WD My Cloud NAS - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


direwolf
(őstag)

Persze, simán lehet, hogy véget ért valamelyik elektronikai cucc :(


renegat1
(tag)

Szia!
Úgy néz ki, mégiscsak jó lett. Visszaadtam a tulajdonosának, akinél simán felismerte a router. Nálam sem az Asus, sem a TP-Link nem ismerte fel. A te leírásod alapján lett összehozva végül is. Köszönöm még egyszer a segítséged!


KonaBilfisch
(csendes tag)

Sziasztok !
Örülnék ha tudna valaki segíteni, WD MyCloud Home 4TB -re szeretnék Transmissiont vagy hasonlót felrakni. Előre is köszönöm!


Johnzy
(tag)

Aki unja a hegesztést meg az órákon át tartó szenvedést a telepítgetéssel meg formázgatással, akkor csapjon le az eladó EX2 Ultra-ra (hirdetéseim között). ;)


Poki79
(tag)

Home-ra nem lehet tudtommal ilyesmit felrakni, csak a sima mycloudra.


gardener
(senior tag)

Fehér WdMycloud 4TB-s-ban milyen vinyó van?


oszy
(veterán)

Melyik WD NAS-t érdemes megvenni mostanában ami nem túl drága? :) Szeretném a letöltött adatokat nézni hol egyik, hol másik tv-n. Elegem van már a másolgatásból. :)

2012-es Mac minit használok. Nem tudom ez fontos-e.

[ Szerkesztve ]


Noxy
(veterán)

oszy
(veterán)

Köszi a tippet. Érdemes külön HDD-t venni vagy olyat választani, amiben gyárilag van?


Noxy
(veterán)

Van hozzá gyári belevaló WD Red HDD.
A helyedben, először körül néznék a hardver aprón. Nálam 2 megy 4-5 éve hibátlanul 24 h-ban.


Madize
(csendes tag)

Ilyen synology DSM-el ha frissitem a 4TB-os mycloud gen1-emet, akkor valami appon keresztul tudok majd tavoli elerest? vagy a DMS utan is csak egy szimpla router mögötti NAS marad, amit csak bentről tudok elérni?


Rigiboy
(tag)

Sziasztok, ma kaptam egy regen használt My Cloud EX2-t nem az ultra. Olvastam hogy csak a regi szoftverrel megy megy az os-3mal. Meddig fog az menni már nem is fogom tudni használni semmire a NAS-t?


január
(újonc)

Sziasztok!
Egy 8éves my cloud eddig hibátlanul működött viszont egyszer csak elérhetetlen lett a weblapja, csak helyi hálózatban használtam. Ki- majd bekapcs nem segített, próbáltam resetelni >40s. Ez után már a böngészőben megjelent a kezdő oldal, megkérdezte a nyelvet és következő lépésben "megfagyott" a webloldal.
Ha most beírom az IP címét akkor bejön a My Cloud Acessing WD My Cloud meg az egyik amerikai nagyváros képe majd gyors eltűnik, feljön egy piros hibaüzenet 0,5s-ra: The user name or password entered is incorrect Try entering it again. Ezután már csak a bal felső sarokban mutatja a WD My Cloud logót és feliratot, a weblap tök üres. Ebben az az érdekes, hogy nem kérdezi meg a jelszót és a felhasználónevet, szóval nem én hibáztam.

SMB megosztásként látom a nason a videokat telefonról, de így nem tudom a torrent klienst feltelepíteni és TV-ről se tudom elérni a nas tartalmát.

Már többször reseteltem, de mindig ugyan ez a hiba jön elő. Próbáltam telefonról, tabletről és PCről is belépni, de mind sikertele volt. SSH-n, FTP-n elérhetetlen.

Mit kellene csinálni, hogy a web felülete elérhető legyen?

[ Szerkesztve ]


envagyok
(veterán)

Próbáltad több böngészővel?
Esetleg inkognitó módban?
Vagy előzményeket, cookie-kat törölve?

[ Szerkesztve ]


január
(újonc)

Firefox, Safari, mindig inkognitó módban van és a minden bezáráskor törlődnek a sütik.


schor
(csendes tag)

Sziasztok, szeretnék venni egy NAS-t, de a kezdők kezdője vagyok a témában. Olvastam a neten egy csomót róla, így keveredtem ide, a WD My Cloud topikba. Már ezt is alaposan átnéztem, de még mindig tanácstalan vagyok, melyiket lenne érdemes választanom.
A leendő felhasználásomat tekintve ( fotók, videók, dokumentumok feltöltése és elérése bárhonnan) elegendő lenne nekem egy 4-6TB-os Home is, de több helyen olvastam, hogy azt inkább ne.
De akkor melyiket?
Tudnátok segíteni, kérlek!
Köszönöm 😊


vicces
(addikt)

sziasztok,
szeretnék megválni a my cloud 4tb nasomtól. eladás elött mit állitsak vissza??
a nas menüben van ilyen lehetőség, de aztán eladás után az új gazdája be tudja majd a saját accountja alá regisztrálni??


