Windows 10 - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


Tanisz
(senior tag)
Blog

Sziasztok,

Szeretnék egy kis tanácsot kérni.

Most telepítettem egy új windows 10 pro-t, minden rendben ment, viszont egy frissítést nem akar feltenni.

Egész pontosan ezt: KB4051963
[link]

Akárhogy próbálom nem megy.

Máshol olvastam, hogy le kell szedni egy korábbi (KB4043961) frissítést,hogy felmenjen ez, de nekem ilyen nincs fent.

Valamint azt is olvastam, hogy a Universal Windows Platform -ot kell uninstallálni, és az megoldja :)

Hogy tudnám megoldani ezt a problémát?

Segítségeteket előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]


polonic
(félisten)

Szia

Így vannak nálam a beállítások. Külön a monitorra a normál 100% a laptop kijelzőjére 125 %. Mindkettő fullhd felbontású.


xrvman
(őstag)

Köszi szépen!
Érdekes, váltogattam én is a számozott monitorokat, de elkerülhette a figyelmem.


_ ĐanieL™
(tag)

Sziasztok,

abban szeretnék segítséget kérni, hogy tudtok e ajánlani jó- és könnyen használható clipboard-history alkalmazást windows 10 -hez?

Az lenne a cél, hogy a ne egyesével kelljen adott esetben a doksikat váltogatva ide-oda másolni, ha úgy van, hanem 'ctrl-c'-zem pl a szövegrészleteket és a másik dokumentumban utána szépen a history-ból beillesztgetem.
Ha pl fájlokkal működne az sem baj :)

Előre is köszönöm! :R


pc360
(addikt)
Blog

neszetools.hu/windows/szoveg/jegyzetelo

Itt a fölső 3 a neked való app. A ClipCube saját fejlesztés, az csak szöveges, és kellemesen minimalista. A másik kettő kezel képeket is, viszont azok ingyenes verziói valamilyen szinten limitáltak.

Az ilyen kérdések inkább a Milyen program, ami...? topikba tartoznak.

[ Szerkesztve ]


Dagatt
(csendes tag)

Bocs a késői válaszért... nem tudom, nem próbáltam soha, ez volt az első, kényszerű használat. Flac-ból egyszer írtam CD-DA lemezt, Neroval.

[ Szerkesztve ]


pc360
(addikt)
Blog

A Nero egy bóvli, és az ImgBurn is elévül lassan (én sosem szerettem). A CDBurnerXP-vel és AnyBurn-nel próbálkoznék, vagy a CD formátum életedből való végleges kiűzésével. A szerencsésebbek ez utóbbin már átestek 10 éve.

[ Szerkesztve ]


toto0569
(addikt)

A CD játszóm felér egy nagyon jó hangkártyával.(145EFt)
Hidd el az élményt nem adja vissza a számítógép.Nekem ez maradt öregségemre. :D
Jó az a "CD formátum" csak megfelelő gép kell hozzá.

[ Szerkesztve ]


Redbull941
(tag)

Helló. Valakinek van ötlete hogy lehetne ezt helyre rázni, vagy hogy mi lehet a gond itt?
Múlt vasárnap haza értem be akartam kapcsolni a gépet, de nem indult csak így mint most is a Video-n is látszik amit csinál fogadott... Szóval elkezdtem másik gépben betettem az ssd-t majd a másik gépben elindult a rendszer. Vissza tettem az enyémbe ugyan ezt csinálta. Vissza tettem a másik gépbe leformatáltam az ssdt, majd az én gépemben próbáltam újra telepíteni a windows10et de nem hozza be a telepítő képernyőt sem, csak ezt a töltést és kifagy... aztán 5perc és újra indul és kezdi előről. Nem tudom mi okozza, látott már valaki ilyent? Vagy mire lehet tippelni mi ment tönkre? Köszönöm a válaszokat. Üdv. :R


bon
(őstag)

Nero a legjobb pl a cdburnxp nyomába se ér.


pc360
(addikt)
Blog

Aham, ok. :D

[ Szerkesztve ]


ZP67
(tag)

Sziasztok!

