Videós, mozgóképes topik - Digitális fényképezés fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


hibavissza
(veterán)

Ezdekvajó :Y Irigy vagyok. :)

Rendeltem Zoom H1n-t. Néztem hallgattam tesztet és Rode videomic-kel olyan a hangja amit én jónak gondolok.

[ Szerkesztve ]


vond
(MODERÁTOR)

Köszi. ;)

Jó lesz az a Zoom H1n. :K Legalább egy ilyen rögzítőnek lennie kell a repertoárban. Nekem is már rég vennem kellett volna, csak még nem döntöttem el, hogy melyiket kéne, meg mennyit szánjak rá.

Ma kimentem a lehet, hogy sokáig utolsó, hazai Hali meccsre, és a pályán vettem észre, hogy eltört az egyik Boya BY-MM1 piros tartó műanyagja. Pedig nem emlékszem, hogy nagyon gyömöszöltem volna. Most megint egy van, lehet rakosgatni egyik vázról a másikra. :(((

Ja, ha valakit érdekel egy kis melegedés teszt a Sony ZV-1-gyel: Kültéren, árnyékban minden gond nélkül végig vett egyben két és fél órát 4K25-ben. Otthon, a 22-23 fokos szobában azért nem ment ilyen sokáig (bő fél óra). Gondolom, az a kis légmozgás jót tett neki ottkint. FullHD50-ben viszont kimegy a világból. Beltéren öt óránál betelt a kártya, de rögzített volna tovább. Mindkétszer powerbank-ről táplálva.

[ Szerkesztve ]


qnadam
(veterán)

semmi extra, annyi a cél, hogy minden nap készítsek valami bármit. nem mindig sikerül :D idénre terveztem beletenni valami extrát azon túl, hogy négyzet és telefonnal, de elhalasztottam :)


qnadam
(veterán)

anno az oneplus 3t-t nagyopn szerettem, specifikációban semmi extrát nem tudott a kamerája, egyszerűen csak kellemes képek jöttek belőle :K


section9
(őstag)

Black Magic Cinema 6K kapott 40% kedvezményt. Az ünnepek miatt még nem sok helyen látszik az európai boltokban, de itt ott már látni. Gyakorlatilag használt áron lehet majd hozzájutni újonnan. A tippért cserébe felesleges Resolve Studio licenszt elfogadok. ;]


p_adam
(addikt)

Erősen megtévesztő, mivel EU-ban csak nettó árra jön ki 40% kedvezmény.
Magyarországra szállítva 21% áfát számol fel (legalább nem 27%...) így az aktuális bolt árhoz képest 22% a valós kedvezmény. Tűrhető, de valószínűleg később is lesz ennyi, amennyi jó kamera várható folyamatosan.


section9
(őstag)

Nem tudom te mit nezel, de a FotoPlusnal mar fent van az akcio es konkretan megvan a 40%.


p_adam
(addikt)

Kérlek szépen én ezt nézem, ebből indul a dolog :)
https://www.cined.com/blackmagic-cinema-camera-6k-40-global-discount/
Itt is ugyanez a kedvezményes ára, de valójában csak az USA-ban ekkora a kedvezmény, EU-ban nem, ha ÁFA-t is fizetsz, az aktuális EU-s ár bruttó 2250€.

Ettől még nem rossz, csak a 40% clickbait, persze még mindig jobb, mint amiket Black Friday-kor írnak ki. (Sőt, aki vissza tudja igényelni, annak kb. itthonra jön ki legolcsóbban.)

[ Szerkesztve ]


Kukcaman
(senior tag)

Jól hangzik :D Akkor már több mindenre figyelsz az biztos.


Tuninger
(addikt)
Blog

amennyi jó kamera várható folyamatosan

Mostanság nem követem a rumor siteokat, csak a kompakt fullframe panasonicról tudok a már ismert szenzorral. Mik várhatóak idén?


p_adam
(addikt)

Jövőbeli kamerákról nehéz nyilatkozni, de ugye itt van az R5II, ami a rétegelt szenzort teheti az eddiginél elérhetőbb méret- és árkategóriába, miközben a túlmelegedésre is figyeltek, ennyit rebesgettek róla, hogy "így már felesleges az R5C".
És van még másik bejegyzett olcsóbb modell is, erről csak találgatni lehet.

