VoIP telefonálás - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


963
(csendes tag)

Üdv

Ismer valaki olyan sip szolgáltatót (a Delmontokon kívül):
-másodperc alapon számláz
-hivószám kijelzés működik (stabilan, nem random)
-10 Ft/perc alatt van a díj
-sip szerver van (FritzBox miatt)

Köszi előre is.
UI: Amugy nekem a Delmontokkal sincs bajom, de hát ha van jobb.

[ Szerkesztve ]


whbear
(senior tag)

Üzleti célra is a CommPeak Standard plant használom. Minden működik rendesen. Most direkt kipróbáltam. Rendesen be voltak állítva a caller id - k? Meg voltak erősítve? A Dellmont persze működik csak minden tizedik hívásnál rossz az érthetőség. A Zadarmát ajánlotta egy fórumtárs, betettem egy trunknek tettem rá 10 EUR-t tökéletesen működik igaz kb 14 forint, de ez nálam nem gond. Keveset telefonalunk ki a PBX-ből, amit meg igen az külföldre megy és az jó áron van. De nálam az ár nem elsődleges, inkább a minőség. És még mindig azt mondom, hogy a CommPeak a legjobb. Vagy Ephone. Az is drágább csak ott nem tudod megadni a saját számodat.


963
(csendes tag)

Kedves Whbear

"Meg voltak erősítve? "
Igen meg volt erősítve a Caller ID.

"Rendesen be voltak állítva a caller id - k?"
Amennyit tudtam beállítottam. Nem tudom mit lehetett volna még beállítani a Standard plan kiválasztása után át sem engedi a rendszerük, ha nem választasz "All Destinations"-ra érvényes szabályt aminél "Specific Caller ID" szabályozható, hogy mit jelezzen ki azok közül amit visszaigazoltál ez a "Edit dynamic rule"-nál.
Elméletileg tehát be volt állítva, ha ez nem elég akkor így jártam...

"A Dellmont persze működik csak minden tizedik hívásnál rossz az érthetőség."
Régebben talán , inkább az vettem észre ha szoftver telefonnal vagy mobilon stb. ahol a hardver teljesítménye változik a hívás indításnál ott tényleg gond van. Ha hardveres megoldással használja pl. valamilyen routerrel akkor ott ez nincs. (Az hogy szakad bármitől lehet, pl. pillanatnyi net hiba stb.)

Zadarmát én is használom az igen használható de kb síma mobil áron megy sajna, akkor meg minek ha csak nem külföldre hívsz.

" Keveset telefonalunk ki a PBX-ből,"
Igen ugy nem gond a hívószám kijelzés mert felül bírálhatod vele, sajna nekem nem jöttek be ezek a PBX-ek. Nagyon sokat tudnak de ha nem fizetsz sajna megbízhatatlan egy olyan ahol külső sippet tudsz végződtetni.(legalábbis a pbxes.com ha meg áll "kézzel" kell újra indítani) Ennél nekem jobb a házi telefon rendszer. Kinek ez kinek az válik be.
Ha jól tudom saját PBX-ed van, úgy sok mindent meglehet csinálni, de egyelőre elég szívnom a CRM/ERP/Worpdress párossal nem hiányzik mellé a PBX.

Nekem pont a külső lenne hívás a lényeges pontos, működő hívószám kijelzéssel magyar kimenő hívásokra.
Na mindegy így jártam,...köszi a válaszod.
amugy a supportos srác se tudta beállítani. (vagy nem is akarta.)


labuwx
(tag)

Én telekomos (vezetékes és mobil) CID-eket használok. Vodafone irányban csak a Platinum esetén jelennek meg helyesen a számok.
Zadarmával egyszer volt caller ID problémám, szintén Vodafone irányban, de egy órán belül javították.
Telnyx-nél $0.0151 egy perc (nem mp alapú) mobil irányba, de ha vezetékes CID-et állítok be, mostanában ki sem cseng. Mobil CID-del eddig nem volt gondom, de nem használom rendszeresen.


