisten)
Blog

Esetleg írj a supportnak, vagy a blackmagic fórumára.


GoodSpeed
(őstag)
Blog

Helló,

Filmorában ezt a kiemelést hogyan lehet így megcsinálni?


cigam
(félisten)
Blog

pl. maszk, csak a háttér is ugyanaz(két fotó/videó egymás felett). Így a két fotónak/videónak teljesen más paraméterei lehetnek. Az alsó "háttér" fényereje csökken, a felső sáv héterejét pedig megnöveled, így a kimaszkolt terület kiemelkedik, világos lesz a háttérhez képest.

[ Szerkesztve ]


cigam
(félisten)
Blog

Jesszus ez az autokorrektor! :Y
héterejét = fényerejét


GoodSpeed
(őstag)
Blog

Köszi :R


liszi70
(nagyúr)

BDremux film bitrátáját vettem kisebbre VidCoder (HandBrake) programmal. Elvileg minden más videótulajdonság maradt úgy, ahogy volt. Akartam a filmekből 30sec sample-t készíteni MKVToolnix-al, és akkor vettem észre egy különbséget. Az átkódolt 1080p-ben sokkal kevesebb a vágási helyek száma, szóval azok az I-FRM képkockák, ahol lehet és szabad vágni. Az eredeti BD remuxból minden további nélkül sikerült egy pont 30 sec-es részt kivágni, az átkódolt 1080p-ből pedig vagy 27 vagy 32 sec-es részt hajlandó csak vágni az MKVToolnix. Betettem avidemuxba a filmeket, és a vágási pontok léptetésénél egyértelmű különbség van, az eredeti max. 1 sec-onként ugrik, az átkódolt pedig 5-6-7, esetenként több sec-onként. Mitől lehet ez, és van-e ennek valamilyen káros következménye?

[ Szerkesztve ]


Falovas
(aktív tag)

A legtöbb splitter a H264; x264 kodekkel készült anyagot csak a kulcsképkockáknál hajlandó vágni, cserébe a vágási pontok helyén nem lép fel pixelesedés. A kulcsképkockák tartalmazzák az összes képinformációt. Ezért van az, hogy ha Avidemuxal vágunk érdemes újrakódolni, olyankor a vágási pontok helyén új képkockákat generál a program.
Fentebb pont ezért ajánlottam a SolveigMM Video Splitter Business 7. programot mivel ez csak a vágási pontokon generál új képkockákat a többit megtartja eredeti formában. Vagyis nem konvertálja újra sem a videó, sem az audio sávokat sem.


liszi70
(nagyúr)

OK, ezt tudom már tőletek, hogy vannak ezek a kulcsképkockák, a kérdésem arra vonatkozik, hogy a bitráta miatt újrakódolt anyagban miért van jóval kevesebb kulcsképkocka, ahol vágni lehet. "... a vágási pontok léptetésénél egyértelmű különbség van, az eredeti max. 1 sec-onként ugrik, az átkódolt pedig 5-6-7, esetenként több sec-onként."

[ Szerkesztve ]


Falovas
(aktív tag)

Egy H264 kodek beállítás kb. 15-20 változóból áll, a program amit használtál abban már olyan kodek beállítás van ami ezt eredményezi, viszont azt nem tudom, hogy egyáltalán mibe enged belenyúlni a program.
Nézd meg az XMedia Recode programban, hogy egy H264 kodeknek mennyi beállítási lehetősége van.


liszi70
(nagyúr)

[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
Ezek a beállításai annak a profilnak a VidCoder-ben, amit használtam. Mediainfo alapján így hasonlít legjobban az eredeti fájlra, kivéve a bitrátát, amit változtatni akartam. Látsz valami olyat a beállítások között, ami okozhatta ezt? Persze ez normál lejátszás esetén szerintem semmit nem számít, de tudja fene. :)

üzenetek