VoIP telefonálás - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


floratm
(senior tag)

Eu-n kívüli hívásokra melyik szolgáltató ajánlott? Van olyan táblázat ahol ez is látható?


tibor23
(senior tag)

Ez engem is érdekelne.


pinnacle
(nagyúr)

Attól tartok nincs megoldás. Ilyen kellene, mint a SIM-nél van, de nincs. Telefon topikjában azt mondták, lehet a Google letiltotta külső alkalmazásoknak a tárcsázást.

CallingCreditnél, hogy megy a Local Access? Ügyfélszolgálat nem tud segíteni. Egyszerűen nem értik meg, hogy se a MobileVoip átall hívott szám +36 1 999 9857 se az oldalukon megadott szám 018088232 nem működik.


OlcsoHW
(újonc)

Sziasztok
Egy kis segítségre volna szükségem.
FreePBX problémám volna.
Kimenő hívás tökéletesen működik.
Bejövő hívással van egy kis gondom.

[2024-02-06 11:10:30] NOTICE[2371] res_pjsip/pjsip_distributor.c: Request 'INVITE' from '<sip:******@******;cpc=ordinary>' failed for '*****:5060' (callid: isbcKHZn1dZxcPVBngzwUSq6AjvB5X86dEUk9-e0VktzvNtBmjvvBS7YkiRB-C44dbbi@zteims/1/1) - Failed to authenticate
(telefonszám és ip helyére én írtam a csillagokat)

Merre keressem a hibát?


pinnacle
(nagyúr)

Local Access nem működik más szolgáltatónál használt telefonszámmal? Lehet ez volt a probléma. Kettő idáig nem használt telefonszámoz adtam meg a MobileVoip Local Access beállításánál, utána egyből működött. +36 1 999 9857-et hívja a telefon tárcsázója, közben a hívott számon cseng.
Nem tudom mi ez a CallingCredit oldalán.
Local Access Number: 01159841179(local rate)

Local Access hívásnál még pluszban számolt helyi díj az a CallingCredit tarifája 5 cent vagy a mobilszolgáltató percdíja? És ezt percenként vagy 1x számolja? Oldalukon nem látszik plusz terhelés, de valószínűleg a szolgáltatói perc díjat kell majd fizetni.

[ Szerkesztve ]


pinnacle
(nagyúr)

Másik VOIP topik, nem nagyon megy, lehet kifutott már ez a VOIP telefonálás.
Vezetékes számot be tudok valahogy állítani Local Accessnek? Ez a hívás jobb minőségű, mint az internetes, de közben a percdíj is ketyeg. Igaz jelzik is, ez akkor jó ha van ingyenes helyi hívású előfizetésünk. Nekünk van Vodafone L, ami ingyenes vezetékes, mobil. De hiába adom meg a Local Accessnél, ugyan hívja a +36 1 999 9857-et, de hibaüzenettel visszadobja. Pedig ha jól látom vezetékes számot is meg lehet adni, már ha a Home annak minősül.


tlac
(nagyúr)

hát ha a telefonszámod regisztrálva van több dellmont klónhoz is, az szerintem okozhat problémát
valószínűleg ugyanaz a rendszer fut mind mögött

ez a local access hívás úgy működik, hogy tárcsázod azt a local access-es számot, amit a voip szolgálgató megad és ők a háttérben megoldják, hogy a saját számodat továbbítják a célszám felé

a local access-es hívásnak két díja van, egyrészt megjelenik a voip szolgálgatónál, másrészt, annál a szolgáltatónál ahol a saját telefonszámod van (te esetben úgy értem, hogy vodafone)

egyébként ez a local access-es hívás megoldható mindenféle internet, meg app nélkül is
elég tárcsázni a local access-es számot, aztán vagy ott bepötyögni a célszámot, vagy már eleve preparáltan hívni local access-es számot (hozzá kell adni még a célszámot egy pause-zal)
viszont ez a local access-es hívás csak azokról a telefonszámokról fog menni, ahol az a szám meg van adva a voip szolgáltatónál

[ Szerkesztve ]


pinnacle
(nagyúr)

Köszi! Vezetékes számot lehet használni Local Accessnek, ez a home nem azt jelenti?