963
(csendes tag)

Kedves Labuwx
Köszönöm a tapasztalataid megosztását és..

Irtad:
"Telnyx-nél $0.0151 egy perc (nem mp alapú) mobil irányba"
Köszi a tippet, ezt megnézem.


whbear
(senior tag)

Nekem ingyen van a FreePBX 15. Szerintem amire átlag felhasználásra kell az minden ingyenes benne. Amúgy is ketyeg egy szerverem más célból, arra van feltéve, de felhő szerver is van már pár dollártól havonta. Így nem kell semmilyen szolgáltató. Atomstabil, van hogy csak évente egyszer nézek rá, vagy mikor módosítás van.
A VitalPBX-et meg még egy óvodás is be tudja üzemelni, olyan egyszerű mint a faék.

[ Szerkesztve ]


yanna
(őstag)

Köszi! Megtaláltam. :)


instantwater
(addikt)

Én átmentem ephone-ra amikor a fonio árat emelt, és meguntam az emailes bohóckodást is.

Az ingyenes hordozáshoz fel kellett tölteni párezer forintot, de abból évekig elketyeg a havidíj.

[ Szerkesztve ]


963
(csendes tag)

Kedves Labuwx

Megnéztem a Telnyx-et. Beregisztráltam...2 perc múlva letiltottak automatán, a fizetési lehetőséget..."fasza"...chat csak AI... email supportnak vagy 10 db...várjak 24-48 órát..."hmmm"...Caller ID azonosítás 2 póbálkozás...account negatívba megy ...még jobban letiltanak....másnap - ez hétfön volt- az ügyfélszolgálat vezetőjének email 6 db hibával tüzdelve...automata válasz:szabaságon van...ami emailt az ÜFSZ-hez csak bevadásztam a neten email az összesre "Élő ember segítsen" ... na erre már regáltak...2-3 órán keresztül pinpongoztunk oda-viszza emailen, közben vagy 20 alkalommal letiltották a számlámat, 2 alkalommal videós azonosítás, + útlevél + személyi + bankkártya másolatát kérték, Miért akarok fizetni, Mit akarok velük kezdeni: Ki vagyok? Mi vagyok? stb brutál azonosítás van náluk ...megkaptam az L2 szintet, amivel USA-n kívül is lehet hívni...bankártyával próbálom feltölteni ... letilt... feloldják...újból bankkártya, ujból letilt... végkép letilt csak Bitcoinnal tudnék fizetni... az nincs... email supportnak nem szórakozzatok, megadok másik bankkártyát ha kell... feloldják... paypallal próbálkozás ...ok sikerül feltölteni...Caller ID beállít teszt hívás ...működik...

Vélemény: picit túl vannak automatizálva, profi cég, sok "expert" beállítási lehetőségekkel...ezt kerestem, köszi a tippet.


libus
(őstag)

Kaptam a Stuntcalls-tól ezt a 3€/hó korlátlan beszélgetés lehetőséget.
Ez mennyire korlátlan? Teljes mértékben, vagy megállapított maximális perc?
Ha az utóbbi, akkor az hány perc (kb.)?


4Grider
(nagyúr)

Korlátlan, de simán megszüntetik az előfizetésed, ha már nem éri meg nekik. Ha megfigyeled, azoknak ajánlják fel, akik kevesebbet telefonálnak havonta, mint 3 EUR. Épp most tesztelem a cégnél az ip telefonközpontunkkal, hogy mekkora a tűréshatáruk...


joelke HU
(senior tag)

Viber Out-ot használ valaki tartósan? Ha jól láttam a korlátlan hívás 2690 Ft náluk több mint 50 országba. Ez egész tűrhető ár, ha tényleg korlátlan. Milyen a hangminőség delmont klónokhoz képest?
A szám kijelzés hogy működik? Milyen számot ír ki?


libus
(őstag)

Igaz, mostanában kevesebbet beszéltem 3€-nál.
Eddig hány perc beszélgetésig jutottál ? :)

üzenetek