Videós, mozgóképes topik - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Peethy
(őstag)
Blog

Bocsi, lejárt a szerkesztési idő. Nekem a kedvenc timelapse-em ez és ez. Mind Kessler Crane-el dolgozik, ha egyszer lesz sok pénzem, én is befektetek egybe, ahogy láttam 150-200ezerből már ki is jönne egy szett. Decemberben édesapámmal összetákoltunk egy DIY dolly-t (leginkább az ő érdeme), itt láthatjátok:

Egész jól működik, ha valakit érdekel, leírhatom, hogy hogy készült :)

[ Szerkesztve ]


Cancer
(senior tag)

Mind a két time lapse nagyon jó. Eddig a Mountani tetszett nekem is a legjobban, a másik ugye nem 100% lapse, de a zenével együtt nagyon hatásos.
Illetve nekem a te videóid is tetszenek! Jövő héten kapom meg a chipet a hogy is mondjam, timelapse kioldómhoz, ha elkészül teszek fel róla egy DIY összeállítást a megfelelő topicba.

Amúgy engem is nagyon érdekel a timelapse videózás, a Kessler meg álom. De talán nem is adnék annyit érte. Inkább DIY hívő vagyok. Mondjuk mind az elészítés, mind a használata elég időigényes.


Peethy
(őstag)
Blog

Köszi szépen! :)
Az az írás engem is érdekelne! Én is a DIY mellett állok, de leginkább anyagi okokból. A Kesslert nevezhetjük piacvezetőnek, igazából olyan árakat mond, amilyeneket akar (bár nyilván a motor, bordásszíj, felépítés sem olcsó).

Nekem nagy álmom, hogy egyszer csináljak Budapestről egy timelapse videót. Vimeon van egy Cities In Minutes nevű csoport, ahova ilyen videókat lehet felrakni. Nagyon szép a többi város is, de egy idő után már elég unalmas volt folyton a felhőkarcolókat nézni.. Budapest szerintem gyönyörű város - persze megfelelően bemutatva. Budai vár, Parlament, Lágymányosi környéke, vagy ha kicsit távolodunk, akkor Visegrád, Dunakanyar... tökéletes nyersanyag.

[ Szerkesztve ]


Cancer
(senior tag)

Rendben, mindenképp. Majd összeadom, hogy mennyiből jött ki, de szerintem alig éri el az 1000 Ft-ot. :) Mondjuk nem elhanyagolható, hogy kaptam fórumos segítséget, mert PIC-et kellett felprogramozni.
Én júni 9-re akarok egy timlapse videót összeállítani, addig crane-t és dolly-t is össze kell állítanom.

A budapesti videó már nekem is eszembe jutott, ha gondolod majd dolgozhatunk együtt.


Peethy
(őstag)
Blog

Oké, egy how to-nak örülnék, mert akkor én is megpróbálkoznék vele :)

Igen, az jó lenne. Sőt, amúgy is jó lenne ilyen közös projekteket összehozni, PH-s közösségen belül. Igazából csak egy ötlet kell, meg valaki, aki leszervezze.. láthattunk már erre példát.


Cancer
(senior tag)

Kedvcsinálónak

Bár gondolom azzal van a legkevesebb gond. :)


Cancer
(senior tag)

Én találtam pár Budapest videót.
Mégegy


rumos14
(nagyúr)
Blog

én azért szerválnék vmi fényerősebb fixet is, pl. 85/1.8


Peethy
(őstag)
Blog

Ha sikerül szereznem, akkor lesz egy 50 1.8vagy 1.4, de mivel nem sajátom a gép, és nincs olyan Canonos ismerősöm, aki komolyabban fotózna, ezért korlátozottak a lehetőségeim.

Cancer: az első tetszik, jó az elképzelés, és a cél, meg a megvalósítás is. A második-harmadik nem igazán tetszik, szerintem nagyon unalmas helyeket mutatott, és azokat túl sokáig.. szerintem ez olyan egyéjszakás kaland volt neki :D

Nyár elején lehetne csinálni egy olyat, hogy megadunk egy hetet a vállalkozó kedvű fotósoknak itt PH-n, hogy az általuk bevállalt helyszínről készítsenek egy timelapse-et, amit aztán egy nagy közös videóba bele lehetne rakni. Utána levonnánk a tanulságokat, esetleg újra csinálnánk, vagy ha már jó így is, akkor mehetne fel valahova..

