WD My Cloud NAS - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


BullZeye
(veterán)
Blog

Jah, és tök elfelejtettem, hogy androidon kívül laptopon is szeretném külső hálózatról elérni a NAS-t webes felületen, de dyndnsről elérve 403-as hibába fut, ez megint csak majd rá kell jönnöm miért...

Viszont ezen a címen :
https://www.wd2go.com

Elérhető a szerver elég jól bárhonnan :P

(#60) stickermajom
Ne is mond, én minden ledet letapasztok, mert idegesít alvásnál :D
Örültem neki mikor a front ledet le lehetett kapcsolni, aztán éjszaka villany leolt, és bummm az egész fal villog :D
Rögtönözve fáradtan 2 DVD tokot raktam , hogy lefogja 2 oldalról és ne legyen kellemes 1.5 méteres villogó fénycsóva a falon :D

[ Szerkesztve ]


stickermajom
(addikt)
Blog

Most nézem nem downgradelni kell a Transmissiont, hanem jócskán updatelni :DD 2.52 települt fel valamiért és a legújabb az a 2.82 :F Ötlet hogy lehetne frissíteni?


BullZeye
(veterán)
Blog

Nekem 2.82 jött alapból a linkelt módszerrel.


stickermajom
(addikt)
Blog

Ja, igen a repository-khoz nem adtam hozzá egy forrást :B


BullZeye
(veterán)
Blog

Újabb hasznos infó:
Remote Connectivity issues


BullZeye
(veterán)
Blog

meh...
The Cloud doesn't allow actual web browsing using an external source, kár érte :) pedig melóhelyről szivesen csesztetném :D


stickermajom
(addikt)
Blog

Ahogy számítani lehetett rá .mkv lejátszásánál nem jeleníti meg a külső feliratot DLNA-n keresztül, kizárólag .avi-n, vagy .divx-nél :( (Mondjuk erről sem a My Cloud tehet, hanem a szabvány maga, de azért jó ezt tisztázni.)


BullZeye
(veterán)
Blog

Ömm, ez így eléggé gáz. Ha átnevezed AVI-ra, akkor mi a helyzet?

Amúgy erre ha jól emlékszem megoldást jelenthet, ha Serviio-t telepítesz valahogy cloudra

[ Szerkesztve ]


stickermajom
(addikt)
Blog

Ha átnevezem .avi-ra akkor valószínűleg korruptnak látja a fájlt, mert meg se jelenik :))

Ezt a leírást majd megpróbálom később, egyelőre az unrar és az rss lesz terítéken.


voriand
(csendes tag)

Ezt az infót nagyon köszönöm! A legtöbb letöltött sorozatrész vagy .mkv vagy .mp4-ben van .srt-vel, szóval ez eléggé kritikus számomra, ahogy a bittorrent kliens is. Egy éjjel-nappal futó kis torrent klienst szeretnék, ami tudja a letöltött tartalmakat streamelni a Samsung Smart TV-re felirattal, mindennel együtt, hogy ne kelljen a külső vinyót dugdosni ide-oda.

Nem vagyok ennyire jártas ezekben a dolgokban (Debian hackelésben meg főleg), de ez a kettes ezen az eszközön csak a "Transmission" és a "Serviio"-val oldható meg, semmilyen szebb-jobb-gyorsabb alternatíva nincs a torrent kliens és a média szerverre? Webes GUI a torrentnek és mkv/mp4/divx/xvid...stb. + felirat támogatás a média szerverben, ennyi az elvárásom :)


stickermajom
(addikt)
Blog

Serviio-ról még nincs tapasztalatom, de a Transmission egy nagyon korrekt kis torrent kliens. Van használható WebGUI, illetve PC-re és telefonra telepíthető GUI is. Teljesen jól néz ki, tökéletesen használható mindkettő :)
Annyi, hogy valamiért a Transmission fejlesztői nem igazán támogatják az RSS-sel való letöltést, de erre van rengeteg leírás neten, hogy hogyan lehet megoldani.


voriand
(csendes tag)

Az nem is baj, mert nem használom :) Ami viszont jó lenne, hogy ezt a felületet (GUI, ahol tudok törölni és újat hozzáadni) én érjem el bárhonnan az országból, erre van valami használható megoldás jelenleg?


stickermajom
(addikt)
Blog

Ha a routeredet összehozod valami DynDNS szolgáltatóval és NAT-olod rajta a Transmission belső portját, akkor minden további nélkül.

Tehát pl. hogy a voriand.dyndns.hu:31337 az a belső hálón levő 192.168.1.100:9091 porton figyelő Transmission-re mutasson, akkor telefonodon az előbbit megadva egy felhasználónév/jelszó párossal simán be tudsz lépni távolról is :)


voriand
(csendes tag)

Aha, ahogy látom a dyndns és a no-ip is fizetős lett, hogy rohadnának meg. Megnézem a routerem melyiket támogatja, mondjuk mindegyik olyan 10-20$/év, az még talán nem olyan vészes.


stickermajom
(addikt)
Blog

A no-ip nekem úgy tűnik, hogy ingyenes, csak 30 naponta meg kell erősítened az accountodat, illetve vannak reklámok.


BullZeye
(veterán)
Blog

nekem no-ip.biz a címem, és ingyenes, és reklámot se látok sehol, szóval van ingyenes alternatíva tutira.


stickermajom
(addikt)
Blog

Direkt kipróbáltam most én is, no-ip.org cím is ingyenes, a routeren is simán be lehet jelentkezni. Mondjuk gáz, hogy a WRT1043ND-n nem lehet az alap fw-n más külső portot megadni. :W
Defaulton hagytam alapból a Transmissionben is, szóval ez egyelőre biztonság szempontjából nem a legjobb :D


voriand
(csendes tag)

Az én TP-Link WDR4300-asomban ha jól tudom (nem vagyok most otthon) csak DynDNS van, esetleg no-ip.com, szóval vagy ezeket választom és eltűröm a reklámokat, vagy a My Cloud-ra telepítek egy másik ingyenes alternatívát és az frissíti akkor az IP címet.


BullZeye
(veterán)
Blog

Milyen TV-d van amúgy? Nem lehet, hogy maga a TV nem támogatja a stream közbeni külső felirat kezelést? :\ Picit hihetetlennek tűnik, hogy 2013-ban egy ilyen egyszerű dolog ne működjön. -.-


stickermajom
(addikt)
Blog

Egyelőre én külső elérésnél nem láttam, hogy kaptam volna reklámot. Cserébe egész gyors amúgy kintről is, szóval jó lesz a no-ip nekem.

(#79) BullZeye: Philips 42PFL7456H. Még a TV-s idők előtt egy monitorral WDTV-n néztem a filmeket, mert megevett akkoriban minden formátumot és még ma sem kottyan meg neki egy BD25 image file. Az a helyzet, hogy TV-vel emiatt nem is próbáltam soha :D De megnézem mindjárt.

Szerk.: Sajnos nem, fel se ajánlja a felirat lehetőségét :(

[ Szerkesztve ]

üzenetek