Én beállítottam úgy is, hogy csak a vezetékes szám volt megadva, hozzáadtam a Local Accessnél, de nem működik.


tlac
(nagyúr)

mond valami hibát?


pinnacle
(nagyúr)

Ugyanazt mondja, mint a korábban máshol használt telefonszám esetén. We are not able to complet this call... Sajnos úgy néz ki, hogy vezetékes számot nem lehet használni mobiltelefonon Local Accessnek, pedig milyen jó lett volna. :) Ezt írták a CallingCredittől.
Thanks for your reply. there are 2 versions of local access:
-you can dial the access number 018088232 from every number that is verified in your account and you can dial the number you want to call.
-if you use the local access option on your mobile phone you need to enter the number from THAT phone and the app will call the local access number (like +36 1 999 9857). (this local access number can NOT be dialed from other phones/numbers)

Egyébként melyik alkalmazással érhető el a legjobb hangminőség VOIP hívás esetén? MobileVoip egészen jó, ZoiPernél viszont előjön az a régebben tapasztalt hiba, hogy olyan "digitálissá" válik a hang, elmászik.

[ Szerkesztve ]


tlac
(nagyúr)

Sajnos úgy néz ki, hogy vezetékes számot nem lehet használni mobiltelefonon Local Accessnek

de pont ezt mondom, és ők is ezt írják, hogy arról a számról kell indítani a locall access-es hívást, ami be van regisztrálva

tehát ha vezetékes számról szeretnéd, akkor ne mobilról, hanem a vezetékes telefonról csináld


xnickx
(friss újonc)

Sziasztok.

VoIP -os témakörben készítem a szakdolgozatom, ahol egy kis kitérő lenne pár olyan szolgáltató és alkalmazás ismertetése, amelyek használatával biztosított a PSTN hálózatra kilépés, "tetszőleges" hívószám megjelenítésével. Nagyon sok érdekes és hasznos info található az oldalon, de számomra sok esetben ezek csak nagyon rész infok. Tudna esetleg nekem segíteni valaki, leginkább privátban, hogy merre fele keresgéljek, mit volna érdemes tanulmányoznom.

Előre is köszönöm.


garga01
(senior tag)
Blog

Én nagyon konkrétumot nem tudok írni, de olvass bele esetleg kérdezz be a VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai) topikba is.


xnickx
(friss újonc)

Igen, köszönöm. Rajta vagyok...


E.Kaufmann
(addikt)

Tudnátok ajánlani olyan IP telefonközpontot, amire megbízhatóan rá lehet kapcsolódni Androidos telefonról is, akár telefonközpont saját alkalmazásával és megbízhatóan működni fog mindenféle hálózaton?


whbear
(senior tag)

Freepbx + Groundwire. Évek óta hibátlan. Van hogy egy évig rá se nézek. 6 trunk, 10 extension.


Darth_Revan
(veterán)
Blog

Sziasztok!
Még új vagyok és a témában és az Asterisk-et nézegetem aminek tekintetében lenne par fontos kerdesem.
Jól látom hogy az Outbound CID mező a telefonszám ami megjelenik a hívott fél telefonján ?
Van még olyan SIP szolgáltató, amivel Magyarországon lévő mobil hálózatba is lehet telefonhívást kezdeményezni és Asterisk-en keresztül enged beállítani bármilyen megjelenítendo telefonszámot ?
Tud valaki javasolni ilyen(akar magyar) SIP szolgáltatót?

Vagy ez technikailag már nem lehetséges és maximum csak valamilyen formában ellenőrzött CID-et enged a SIP ?

Köszönöm!


Jubejo
(csendes tag)

Tudtok valami ingyenes sip appot ios alá ami asteriskkel kompatibilis?


