VoIP telefonálás - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


zagloba
(aktív tag)

Viber Out-ot nézted? Én azt használtam és jól működött. :)


4Grider
(nagyúr)

Azt hogy hívják vissza?


zagloba
(aktív tag)

Ebbe nem gondoltam bele!🙄


stefi68
(addikt)
Blog

Ha StuntCalls a szolgáltató és pl. Montenegróból telefonálok VOIP-on keresztül, melyik percdíjat kell néznem ha magyar számot hívok:
1. Hívott fél Magyarorságon tartózkodó magyar szám?
2. Hívott fél Montenegróban tartózkodó magyar szám?

[ Szerkesztve ]


4Grider
(nagyúr)

VoIP esetén tök mindegy, hogy milyen országban tartózkodsz, mert a hívást neten indítod.
Tehát csak a cél hálózatok hívásdíját látod a VoIP szolgáltató díjtáblázatában.
A fenti két esetben magyar mobil számot hívsz, tehát magyar mobil irányú VoIP perddíjat fizetsz. Viszont ügyelj rá, hogy helyi wifit vagy mobilnetet használj a VoIP híváshoz, mert magyar mobillal az adatroaming elég drága mulatság montenegróban. Ugyanígy aki roamingoló magyar ott hívást fogad, az is keményen percdíjat fizet a fogadott hívásokért. De ez már független attól, hogy a hívás VoIP lett indítva, vagy rendesen.


stefi68
(addikt)
Blog

Értem, tehát:
Calling from Hungary (valójában mindegy)
Calling to Hungary
Calling with a caller id from a EU member state

Telekomnál van EU-n kívüli netbővítő 5 GB 6.500,- Ft-ért. Elég borsos, de még így is olcsóbb mint a 329,05 Ft/100 kB. :Y

[ Szerkesztve ]


4Grider
(nagyúr)

A sima voip hívásnál a calling from mindegy, az speckó, visszahívásos voip hívásnál értelmezhető.
A hazai netbővítők használatánál nagyságrenddel jobban javaslom egy-két db montenegrói yettel feltöltős kártya megvásárlását és használatát. Azon rengeteg net van és fillérekért hívjátok egymást. Már ha két kártyás és független telefonokkal mentek ki.


stefi68
(addikt)
Blog

Köszönöm, megfontoljuk....


Viiktor1989
(tag)

Sziasztok.
Külföldön szeretném használni a Mobilevoip applikációt.
Regisztráláskor melyik voip céget érdemes választani a felsorolásból?
Illetve körülbelül milyen percdìjakkal érdemes számolni? :R


adika4444
(addikt)
Blog

Hali!

Megnéztem a Betamax price comparison-t és feltűnő, hogy mindegyik site full ugyanúgy néz ki, a lábléc szerint nagy múlttal, egyszerű, lényegretörő design-nel.

Legolcsóbbnak a CheapBuzzer nevű szolgáltatót találtam, ami a maga kevesebb, mint 5 és fél forintos árával lehengerlő.

Van bármi kockázat, ami miatt jobb lenne valami más, ugyanilyen, de drágább variánst választani?

Költségoptimalizálás lenne a cél. Eddig családi Telekom előfizetés volt, de pofátlan magasságokba szöktek az árak, úgy, hogy nincs igazán kihasználva. Emiatt arra gondoltam, hogy a mostani számomat dominón üzemeltetném és voip-pal indítanék kimenő hívásokat, egy másik domino-t pedig beleraknék a router-embe, arra vennék korlátlan mobilnetet, ha néha kell laptopon, ez most már néhány havonta 1--2 nap.

Szerk: Régi összefoglalóban olvastam, hogy bizonyos esetekben USA címet megadva még a VAT is lejön az árról. Ez manapság mennyire működőképes?

[ Szerkesztve ]


4Grider
(nagyúr)

Mert ahogy azt már sokszor leírtuk itt, ezek egytől egyig dellmont klónok. Ezért hasonló a design, és azonos az infrastruktúra.
Sokan költségoptimalizálás miatt használjuk ezeket a klónokat, részemről viszont nem szeretek adót csalni, akár ellopja az áfát a dellmont, akár nem.


adika4444
(addikt)
Blog

Köszi a választ! Az mit jelent, hogy delmont-klón? Azt látom, hogy a delmont egy multimédiás óriás, de publikus voip szolgáltatásukat nem találtam.


Zeki
(nagyúr)

Azt jelenti, hogy mindnek egy a tulaja.
Dellmont srl. / Betamax

[ Szerkesztve ]


adika4444
(addikt)
Blog

Óóó, hogy úgy :D így akkor azért van benne beugratás, ha valaki nem jól választ. A price compare site-okon látom a szorzókat, van azért, ahol durván drágábban mérik a perceket, mint máshol.

Regisztráltam is, feltöltöttem, aztán indul a tesztelés :)

Köszi :D


edk-
(őstag)

a mostani számomat dominón üzemeltetném és voip-pal indítanék kimenő hívásokat

Így csinálom én is


FireShadow
(senior tag)

Én is ugyanígy akarnám, egyelőre gépen használok dellmont alapút. De nincs valami jobb? Nekem csak a call recoding miatt kellene, ACR Phone app de akár külön SIP appal is (akkor legalább a dialert nem kell lecserélni a telón, a bejövő hívások felvételét kb úgyis elengedtem). Szóval van olyan sip szolgáltató ami nem dellmont és a szervereik is közel vannak (nem laggol) és a "HD" kodekeket is támogatják? Nem baj ha nem olyan olcsó mint a dellmont, alig telefonálok.


Zeki
(nagyúr)

Biztos van egy halom szolgáltató. A csalók bárki számával vagy nevével hívják fel leendő áldozatukat.


FireShadow
(senior tag)

Dellmontosoknál is megcsörgetnek vagy valami hogy igazold hogy az a tied, az hogy technikailag így működik a platform az egy dolog. Nyilván saját számot adnék hozzá. Amiket találok azok üzletiek és havidíjasok (ha call centert akarnék de nem).


whbear
(senior tag)

CommPeak. A Dellmont már csak backupnak van tartva de még soha nem volt rá szükség. Kifogástalan hang, elviselhető percdíjak, persze kinek mi éri meg. Ár érték arányban kitűnő. Üzleti célra is használom, soha nem kellett hallózni mint a Dellmontnál. Ügyfélszolhalat 0-24, azonnal válaszolnak és értenek is ahhoz amit csinálnak. Nekem bejött. Szerintem egy normális szolgáltató és rendszer esetén nem kell a trunknek g711-nél magasabb bitrátájú kodek. Kiterjesztések felé úgyis g711 mobilnet esetén g729 vagy ilbc. Fölöslegesen eszi a sávszélességet a g722, az opusban meg nem találtam meg a nagy csodát amit ígérnek.

üzenetek