VoIP telefonálás - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


shift+ő
(senior tag)

Köszönöm a szóbeli infrormációkat, nagyon tanulságos volt.

Érik az elhatározás, hogy beállítsak egy IP-s készüléket otthonra.

Erősen hajlok a LinkSys PAP2 fele az ára miatt, de a tied is birizgálja fantáziámat.
Igazábol, ha MAX 20K-ért hozzá lehetne jutni egy WiFi-s Voip készülékhez, az lenne a nyerő.


smelo
(csendes tag)

Szia!
Wifis VOIP nem igen van. De miert is kellene ilyen. WiFis router van. Ez melle (vagy ebbe integralt) ATA vezeteken majd egy DECT telefon ra.
Egy Sipura spa1001 szallitasi koltseggel 19 E Ft.(http://www.voip-shop.hu/)


shift+ő
(senior tag)

Létezik, WiFis VOIP telefon készülék, de még itthon nem láttam. Így megspórolható lene az ATA, és mobilis is lenne a dolog.


canniball
(nagyúr)
Blog

Létezik olyan VoIP telefon, ami PC nélkül is alkalmas (ingyen) IP-IP telefonálásra? Valami olyasmire gondolok, amit routerre lehet csatlakoztatni és valahogy úgy működik, mint pl. a Skype, csak PC nélkül.

[Szerkesztve]


zsommi
(senior tag)

Hali!
Tud valaki olyan progit, amivel mobilt lehet hívni ingyen?
Mert ugyebár van ez a VoipStunt, de azzal csak vezetékes hívható...:(


zsommi
(senior tag)

UPP!


canniball
(nagyúr)
Blog

Részemről is UP!


snemeth
(aktív tag)

Szerintem olyan nem nagyon létezik. A Skype-nak saját protokollja van, ugyanakkor a többi szolgáltatónál - Voipbuster, Sipdiscount, stb... - bármilyen SIP szabványt ismerő teló ill. ATA egység használható. Gépre kötés nélkül. Fele percdíjért.

Nem is értem, miért tolják annyira a Skype-ot, amikor a többi olcsóbb és ráadásul gép nélkül is használható.

[Szerkesztve]


canniball
(nagyúr)
Blog

''Nem is értem, miért tolják annyira a Skype-ot, amikor a többi olcsóbb és ráadásul gép nélkül is használható.''
Az olcsóság részemről részletkérdés, mert csak IP-IP telefonálásra használnám, arra is csak ingyen. :D A Skype mellett szól a magyar ''support'' és hogy ''nagyobb múltja'' van, mint pl. a Voipbuster-nek.
A progit egyébként csak példaként hoztam fel (bár nem lenne rossz egy ''Skype-os telefon'', de azt hiszem ilyen tényleg nincs még), a kérdés eredetileg így szólt: létezik-e olyan VoIP telefon, ami PC nélkül is alkalmas IP-IP telefonálásra? Tehát egy ilyen telefont rálógatok itt a routerre, egyet a szülőknél (vagy progit a gépre) és mindenféle szolgáltatónál való reg. nélkül itt beütöm a ''szülői IP címet'', ott pedig csörög a telefon (vagy a progi a gépen), ilyen van-e?


gykarcsi
(tag)

Csá. Olyanról nem tudok amihez nem kell reg. Én neophonet használom. Maximálisan megvagyok elégedve vele.

[Szerkesztve]


shabbarulez
(őstag)

Persze hogy van, jó sok éve. Ahogy snemeth is írta a szabványos SIP protocolra épülő SoftPhone megoldások mellett létezik megfelelő hardware is ami önmagában működőképes, nem szükséges bekacsolt számítógéphez csatlakoztatni mint a Skype telefonok esetén ahogy a eszköz kvázi csak meghosszabítás a program még mindig a számítógépen fut.

Pl. A NeoPhoneX szolgáltatása tavaly májusban indult: [link]

Vagy ott van a TV-ben agyonreklámozott KLIP, ami a Tíonlány megoldása. De elég sok szolgáltatónak van hasonló szolgáltatása, hazai supporttal. Rövidesen ezek a szolgáltatások közvetlen hívószámot is fognak majd kapni, ez lesz a 21-es körzet hívószámok.


snemeth
(aktív tag)

Most tervezek én is venni egy Sipurat.
Mennyire megbízható onnan a szállítás?
Nem a németeknél működik ez az áruház? (Nem a németekkel vannak fenntartásaim, hanem a Magyar Postával)


[Szerkesztve]


smelo
(csendes tag)

Nekem gond nelkul megjott a cucc. A boltot ugyanazok uzemeltetik, akik a fonline mogott is allnak. Most egy kellemtelen eset allt elo: hibas a sipura spa3000-m. Felhivtam oket, es ugy tunik a jovo hetre lezejlik a csere. Ha nem lesz gond, akkor vegkepp ajanlott hely.


snemeth
(aktív tag)

En egy 2002-est szeretnek venni. Komolyabb nem igazan kell, mert routerem van ketto, vonalas telefonunk meg nincs, ugyhogy a 3000-es azon tudasat nem tudnam kihasznalni, hogy vonalasrol betelefonalok es a 3000 meg atiranyit valamelyik VOIP szolgaltatora.

