Windows 11 - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


Csorbi
(addikt)

Rufussal csak akkor csinálj telepítőt, ha nem támogatott hardverre akarod, vagy valamit mókolnál vele. Minden másra ott a hivatalos Media Creation Tool, azzal szemben mi az ellenvetés?


zzola
(félisten)

Driver probléma volt. A Lenovo oldalán egy majd 1.5 éves driver van. A Windows Update katalógusban találtam meg a legfrissebb drivert, amivel már nem tűnik el a WI-Fi.

Érdekesség, hogy a Win Update keretein belül ugyanazt a drivert tölti le, mint ami a Lenovo oldalán van. :((

És abban a pillanatban, ahogy megirtam ezt a posztot, megszakadt a Wi-Fi, pedig tegnap reggel óta nem csinálta. :DDD

[ Szerkesztve ]


iszoke
(senior tag)

Rufus ki tudja elvileg kapcsolni, hogy online fiókkal települjön csak fel.

A többi kérdésemet illetően mi a meglátás?


boborján2
(aktív tag)

Én a rufust preferálom. Iso-t letöltöm ms oldaláról és abból készül a pendrive.

Aztán az iso-t időnként frissítem , újra letöltöm.Nekem ez gyorsabb és egyszerűbb. Az mct ezzel szemben elég sokat szüttyög.


iszoke
(senior tag)

Mindkét megoldás működne nekem, csak én fölös sallangok nélkül telepíteném. És mivel játékra kéne, ezért érdekel, hogy melyik a jobb op rendszer hozzá.


boborján2
(aktív tag)

Sajnos passzolom ,w10-en játszom.

Nézegettem én is összehasonlító gaming videókat és hol a w10, hol a w11 van előrébb pár fps-el. Úgy döntöttem ennyiért még nincs értelme váltani.

[ Szerkesztve ]


bobalazs
(nagyúr)
Blog

Ha heti órában ezt csinálod akkor nem értem miért ilyen amatőr választ adsz a kérdezőnek.

VGA a megfelelő slotban van? Látszik a teljes busz sávszélesség GPU-Z-ben? (PCIe 4.0 x16). A VGA direktben a lapba van dugva, vagy van vmi átalakító, riser?
BIOS friss a lapon?

Driver frissítésről van szó nem vga hibáról.
Egy az egyben félrevezetted a kérdezõt hogy köze van a Windows automatikus driver felülírásának egy VGA hibához.

[ Szerkesztve ]


King Unique
(titán)
Blog

Erre vonatkozóan a téma összefoglalóban linkelt hozzászólásban le van írva a lényeg. Vagyis célszerű kipróbálni és akkor kiderül, mert nyilván a személyes tapasztalat az igazán mérvadó a saját hardverkonfiguráción, nem feltétlen az XY YouTube videók egy másik hardverkonfiguráción. ;)
Aztán bár lesz fizetős formában a Windows 10-hez +3 év támogatás, de a jövő ugye mindenképpen a Windows 11/12, sőt ha az előbbit nem számoljuk, akkor már kb. 1,5 éven belül megszűnik az általános Windows 10-kiadások támogatása.

[ Szerkesztve ]


Csorbi
(addikt)

Ha figyelnél, látnád hogy a kérdező ment el ebbe az irányba. Az első válaszomban leírtam, hogy mi tud ilyet okozni OS oldalról, de ő a hardveres beállításokkal jött továbbra is. Én csak felvettem a kesztyűt, ha értenéd. ;]


iszoke
(senior tag)

Amire hivatkozol idejétmúlt, ugyanis már 23H2 verzió van, és elvileg idén jön a 24H2 is.

[ Szerkesztve ]


CirrMee
(addikt)

Ha heti órában ezt csinálod akkor nem értem miért ilyen amatőr választ adsz a kérdezőnek.

+1
A családban egy kivételével minden játékra használt gépben csak Radeon szerepel, és csak egy gépet nem érint a probléma, azt is csak azért, mert annak már leállították a támogatását.

Helyre lehet tenni amúgy a mondatot: nem írja felül, ha az van a gépen, amit fel akar erőszakolni... :DDD


King Unique
(titán)
Blog

A Windows 10/11 ISO-t egyébként a Rufus is le tudja tölteni, sőt ugyanazt a standard (install.wim) ISO-t, ami a Microsoft szoftverletöltő weboldaláról is letölthető.