Noxy
(veterán)

Be. :K


vicces
(addikt)

köszi! ráküldtem egy teljes visszaállítást. fél óra után még mindig csak 5%-on áll. :N


Johnzy
(tag)

Örülj neki, az tök gyors, akkor 10 óra alatt meglesz.
Azért egy 4 terrás HDD végiggyalulása nem 5 perces meló...... :U


vicces
(addikt)

átváltottam gyors visszaállításra
elötte már mindent töröltem kézzel.
most ha indítom a nast csak a legelső gyári belejelntkező képernyő jön be, ahol regisztrálni kell. vagy lehet elszúrtam és még ott vannak az adataim?


Tango Zulu
(csendes tag)

Szia/sztok! Nem tudom valaki linkelte, e már, itt a törölt tartalom: https://wd.hides.su/
Meg tudod, mondani, pontosan melyik "live linuxot" használtad, és melyik programot használtad a pendrive elkészitéséhez? Válaszod előre is köszönöm!


Tango Zulu
(csendes tag)

Sikerült feltelepitenem, bár nem volt olyan egyszerű, mert laptoppal csináltam, usb-s hdd rackkal, a laptopban meg volt 3ssd. Aki igy csinálja, nagyon figyeljen, és irja át a meghajtók nevét, ahogy direwolf is mondta. Valamiért az sdb1-et mindig újra mountolta, nem hagytam rá, umountoltam, és igy már lefutott hibaüzenet nélkül. Megy minden rendesen direwolf, köszönöm a magyar leirást! A download station távoli eléréséhez mit használtok, mert a DsGet-et lassúnk mondják?!


Johnzy
(tag)

Sziasztok!

Ti hogyan járnátok el, ha el akarnátok adni egy EX2 Ultrát; fent hagynátok a régi 2.42.115-ös firmware-t aztán küzdjön vele az új tulaja, vagy inkább vállaljam be én, ne az legyen hogy másnál pusztul el...

Köszi.


shogilaslow
(tag)

Sziasztok!
Egy ideje valamiért a wd sync-en nem működött a szinkronizálás, gondoltam akkor leformázom a rendszerfrissítés után, újraindítás. Azóta nem tudom elérni az eszközt a wd sync-el. Bármikor is próbálkozom az a hibaüzenet fogad, hogy: "A távoli kiszolgáló a következő hibát küldte vissza: (503) A kiszolgáló nem érhető el.." .
Tudna valaki segíteni, hogy milyen beállítást hibázhattam el?
Előre is köszi a segítséget!


babu87
(senior tag)

Sziasztok!
Ajánlott vételnek számít még a WD My Cloud EX2 Ultra?


Xray-1
(tag)

Abszolut. Most is jött frissítés.


Sh4rKy
(senior tag)
Blog

Sziasztok

Vettem egy my cloud homeot, ami egy aprópénz volt, merevlemez és táp nélkül, de sajnos nem sikerül felélesztenem.

Raktam bele egy SSD-t tesztre, de sajnos csak annyit csinál a drága, hogy felpörög a venti egy pillanatra, majd leáll és kezdi újra.
Se a LAN körül nem villognak a ledek, se az elején lévő fehér csík nem világít.
Viszont akárhogyan próbálom szétpattintani, hogy belenézzek a lapjába, nem tudom szétkapni (egyenlőre).

Kérdésem az volna, hogy tudtommal ezeknél a vinyón van a firmware, van esetleg valami leírásotok arról, hogy hogyan tudnám ezt életre bírni, ha ez a gondja? Esetleg pendrivera telepíthető, hogy kipróbáljam?

Valakinek, ha esetleg addig is van ötlete, szívesen fogadom :R


Tango Zulu
(csendes tag)

Ja, most nézem ez a Home, akkor erre nem jó az általam lent linkelt megoldás! Viszont annak jó, aki MyCloud Gen1-et okosít!

Szia! A szétszedésnél legyél egy kicsit bátrabb, nekem is úgy sikerült.
Itt van direwolf leírása: https://prohardver.hu/tema/wd_my_cloud_nas/hsz_3948-3948.html
Itt meg a cucc hozzá:
https://wd.hides.su/
Ne add fel menni fog!

[ Szerkesztve ]


Sh4rKy
(senior tag)
Blog

Sajnos próbálkoztam vele minden módon, próbáltam ezt a verziót is, hogy rakok rá debiant/vagy bármilyen linuxot, de nem sikerül életre kelteni :(

üzenetek