VoIP telefonálás - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


St3ven
(addikt)
Blog

Most, hogy így feléledt a topic, erre tud mondani valaki valami okosat? Nem feltétlenül csak ActionVoip használók, hanem bárki, aki próbálkozott már Local Access Numberen keresztüli hívással.


atillaahun
(veterán)

Én is kipróbáltam, mióta kérdezted, nekem azt mondja, there are no local access numbers available it this area. Bár hogy ez alatt mit ért fogalmam sincs. Mondjuk én nem is próbáltam másként tárcsázni, csak simán a telefonkönyvből, de nekem vezetékes is ugyanannyiba kerül mint bármi más, úgyhogy nem fogok vele különösebben foglalkozni.

(#80) sparks
Még azt megírnád, hogy milyen kapcsolattal használod? Rendes 3G-n?

[ Szerkesztve ]


sparks
(senior tag)

Legtöbbször wifin, de 3G (H+) is ok szokott lenni.


St3ven
(addikt)
Blog

Köszi. Hát ez marha jó, ugyanis a honlapjukon meg fent vagy egy budapesti szám.

Egyelőre úgy fest, marad nekem a phone-to-phone megoldás, de az legalább biztos.


Dikri
(tag)

Sziasztok!

Sikerült már valakinek access numberen keresztül telefonálnia mobilról?
Percdíjakban www.actionvoip.com ahogy nézem nagyon impozáns. De ugye ha csak a programon keresztül lehet teloról, akkor oda kell mobilnet is....

Kinek milyen tapasztalata van? Ki mit használ?


zichie
(senior tag)

Én a Poivy-t használom, korábban 4-5 éve a VoipDiscount-ot használtam. Végül is mindkettő mögött ugyan az a cég áll. Azt vettem észre, hogy ha sip kliensel próbálom használni, akkor wifin megy, de T-mobilos 3g mobilneten nem működik, a sip regisztráció sem sikerül. Ugyan ez van Telenorral is. A mobilszolgáltatók tiltják a sip-et? A nem sip alapú MobileVOIP klienssel viszont megy 3G kapcsolattal is.

[ Szerkesztve ]


Greenbook
(tag)

Nem csak programmal lehet használni, megy az eszközzel is.
A díj valóban jónak tűnik, de percdíj alapú szvsz...

zichie: Voipbuster nem válogatós, T-mobil nettel üzemel. (3G routerhez csatlakoztatott stick-el)


zichie
(senior tag)

Ezt is ugyan az a cég üzemelteti, akárcsak az ActionVoip-t: Delmont Betamax.
A szolgáltató saját kliens programját nem tiltja a mobilszolgáltató, de sip klienssel vagy eszközzel is működik?
Máshol olvastam, hogy pl. NeoPhone (sip) nem megy T-Mobile 3g nettel.
A MobileVoip gondolom azért készült, hogy kicselezze a mobilszolgáltatók sip tiltását.

[ Szerkesztve ]


Greenbook
(tag)

PAP2T, SP2102, SP3102 eszközök is voltak rácsatlakoztatva tesztelés céljából a T-mobil mobilnettel üzemelő 3G routerre és rendeben volt a szolgáltatás.


Cheesy
(őstag)
Blog

Létezik-e arra megoldás, hogy a saját 100/100-as linken lévő (tehát a sávszéllel nem lenne gond) távoli szerveremet közösen másokkal skype-szerű hívásokra használjuk?
Engem érdekel a téma, kíváncsi vagyok hogy működik, milyen erőforrásigénye van. Titkosítás is jó lenne, bár nem feltétel.
Tehát szükség lenne egy olyan szerver appra, ami a csatlakozott klienseket "összeköti", amolyan tunnelként funkcionál a video- és audio adatfolyamokhoz.
Vagy ez kivitelezhetetlen open source programokkal?
(Windows 2008 fut a távoli gépen.)


Greenbook
(tag)

Ez nem ok?
Részletek itt.

