VoIP telefonálás - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


shabbarulez
(őstag)

1. Elfogadható a minőség bár néha vannak problémák. Megbízhatóságra közel sem olyan mint a megszokott vezetékes. De ez az árán is tükröződik azért olcsóbb pl. havidíj szempontból. Ugye ha áramszünet van vagy netkimaradás, szakadás akkor ez kihat az IP telefonra is. Segélyhívót ezzel nem tudsz használni(legalábbis amelyik ingyen havidíjas azzal tuti, de pl. a UPC telefonján ez biztosított).

Árban jellemzően olcsóbb hívási percdíjak. Havidíj az ingyenestől az olcsóbbig terjed, minél több annál több a kapcsolt szolgáltatás. Ugye pl UPC telónál megkapod az ATA modult, nem kell külön venni.

Az ingyenesek szolgáltatás kínálata egyre bővül. Idén várhatóan közvetlenül hívhatók lesznek az ilyen megoldások a 06-21-es körzetszámon keresztül, így még jobban hasonlóvá válik a használatuk a hagyományosnál megszokotthoz ami elősegíthető a terjedést.

A fatáv új ÁSZF-je szerint várhatóan január 26-tól fog a KLIP teljes körűen elindulni. Mindenesetre úgy néz ki a vezetékes hálózatból 8ft-os percdíj mellett lesz elérhető ez a körzetszám. És a fatávos átalányos csomagok is ki lesznek terjesztve ezen körzetre vagyis ugyanúgy érvényes lesz rá a kedvezmény mintha belső fatáv hálózatos számot hívnál. Pl. XXL csomag esetén.

2. Közel sem teljes lista, mert pl. Cisco-t nem látok közte pedig úgy emléxem ők csináltak elsőként ilyen telót [link]

üzenetek