VoIP telefonálás - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


shift+ő
(senior tag)

Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!

----------------------------------------------------

Eredeti #1.hsz

Felmerült bennem, hogy otthon beállítok egy VOIP telefont. Nem a PC-n futó virtuális telefonra gondoltam, hanem pl: [link] ilyen készüléket rádugok a hálózatra és mondjuka a NeoPhone, vagy más IP telefont szolgáltató rendszerére csatlakozom.

Néhány kérdés azért még lappang bennem,
1. milyen? (minőség, ár, miegymás)
2. valaki nem tud-e WLAN-os VOIP telefont.

de bármi kérdés tapasztalat van az szivesen venném.

[ Módosította: Karma ]


shabbarulez
(őstag)

1. Elfogadható a minőség bár néha vannak problémák. Megbízhatóságra közel sem olyan mint a megszokott vezetékes. De ez az árán is tükröződik azért olcsóbb pl. havidíj szempontból. Ugye ha áramszünet van vagy netkimaradás, szakadás akkor ez kihat az IP telefonra is. Segélyhívót ezzel nem tudsz használni(legalábbis amelyik ingyen havidíjas azzal tuti, de pl. a UPC telefonján ez biztosított).

Árban jellemzően olcsóbb hívási percdíjak. Havidíj az ingyenestől az olcsóbbig terjed, minél több annál több a kapcsolt szolgáltatás. Ugye pl UPC telónál megkapod az ATA modult, nem kell külön venni.

Az ingyenesek szolgáltatás kínálata egyre bővül. Idén várhatóan közvetlenül hívhatók lesznek az ilyen megoldások a 06-21-es körzetszámon keresztül, így még jobban hasonlóvá válik a használatuk a hagyományosnál megszokotthoz ami elősegíthető a terjedést.

A fatáv új ÁSZF-je szerint várhatóan január 26-tól fog a KLIP teljes körűen elindulni. Mindenesetre úgy néz ki a vezetékes hálózatból 8ft-os percdíj mellett lesz elérhető ez a körzetszám. És a fatávos átalányos csomagok is ki lesznek terjesztve ezen körzetre vagyis ugyanúgy érvényes lesz rá a kedvezmény mintha belső fatáv hálózatos számot hívnál. Pl. XXL csomag esetén.

2. Közel sem teljes lista, mert pl. Cisco-t nem látok közte pedig úgy emléxem ők csináltak elsőként ilyen telót [link]


gykarcsi
(tag)

Csá! Megelőztél, pont tegnap gondoltam rá, hogy nyitni kellene egy ilyen totyikot. Remélem pörögni fog.
A multkor volt nálam 1 linksys ata egység,
[link]
noephone-val használtam, nagyon jó volt. Ára kb. 20.000 huf. Routerre rádugva, majd rákapcsolva bármilyen telefon,és megy a dolog. Két vonalat is lehet vele kezelni. Szerintem ez a legjobb megoldás+hozzá 1 vezetéknélküli telefon. A hangminőség jó, biztonságos volt, netszakadás után 15 mp-pel újra üzemkész volt. Külon led jelzi rajta ha él a vonal. Ha lejár a vezetékes előfizetésem rögtön váltok ilyenre.
Ha nincs net akkor gubanc van, de végszükség esetén ott a mobil. A neophone előnye még, hogy nincs előfizetés, csak a percdíj

[Szerkesztve]


shift+ő
(senior tag)

Ez a Lynksys a L**rd-nál már csak 16K, én is szemeztem vele, végül is mivel nincs havidíj, az egyik vonalra egy telefon a máskra egy FAX és mindjárt elegánsabb a dolog.
Most ugrott be, hogy valaki régen, szeretett volan telefonvonal nélkül csak neten faxolni, hát itt a megoldás.
Amúgy inkább WLAN vagy BT-s cucc lenne a jó, mert az általad említett Lynksis kütyüvel már túl sok az átalakítás. Meg ezt biztosan nem hallgatják le. És ez sem lenne drágább mint egy jó vezeték nélküli telefon.

Sajnos nálam a fatávos dolog kilőve, mert monorteles vagyok. Néztem a Klik-et, de pont e miatt nem jó.

Talán a NeoPhone, ez ezért is tetszik, mert mindenhonna elérnek helyi tarifával. És a család szanaszét lakik az országban.


gykarcsi
(tag)

Ezt találtam:[link]


shift+ő
(senior tag)

Nem rossz, de mire ide kerül ez elég húzos lesz.
Ennnyiért lehet jobban tetszene egy BT-s vagy WiFi-s PDA, ami fut egy virtuális telefon szoftver.


gykarcsi
(tag)

Igen, ezekkel sajnos az baj, hogy elég drágák. Mivel egyre jobban terjed a Voip, szerintem jövőre itthon is több cucc lesz elérhető, és olcsóbbak lesznek. Viszont találtam még egy másikat is, ennek kedvezőbb az ára:[link]


shift+ő
(senior tag)

Ez az, ez tetszik, este megcsináltam a Neophone regisztrációt, és fel is töltöttem 1K-t. Az X-Lite-al és BT-s headsettel korrekt volt a hangminőség. Szerintem egy VoIp telefonnal még jobb lehet, mert kevesebbet kell a az adatokat fortgatni, és gondolom, ebbe vannak speciális minőségjavító funkciók.


gykarcsi
(tag)

Milyen BT-os headset-tet használsz?
Most olvastam, olvasd el, ma még nem olvastad!
[link]

[Szerkesztve]


shift+ő
(senior tag)

Egy 100m-es X-Micro BT dongle és egy Motorola HS805 headset. Sajnos azt méh nem tudtam megoldani (nem is sokat kisérleteztem vele), hogy a headset felvevőgombjával tudjak hívást fogadni.
Nem rossz ez a megoldás sem, de mégis csak egy voip telefon lenne az ideális.


gykarcsi
(tag)

Köszi!

