Windows 10 - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


King Unique
(titán)
Blog

Ilyenkor első körben értelemszerűen meg kellene nyitni a feladatkezelőt, majd ott megnézni, hogy pontosan melyik folyamatnál / programnál van magas rendszerterhelés.
Nem derült ki a leírtakból a rendszer buildszáma és kiadása, naprakészre van-e frissítve, stb. Ha nincsen és épp folyamatban lévő Windows-frissítés vagy egyéb frissítés (Store, Office, 3rd party program) van, akkor értelemszerűen először meg kellene várni amíg az befejeződik, majd utána újraindítani a Windows 10-et.
Újratelepíteni a 0-ról akkor indokolt a jelenleg működő Windows 10-et, ha olyan gond van a rendszerrel, amit nem lehet másképpen megoldani, ellenkező esetben viszont nyilván felesleges.
A Windows 11-re váltást most egyelőre hagyjuk, meg pláne ha nem is felel meg a PC a rendszerkövetelményeknek, mert akkor eleve trükközni kell a telepítésnél. Bár ha megjelenik a teljes képernyős / gépházas értesítés, akkor megfelel, viszont a Windows 11-re váltás önmagában még nem feltétlen fogja megoldani a problémát, meg normál esetben a Windows 10-nek is eleve gyorsan kellene működni i7 CPU, 32 GB RAM, SSD, stb. felállásnál.

[ Szerkesztve ]

üzenetek