[ Szerkesztve ]


EkSYS
(senior tag)

jó ötlet!


Cancer
(senior tag)

Szerintetek mi a legidálisabb időköz timelapse-hez? 1 mp-enként vagy 2-5 mp-ként a képek?


Peethy
(őstag)
Blog

Nyilván attól függ, hogy amit be akarsz mutatni, az milyen gyorsan mozog. Egy napfelkeltéhez elég ritkábban, ha egy sugárutat fényképezel, akkor pedig gyakrabban. Az 1 másodpercet kicsit gyorsnak találom, főleg úgy, hogy kb 1/2-vel kell fényképezni, kis rekesszel, hogy legyen egy kis elmosódás a képen.


Cancer
(senior tag)

Na igen, de mondjuk egy sugárúton kb 1 mp alatt kelnek át az autók a képen, így inkább ugrálás lesz nem?
Vagy az elmosódástól látszik "folyamatosnak"?

Ez szerintem nagyon szép munka, és amikor emberek mászkálnak, oda szerintem kell az 1-2 mp-es időköz.
Viszont azt nem értem, hogy miért készített több, mint 25.000 képet, holott a kisfilm hossza 4:54, azaz (25 fps-sel számolva) 7.350 db. Tényleg közel 3,5x-esen túl kell lőni, hogy legyen miből dolgozni? Remélem nem, mert így hamar el lehet érni a gyári 100.000 expót... :P
Ha a HDR az indok, akkor azt amúgy is jobb RAW-ban fotózni a hosszú záridő miatt. Nekem még mindig az a gondom, hogy nem tudom hogyan lehet batch-ban HDR-rt feldolgozni, mert egyesével 7-8.000 képet nem vállalok! (bár van az a pénz...csak nem lesz senki, aki megfizeti. :DD)


Cancer
(senior tag)

EkSYS
(senior tag)

ezt hogy csinálják egyébként? :F


Cancer
(senior tag)

A time-lapse-re gondolsz?

Egy programozható időzítővel Timer remote vagy ugyanez markolatba építve Timer Battery Grip be kell állítani témától függően, hogy 1-5 mpenként, vagy akár percenként készítsen adott számú fotót, majd ezt egy alkalmas szoftverrel (pl.:windows movie maker) filmmé összefűzzük.

Megoldható úgy is, hogy az ember leül "stopperrel" és maga exponál, bár ez elég macerásnak tűnik...

Hogy közben "mozogjon" a kamera, ahhoz mindenképpen érdemes dolly-t/slide-ot beszerezni, sőt a legjobb a motoros verzió, mert az biztos, hogy egyenletes mozgást ad.
Kessler Crane itt van pár "oktató" videó is. Bár elég borso árúak az eszközeik, sokan összehozzák DIY alapon.


EkSYS
(senior tag)

Ja-ja..A time lapse-ra gondoltam.
Én nem nagyon erőltettem a DSLR videózást. Sony EX1-be gondolkodok inkább :)


Cancer
(senior tag)

Egy közel 2 millás eszközben én is szívesen gondolkodnék! :D Bár nagy az esély rá, hogy abbólaz összegből inkább egy DSLR szettet hoznék össze.


EkSYS
(senior tag)

igazából szeretnék elindítani egy videostudiót.
Most kinéztem egy frankó ex1-et meg hozzá egy karos stabit (az úsztatósat :)
a 7D meg jó lesz biztonsági kamerának :))


kricsi81
(senior tag)

Sziasztok!

Van itt közöttünk valaki, aki szívesen készítene divatfotózásról werkvideót? :)

Igényeim:
- a videó elkészítése jó minőségben, nem kell csúcsprofinak lenni, de azért legyen igényes // monopod vagy állvány, pár obi, kicsi DOF-os képek, szép éles felvételek, min. HD, de ha lehet inkább fullHD minőség
- utómunkálatok elvégzése, itt sem kell húde nagy dologra gondolni, csak vágás, finom átmenetek, pár felirat, zene (ezt kiválasztom én, nem kell agyalni rajta a videósnak)
- a vágott anyagnak csak kb 3 percnek kéne lennie

Részletek privátban :)

Köszönöm előre is,
Richárd

üzenetek