Vegha
(senior tag)

Hasznal itt valaki Skype elofizetest Skype hivoszammal ? Az EU-s fair usage policy miatt valoszinuleg meg kell valnom a magyar telefonszamomtol es alternativ megoldaskent egy teljes funkcionalitasu Skype-on gondolkodok.
De mas tippet is szivesen fogadok. Jelszo a koltseghatekony user XP: a leheto legproblemamentes telefonalas szolgaltato nelkul, EU-n belul, atlagos vagy az alatti hasznalat mellett (<=120 perc/honap)


zagloba
(aktív tag)

Viber Out-ot nézted? Én azt használtam és jól működött. :)


4Grider
(nagyúr)

Azt hogy hívják vissza?


zagloba
(aktív tag)

Ebbe nem gondoltam bele!🙄


stefi68
(addikt)
Blog

Ha StuntCalls a szolgáltató és pl. Montenegróból telefonálok VOIP-on keresztül, melyik percdíjat kell néznem ha magyar számot hívok:
1. Hívott fél Magyarorságon tartózkodó magyar szám?
2. Hívott fél Montenegróban tartózkodó magyar szám?

[ Szerkesztve ]


4Grider
(nagyúr)

VoIP esetén tök mindegy, hogy milyen országban tartózkodsz, mert a hívást neten indítod.
Tehát csak a cél hálózatok hívásdíját látod a VoIP szolgáltató díjtáblázatában.
A fenti két esetben magyar mobil számot hívsz, tehát magyar mobil irányú VoIP perddíjat fizetsz. Viszont ügyelj rá, hogy helyi wifit vagy mobilnetet használj a VoIP híváshoz, mert magyar mobillal az adatroaming elég drága mulatság montenegróban. Ugyanígy aki roamingoló magyar ott hívást fogad, az is keményen percdíjat fizet a fogadott hívásokért. De ez már független attól, hogy a hívás VoIP lett indítva, vagy rendesen.


stefi68
(addikt)
Blog

Értem, tehát:
Calling from Hungary (valójában mindegy)
Calling to Hungary
Calling with a caller id from a EU member state

Telekomnál van EU-n kívüli netbővítő 5 GB 6.500,- Ft-ért. Elég borsos, de még így is olcsóbb mint a 329,05 Ft/100 kB. :Y

[ Szerkesztve ]


4Grider
(nagyúr)

A sima voip hívásnál a calling from mindegy, az speckó, visszahívásos voip hívásnál értelmezhető.
A hazai netbővítők használatánál nagyságrenddel jobban javaslom egy-két db montenegrói yettel feltöltős kártya megvásárlását és használatát. Azon rengeteg net van és fillérekért hívjátok egymást. Már ha két kártyás és független telefonokkal mentek ki.


stefi68
(addikt)
Blog

Köszönöm, megfontoljuk....


Viiktor1989
(tag)

Sziasztok.
Külföldön szeretném használni a Mobilevoip applikációt.
Regisztráláskor melyik voip céget érdemes választani a felsorolásból?
Illetve körülbelül milyen percdìjakkal érdemes számolni? :R


adika4444
(addikt)
Blog

Hali!

Megnéztem a Betamax price comparison-t és feltűnő, hogy mindegyik site full ugyanúgy néz ki, a lábléc szerint nagy múlttal, egyszerű, lényegretörő design-nel.

Legolcsóbbnak a CheapBuzzer nevű szolgáltatót találtam, ami a maga kevesebb, mint 5 és fél forintos árával lehengerlő.

Van bármi kockázat, ami miatt jobb lenne valami más, ugyanilyen, de drágább variánst választani?

Költségoptimalizálás lenne a cél. Eddig családi Telekom előfizetés volt, de pofátlan magasságokba szöktek az árak, úgy, hogy nincs igazán kihasználva. Emiatt arra gondoltam, hogy a mostani számomat dominón üzemeltetném és voip-pal indítanék kimenő hívásokat, egy másik domino-t pedig beleraknék a router-embe, arra vennék korlátlan mobilnetet, ha néha kell laptopon, ez most már néhány havonta 1--2 nap.

Szerk: Régi összefoglalóban olvastam, hogy bizonyos esetekben USA címet megadva még a VAT is lejön az árról. Ez manapság mennyire működőképes?

[ Szerkesztve ]

üzenetek