VoIP telefonálás - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


4Grider
(nagyúr)

90%-ban ugyanazt az infrastruktúrát találod az olcsóbbak között (Dellmont). A telefon pedig igen sokat számít, gyenge telefonnal nem lesz jó/stabil minőséged. Ami persze nem azt jelenti, hogy csúcskategóriással nagyon jó minőséged lesz.


pinnacle
(nagyúr)

OK! Köszi! Kipróbáltam, most nem hallottam ilyen elmálló, rezonáló, üveghangot. Nem tudom mi a pontos meghatározása ennek a hibának, de biztos tudjátok miről van szó. :) Ugye ha szinte csak telefonálásra kell a mobilnet, akkor a Telekomos Maraton a legjobb az 5GB/3990Ft-al, amit addig használhatok, amíg el nem fogy.
Család KÜF-öt használ, nem tudtam rábeszélni őket a MobileVOIP-ra, de nekem megfelel ha már jó a minőség.

[ Szerkesztve ]


garga01
(őstag)
Blog

Sziasztok!
Androidra milyen voip app ajánlott?
Van egy saját "szerverem" (Fritzbox beépített voip képessége), amiben tudok felvenni usereket akik elvileg bármilyen kliensről tudnak csatlakozni. Eddig kliens csak másik router volt, hagyományos telefon portal, neten keresztül dyndns-el kapcsolódnak a "fő" routerhez, mintha egy voip szolgáltatóhoz lépnének be, így a családban van ingyen telefon.
Mivel a netről elérhető, andoridos telóra tennék appot, a kérdés van-e könnyen használható és ez mennyire merítené az akkut?


edk-
(őstag)

Zoiper, Groundwire


gorbep
(senior tag)

Nekem anno a SIPDroid vált be... Ha fel tudsz túrni belőle valami régi APK-t, akkor hangfelvételt is tud csinálni a hívásról...

[ Szerkesztve ]


pinnacle
(nagyúr)

Local Access, hogy működik? Családba van Vodafone Nonstop L előfizetés, ezzel a vezetékes, mobil hívás korlátlanul ingyenes. Ehhez a számhoz lehet társítani?


fradi81
(veterán)

A sip droidnak ez a felülete jön be, a beállításokba beírtam a fiókot. Működik ez még vagy csak nálam nem megy semmi?


gorbep
(senior tag)

zöld és piros pöttyöket tesz az állapotsorba a 2 fiókhoz... onnan látod megy e... zöld az online fiók, a piros hiba vagy nem beállított. Nálam a tárcsázóban be lehetett állítani, hogy a hívás SipDroidon keresztül menjen ki, magát a felületét csak a beállításához használtam... Mivel nálunk a céges WiFin tiltják az 5060-as portot, sőt már magát a SIP protokollt is, már leszedtem és MobileVoip klienst használok. De biztos van itt, aki használja, és bele tud nézni...

Szerettem mert egyszerű mint a faék, és nem terheli le a telefont :U

[ Szerkesztve ]


fradi81
(veterán)


Ennyit írtam be, registration failed üzenet az állapotsorban, valamiért nem akarja a jót, a gswave is piros, de a zoiper most megy.

[ Szerkesztve ]


fradi81
(veterán)

Na közben már mind működik csak a sipdroid nem így nem erőltetem. Közben kipróbáltam még a mizudroid is szimpatikus a retró kinézetével.


4Grider
(nagyúr)

Működik a sipdroid is. Az általad linkelt oldalon a called party address-be kezdj el egy kontakt nevet gépelni és válaszd ki hívásra. Ha nem kezd el azonnal hívni, csak akkor van rosszul beállítva.

[ Szerkesztve ]


pinnacle
(nagyúr)

Nincs valami ötletek erre a Local Accessre, valahogy tudok a Vodafone Nonstop L terhére telefonálni mobilról?


4Grider
(nagyúr)

Ha használod a keresőt akkor láthatod, hogy a local access esetén az accountodat ugyanúgy ugyanazzal a percdíjjal terhelik, mintha mobilevoip vagy sipdroid alól indítottad volna a hívást. Csak talán a hangminőség jobb.


pinnacle
(nagyúr)

Köszi! Gondoltam kipróbálom a jobb hangminőség miatt. CallingCredit oldalán engedélyeztem a Local Accesst. De a hívott +36-1-999-9858 nem működik. Igaz az oldalon más számot jelez. Nem értem, hogy tudnám azt alkalmazni.

[ Szerkesztve ]


fradi81
(veterán)

Úgy néz ki ketten is fogjuk használni a voipot a jövőben, 2 telón egyszerre ugyan az a fiók működhet vagy van valami hátránya?


pinnacle
(nagyúr)

Úgy emlékszem több telefonon is lehet ugyanaz a fiók, de egyszerre nem lehet használni.


gorbep
(senior tag)

Igen, van... a legtöbb szolgáltató büntetést fizettet veled, ha egyszerre két hívást kezdeményezel egy időben... mivel nincs alapdíj regelj 2 felhasználót... annyi, hogy kamatmentesen hitelezel nekik 13 EUR-t...


fradi81
(veterán)

Értem akkor ez nem lesz probléma, köszi.


pinnacle
(nagyúr)

Van arra lehetőség, hogy szám hívásakor választhassak a gyári tárcsázó és a MobileVoip között? Mintha régebben ez működött volna. Most csak a Telefont tudom alapértelmezettnek kijelölni. Pedig a MobileVoip-nál is jelzik a telefont. Hiába törlöm az alapértelmezést a Telefonnál, el is tűnik, de hívásnál kérdés nélkül a gyárit indítja, majd vissza is rakja az alapértelmezést. Samsung A52s telefon.

[ Szerkesztve ]


maestro87
(őstag)

Telz mikor indult újra? Ajánlott még?
Vagy valami más alternatívát tudtok ahol nem kell minimum 10 eurót feltölteni?

üzenetek