A másik nagy kérdés meg a Z6III-mal kapcsolatos pletykák.
A hőelvezetés miatt szépen fog gyarapodni minden irányban, ennyi biztos.
De ez akkor most azt jelenti, hogy tényleg lesz új szenzor, oversampled 4k60p és FF 4k120p képes? És nRAW formátumban is tudja ezt kártyára rögzíteni, mint a Z8?

Ha ez igaz, akkor kb. az összes olyan kamera kaphat utódot, ahol a régi Sony szenzor kapott helyet.
Egy S5 fölé helyezett Panasonic hibrid (lehet S5R jön előbb) egy új Sigma fp
Sony fronton is lesz még valami ZV-E10II mellett is
Stb. stb.


hibavissza
(veterán)

Taskam DR05X sokkal jobb hangot rögzít saját mikijével. Gond, hogy drágább, nagyobb, nincs rá normális deadcat és a H1n-hez később amúgy is venni akarok egy mikrofont.
Deity D4 mini nagyon jó lenne, de szélzajban nem teljesít olyan jól, mint a Rode.

Boya azért nem ez a liga. Az rendben van, hogy fele árban van, de az a fél 12 ezer forint. Nekem az annyira nem számít egy tartós fogyasztási eszköznél, inkább megveszem a jobbat. Kérdés, hogy a ZoomH1n mennyire alapzaj mentes az S5-höz képest. Lehet ott rothad el a fiókban...

Tuninger, kész a teszt. 11 perc lett. Már csak alá kell mondanom a szöveget. Az időzítés miatt megírtam előre. Durva tempóban kell hadarni, hogy ne legyen rétestészta. Kéred a DR fájlt vagy elég lesz a YT link?

[ Szerkesztve ]


hibavissza
(veterán)

Központi zár érjen le a belépő szegmensbe. Minden más maszatolás.


Tuninger
(addikt)
Blog

az nekem már a 97-es honda civicemben is van.

a mai gyro alapon kompenzálható rolling shutter mellett már nem akkora probléma hogy nem global shutter van mint mondjuk az IBIS előtti időkben volt, illetve az új vázak már sokkal gyorsabban olvasnak ki, 15-18ms környékén járunk manapság, az előző gen vázak mennek 20-30 között amivel a topic felhasználók javarésze rendelkezik.
XH2s / A7s3 meg 10 ms alatt megy, az már tényleg mindenre elég.
nameg én nem áldoznék be a global shutterért 1ISO-nyi zajt és 1ISO-nyi dinamikát, mint ami látszik az Sony A9-nél, DJI-nál (ami nem is global shutter), Red Komodonál.


nozs23
(addikt)

10 ev.


vond
(MODERÁTOR)

Igen, a következő külső kamera mikrofon már nálam is valami kicsit komolyabb darab lesz, nem egy újabb Boya. Nem több százezres tétel, hogy nagyon szívni kelljen miatta a fogam, viszont jó esetben elhasználom hosszú évekig.

Szuper lenne mondjuk egy Sony ECM-B10 is, főleg, hogy ott még kábelezni sem kellene, de basszus 90 ezres árral, és elvileg csak a Sony gépeken tudom használni (nem néztem utána).

Kemény dió azért ez a One Man Crew, meg hogy legyen minden helyzetre eszközöd. Tegnap is mondtam a megrendelőnek forgatás közben, hogy most például - ideális esetben - 3-4-5 ember munkáját csinálom egyedül. És akkor még abban az utómunka 1-2 fője benne sem volt. Plusz megint kivittem magammal 3+ millió forintnyi cuccot a helyszínre. És akkor sokan csodálkoznak, hogy miért ennyi az annyi. Hmmm... (Kapcsolódó Insta videó, amit a minap láttam.)


qnadam
(veterán)

pedig elég lett volna vinned egy ájpedet, abban minden benne van :DDD


nozs23
(addikt)

A német/osztrák amazonon most elég jó áron megy: [link]
Analogként megy régebbi Sony vázakkal is.


hibavissza
(veterán)

XH2s / A7s3 meg 10 ms alatt megy, az már tényleg mindenre elég

Így igaz, videónál nem annyira para, van rolling shutter korrekció is, de fotónál az két nagyságrend különbség.

nameg én nem áldoznék be a global shutterért 1ISO-nyi zajt és 1ISO-nyi dinamikát,

Ezt is megértem. Egyik kezünkkel az ISO-t csavarnánk le miközben a másik kezünkkel tekerjük fel a vND-t..... :)


Kukcaman
(senior tag)

Akkor meg azt mondják, hogy "ezért nem fizetek annyit" :))

üzenetek