Idézet: A korábban egy harmadik féllel aláírt, az Euroweb leányvállalatok megvásárlására irányuló kizárólagossági megállapodás lejártakor az Invitel önként tett ajánlatot az Euroweb részére, majd röviddel ezután meg is kötötték a részvények megvásárlásáról szóló megállapodást. A leányvállalatokért fizetendő vételár 30.000.000,- USA dollár (kb. 6 millárd forint), amelynek 98 százaléka, vagyis 29.400.000,- dollár a szerződés aláírásakor fizetendő, a fennmaradó 2% pedig egy független auditor által készített tanúsítvány átadásakor, ami igazolja a két leányvállalat nettó eladósodottságának mértékét. A vevő a cégeket adósságmentesen kívánja megvásárolni. Az Euroweb Internet és távközlési területen tevékenykedő üzletágainak eladásával kapcsolatos ügylet létrejöttéért a vállalat semmilyen garanciát sem tud vállalni, mivel a magyarországi Gazdasági Versenyhivatalnak, továbbá az Euroweb részvényeseinek a tranzakciót még jóvá kell hagyniuk. Az Euroweb, 100 százalékos tulajdonában álló leányvállalatán a Navigator Informatika Rt-n keresztül folytatja az IT tanácsadást magában foglaló tevékenységét jelenlegi üzleti területén Közép-Kelet-Európában.

Ha ez a tranzakció létrejön, akkor kérdés mi lesz a neophone-val. Viszont az Invitelnek nagyon kellett lépni, mert a vezetékes telefon kezd befulladni.
Szegeden nagyon sok ember adja vissza az Inviteles vezetékes telefonját. Sok barátom áttért a tcom kábeltelefonjára (tcom még kábeltévét, net-et is szolgáltat). A kezdeti nehézségek után most rendesen műxik. Hátránya az előfizetés. A tvnetwork is szolgáltat még IP telefont (tv-t is, sajna hozzánk még nem ért el), de Szegeden sok helyen elég gyatra a net, és szintén van előfizetés. Ha a tvnetwork belehúz a fejlesztésbe akkor komoly piaci pozíciókat harcolhat ki. Ha az Invitel a Voip terén labdába akar rugni, akkor tovább kell fejlesztenie a voip-s technológiát, így megtartva a neophone-t. Ha előfizetésesre váltaná, akkor van más alternatíva. Szerintem az elkövetkező 1-2 évben kemény csatározások lesznek az előfizetőkért, és ez csak az árak csökkentésével, és a szolgáltatások minőségének javításával érhető el. Reméljük mi fogyasztók járunk jól.


gykarcsi
(tag)

up


shift+ő
(senior tag)

Esetleg a NeoPhone-on kiívül van másik magyar, szolgálattófüggetlen VoIp szolgáltató?
A T-COM-nál a KLIP csak hálózaton belüli szolgáltatás, sajnso a monortel-es körzetből nem tudtam használni. A külföldiekkel, az a problémám, hogy nem mind ad ingyen vezetékesről elérhető számot, illetve azok hívása küldölfi tariváfal számlázódik.
A neo azért tetszene, mert az országból bárki helyi tarifával hívhatna.
Remélem ez a tulajváltás, előnyükre szolgál.


gykarcsi
(tag)

Ebbe olvass bele:[link]
használtam az elődjét a voipbuster-t jó volt, a feltöltés mecerás.


shift+ő
(senior tag)

Igen ismerem, én is használtam még a voipbuster-t, amikor 1 euróéert lehetett korlátlanul hívni magyarországot, de ezzal az a baj, hogy ha engem akar valaki vezetékes telefonról hívni, akkor amerikai tarifával tudja csak megtenni. Míg a Neofón-nál, kapsz egy hívószámot, aztán bármely körzetből a 888-181 hívószám tárcsázásával csörög az én neo-s készülékem, és ez csak helyi tarifával ketyeg. Míg én csúcsidőben 6,6-8 Ft-ig tudok beszélni (a 6,6 a nagyvárosók általában).


shift+ő
(senior tag)

Keresek készüléket, esetleg ha valaki tud olcsón, szivesen venném.


smelo
(csendes tag)

Ha erdekel esetleg egy jo, de nem annyira olcso ATA, akkor:
Sipura spa1001, akkor jelezzd.
(2 szolgaltato, 1 FXS porttal)


shift+ő
(senior tag)

Mennyi az ára?


Rickenstein
(senior tag)

Esetleg Skype compatible telót nem tudtok? Na nem a gépre köthető USB-set, hanem a LAN-os verziót. Nekem egy kissé drága a NeoPhone. A Skype most kb. 4,3Ft/perc egész Európába, éjjel-nappal.


[Szerkesztve]


smelo
(csendes tag)

Szia!
Ha erdekel keress meg skype-on, de nem igazan akarom elkotyavetelni, tehat kb a beszerzesi arban tudnam adni, annyi elony, hogy be van konfigolva rendesen.

üzenetek