Csorbi
(addikt)

Ez nem teljesen szubjektív és egyéni ízlés szerinti végeredményt hoz? Van akinek ez jön be, van akinek az, a krumplifőzeléket és a mákos tésztát se szereti mindenki, még attól is függ hogy van elkészítve. Gyanítom, teljes képet csak az fog kialakítani előtted ha személyesen magad próbálod ki a saját rendszereden, a saját alkalmazásaiddal, a saját preferenciáiddal. főleg, hogy a népvélemény fej-fej melletti eredményt mond. Abból pedig elég nehéz dönteni "találomra".


King Unique
(titán)
Blog

Attól, hogy abban a korábbi hozzászólásban éppen 21H2 és 22H2 verziók vannak említve, még a lényeg továbbra is ugyanaz és ugyanúgy érvényes az aktuális 23H2 verziónál is, meg majd a 24H2-nél és a 25H2-nél is az lesz. ;)
Vagy talán a hogyan fog működni a saját PC-men a 23H2 verzió tekintetében az igazán mérvadó nem a tényleges kipróbálás a saját hardverkonfiguráción, nem a személyes tapasztalat? De, nyilván továbbra is az. :))

[ Szerkesztve ]


Csorbi
(addikt)

És amikor egy ilyen "jellegű" problémával elkezdek foglalkozni, záros időn belül kiderül a turpisság. Mindig. :D És sosem az OS a hibás. :U


boborján2
(aktív tag)

Bár nem vga , de most már azért is ,puszta kíváncsiságból megkérdezem.

[link] <------ erre van valami ötleted mi lehet a turpisság amit elkövettem?

(Mellék infó : legális w11 , legális üzleti office csomag) szóval nem buherált ,nem sufni tuningot , nincs a registry -be bekenyúlva , nincsenek system fájlok módosítva stb....


Csokifalo
(senior tag)

Köszönöm, de most bármilyen jellegű hátrány ( válaszidő stb ) származik abból ha nem direktbe az alaplapi hátsó panelba van dugva bármi, vagy ezzel van úgymond meghosszabbítva? Köszi


King Unique
(titán)
Blog

Az optimális közvetlenül az USB-porthoz csatlakoztatni az eszközt, az elosztó / hub plusz hibalehetőség lehet, ha valami szutyok és nem megfelelően működik, vagy a Windows nem kezeli megfelelően. Ideális esetben viszont megfelelően fog működni, mert azért egy billentyűzet nem akkora extra, áramfelvétele sem túl nagy, stb.


Csorbi
(addikt)

Itt azért pontosítani kellene az infókat.
Egy sima újraindítástól egy frissítés sem települ.
A szükséges (kötelező, vagy nevezzük akárminek) update-k vagy felmennek maguktól, ütemezetten, vagy jelzi hogy rendelkezésre állnak, elindíthatod a telepítésüket kézzel, vagy ha nem teszed meg, akkor x idő múlva megteszi magától - majd a telepítés végeztével jöhet a frissítés ÉS újraindítás opció.

Kérdés még, hogy a BIOS frissítés opcionális update-ként jött-e/jelent-e meg, vagy kötelezőként?
Ha egy mezei újraindítást nyomtál, persze hogy nem történt semmi. (ezt írtad: "Gondoltam, csak úgy mint ezelőtt, munka végén tele akkuval újraindítom had szaladjon fel").

Ezen felül tudni kell, hogy a brand notik BIOS frissítéseihez a töltő használata kötelező, teljesen jogosan. Tele akkuval érveltél -> ebből az következik hogy töltő nélküli akkus üzemmód, ez megint csak egy gáncs a BIOS frissítés lefutásának (ami a sima restarttól még mindig nem ment fel).

További tanulság, hogy érdemes a DELL saját SupportAssist-jét használni a driver- és BIOS frissítések kereséséhez és telepítéséhez, naprakészen tartásához, megelőzvén azt, hogy a Windows Update-n keresztül kerüljenek kiküldésre kvázi további halogatást már nem tűrő gépspecifikus frissítések.


t72killer
(titán)
Blog

Úgybizony, ha az ember nem kér belőle, akkor lépni kell és group policyben kitiltani a drivereket a frissítések közül. Most keresem, hogy lehet-e olyat, hogy csak 1-2 konkrét eszköz driverét veszed ki, az összes többi vackot frissítgesse, de nem találom. Pedig mintha régen device ID-ket adogattam volna meg vmelyik gpedit szabályban pont ebből a célból.

üzenetek