Vagy van neki egyeb tulajdonsaga, amit a tobbi nem ismer es esetleg erdemes volna hasznalni?


canniball
(nagyúr)
Blog

''De elég sok szolgáltatónak van hasonló szolgáltatása...''
De mint írtam én olyan eszközt keresnék, amihez nem kell szolgáltató. Tehát valami ilyesmit keresnék: itt rákapcsolom a routerre a telefont, az bejelentkezik ''canniball'' néven, a szülőknél hasonló módon csatlakozik egy telefon (vagy progi) ''szülők'' néven és (szolgáltató nélkül) lehet telefonálni. Ilyet ismer valaki?


canniball
(nagyúr)
Blog

Köszi az ajánlatot, láttam a topikját, ha nem lesz olyan eszköz amit keresek ''belemerülök'' abba a témába is.


shabbarulez
(őstag)

Megbocsáss de mosoly fakasztó amit írsz.

Szóval neked az nem jó amit belinkeltem, igaz azon ott vannak az általad oly áhított készülékek.

De neked az nem jó, mert neked nem kell szolgáltató. De azért azt szeretnéd hogy legyen olyan eszközöd amit csak rákapcsolsz a routerre és bejelentkezel. Kérdem én hova, ha nincs szolgáltató? Hova akarsz akkor bejelentkezni? Szerintem borzasztóan tévhitben élsz. Szerinted egy mezei ICQ szolgáltatás működne a nélkül hogy léteznének az ICQ szerverei ahová be kell jelentkeznek és menedzselik az üzenetküldést? Jah hogy ott is kell lennie egy szolgáltatónak. Hogy mik vannak!

Ha ennyire akarod a hardware eszközt akár a fenti linken lévőkből vagy másokból választva veszel egy ATA-t vagy IP telefont, beállítod a megfelelő szolgáltató szerverére, legyen az NeoPhoneX, KLIP vagy bármi más, van kismillió. És utána használhatod úgy ahogy szeretnéd. Ennyi.

Természetesen a hívókód egy számsor lesz, mivel a telefon 10 db numerikus gombján igen körülményel lenne azt elzongorázni hogy canniball. És ahogy írtam ez a jővőben még tovább 1xűsödik mert már 06 21-es számmezőböl is kaphatsz hívószámot, így mégjobban közelít a techológia a hagyományos és berögzült telefonálási szokásokhoz, ami hétköznapi halandó számára még 1xűbbé teszi a használatát.

[Szerkesztve]


canniball
(nagyúr)
Blog

Ne haragudj ha esetleg megbántottalak volna, nem állt szándékomban!

''Hova akarsz akkor bejelentkezni?''
Az internetre. :)

''Szerinted egy mezei ICQ szolgáltatás működne a nélkül hogy léteznének az ICQ szerverei ahová be kell jelentkeznek és menedzselik az üzenetküldést?''
Ezért hoztam első kérdésemben a Skype-ot példának: ha jól tudom az közvetlenül a két gép között teremt kapcsolatot (és csak a SkypeIn és SkypeOut igénybe vétele esetén van szükség szerverre).

De ha nem lesz más én is benevezek a NeoPhoneX-re. ;)


shabbarulez
(őstag)

Skype esetén ha már megtörtént a kapcsolatfelvétel akkor a szerver kihagyásával történik az adatforgalom. Mint ahogy pl. ICQ esetén is az állományküldés ugyanígy működik, de a chat esetén ahol kisebb az adatforgalom átmegy a központi szerveren hisz máskülönben nem lehetne üzenetet hagyni egy offline usernek mert akkor az hol tárolódna el. Viszont ahhoz hogy felépüljön a két fél között a kapcsolat szükség van egy szerverre ami segít az egymásra találási folyamatban.

SIP rendszernél annyiban más a helyzet, hogy nem csak a bejelentkezéskor kapcsolódsz a SIP proxyra, hanem a beszéd vagy video adatfolyam is azon keresztül fut át.


canniball
(nagyúr)
Blog

Megint tanultam valamit. :)
Csak mivel léteznek olyan VoIP telefonok, amelyek képesek közvetlen IP-hívásra (vagy ezt mindegyik tudja?) gondoltam valaki gondolt már ennek továbbfejlesztésére, hogy a dinamikus IP címmel rendelkezők is tudjanak így (valamilyen más azonosító, pl. név vagy Skype nick alapján) telefonálni.

[Szerkesztve]

üzenetek