[ Szerkesztve ]


kraftxld
(nagyúr)
Blog

MS Lync?


Cheesy
(őstag)
Blog

Greenbook, kraftxld

Köszi a válaszokat! :R
Teamspeak-t és Ventrillo-t próbáltuk már, de ott mintha csak akkor vitt volna át hangot, ha lenyomtunk egy billentyűt, ez így kényelmetlen volt.
MS-féle Lync-et még nem ismerem, egyelőre nem láttam egyértelműen leírva, hogy arra lenne való mint ami nékem kellene. De utánaolvasok.

Esetleg Mumble? :S

[ Szerkesztve ]


St3ven
(addikt)
Blog

Ezen az oldalon egyetlen táblázatban, naponta frissülő adatokkal rengeteg VoIP szolgáltató tarifája található meg.

Jelenleg a felsoroltak közül a VoipYo a legjobb percdíjakban: 2,3 centért, azaz kevesebb mint 7 Ft-ért kínálja azt, amit a hazai mobilszolgáltatók 30-40 Ft-ért adnak a lakosságnak...

A mobil hívásokkal közvetlenül összevethető, tökéletes hangminőséget biztosító, internetforgalmat szinte nem is igénylő phone-to-phone megoldással is csak 14 Ft egy perc. :C

A CallPirates és a MegaVoip esetében - habár szintén csak 7 Ft egy perc - sajnos van egy 10 Ft körüli kapcsolási díj, ami rövid hívások esetében nem igazán kedvező.

[ Szerkesztve ]


zichie
(senior tag)

Kérdés, hogy mikor volt a 3G routeres mobilnetes próba? Lehet, hogy amikor próbáltad, akkor még nem volt sip korlátozás a szolgáltatók részéről. Én az tapasztalom, hogy most van, de más forrásból is ezt az infót kaptam, szóval nemcsak nálam nem megy a sip mobilnettel.

Én kb. három hete próbáltam a sip-et T-mobile és Telenor 3G-vel, nem ment, de tavaly nyáron is volt egy próba Vodával és T-vel, akkor ment. A sip szolgáltató mindkét próbánál a Poivy volt.

A nyilvános wifi hotspotok közül is több nem támogatja a sip-et: Europark, MC Donald's Prakticomp, Nákupní centrum Eden (Prága). Ezeken viszont a nem sip alapú MobileVOIP androidos kliens gond nélkül megy.


Greenbook
(tag)

Maximum egy hónapja esett az utolsó teszt.
Holnap kipróbálom ismét és jelzek az eredményről.
PAP2T és SPA302 lesz a tesztalany T-mobile stick-et csatlakoztatva egy TL-MR3220 routerbe.
Voipbuster és Ephone szolgáltatásait tudom tesztelni a fenti eszközökkel.


Greenbook
(tag)

Hasonlóan kedvező árakkal üzemel a Callpirates de itt elérhető SIP protokoll használatat külső eszközzel is, ellentétben a VoipYo szolgáltatásával ami vezetékes hívás viszonylatban ugyan kedvezőbb, de sajna "VoipYo doesn’t support calling via the SIP protocol."

:R


zichie
(senior tag)

Az apn beállítás is érdekes lehet. Én próbáltam "wnw" és "internet" apn névvel is.
Lehet, hogy a mobilnet díjcsomag típusa is befolyásoló tényező lehet. Nekem domino web van.


St3ven
(addikt)
Blog

Hát, én egyszerű user vagyok, aki a phone-to-phone megoldásra esküszik... :N

SIP-hez wifi nem érhető el a közelemben, mobilinternettel pedig botrányos a hangminőség, szóval marad a callback, így a SIP protokoll megléte nekem nem szempont.


Greenbook
(tag)

Frissen tesztelve, előfizetéses T-mobile internettel ( stick routerbe dugva ) SPA3102-vel Voipbuster illetve Callpirates szolgáltatása üzemel. :K

üzenetek