LEnne egy kérdésem, bocs ha esetleg nagyon lámer..

Elolvastam az összefoglalót:

"Frissítenék Win7/8/8.1-ről, mi, meg hogy van ingyen licence-témában?
Július 29-ig ha egyszer elvégzed a frissítést, akkor az a gép hardverazonosítója eltárolásra kerül a Microsoftnál, azaz onnantól:
- bármikor újratelepítheted a Win10-et a korábbi Windowsod licence-ével, és telepítőkulcsával (sőt, utóbbira nem is lesz szükség, élő internetkapcsolat esetén automatikusa aktiválni fogja magát a HW ID alapján)
- bármikor visszatelepítheted a korábbi Windows verziódat
- bármikor újra frissítheted a korábbi Windows verziódat."

A kérdés pedig, hogy miből generálódik a "hardverazonosító"? Ha a frissítés után cserélem a HDD-t, akkor lehet probléma az aktiválással?

Köszi előre is!

Üdv,
ZP


SP4C3
(veterán)

Na ez jó kérdés, szerintem az alaplaphoz "kötik" a digital licence-t.

Találkoztam már olyannal, hogy hdd csere után nem akart aktiválódni, lehet csak várni kellett volna vele, de az régen volt és nem is volt jellemző, hogy kiüsse a "reg"-et egy hdd/ssd csere.


csixy
(addikt)
Blog

AHCI be van kapcsolva az alaplapon? Milyen öreg az elem az alaplapban?


raidx
(őstag)

"Július 29-ig " Már december 9 van! Hívatalosan lejárt az ingyenes frissítés. December 31-el a kiskapu is bezáródik. HDD csere nem okoz gondot.


raidx
(őstag)

Régen előfordult, hogy tulterheltek voltak MS szerverei és hosszabb időbe telt az aktiválás. (hibára is azt mondta, tulterhelt.)


tomboy0013
(veterán)

Van egy olyan gondom a CU óta, hogy a Pendrive-ra való fájl másolás kb a negyedére lassult. Tudja valaki mi erre a megoldás? A legfrissebb driverek vannak a gépen. Acer Switch 10-es táblagépről van szó.


#86564352
(veterán)

Én kimaradtam a Win10 elpiszkálja a videókártya drivert és felbontást történetekből, nekem mást hozott a redmondi Mikulás: A héten kétszer veszett össze a Win10 a hálókártyával, amiért nem volt net sleepből visszatérve. Egyik esetben eszközkezelőben le volt tiltva, engedélyezés megoldotta. Másikban azt írta tulajdonságoknál nincs driver, a frissítő pedig közölte rendben telepítve a driver de mégse működött. Egy restart megoldotta. Miért piszkálja a Win10 ennyire a drivereket? :U


juhi56
(tag)

Sziasztok!
Szeretnék újra telepíteni win 8.1-et egy laptopra. Elindítottam a telepítőt. Beírtam a kódot. Letöröltem a c meghajtót és az 500mb-os partíciót.
Így a tovább gomb nem aktív. Tudni kell, hogy egy merevlemez van a gépbe, és az egyik partíció a Windows-é 60 GB, a másik partíció 300 GB. Ha össze vonnám a két partíciót akkor engedné, de a másikon elvesznének az adatok, képek. Hogy lehet így feltelepíteni a Windows-t? Még az is jó volna, ha egy adatmentő pendrive-ot használnák, de nincs ilyen a birtokomban. Akkor le tudnám menteni a d meghajtót, és összevonnám a két partíciót. Így már engedné a win 8.1 telepítését.
De más megoldást is szívesen veszek a win 8.1 telepítésére.
Válaszokat előre is köszönöm.


maestro87
(őstag)

Sziasztok!

Létezik olyan szoftver amivel le lehet menteni a windows finombeállításait, hogy újratelepítés után ne kelljen velük szenvedni?
Olyanokra gondolok mint a hálózati meghajtó hozzáadása; hibernálás helyett kikapcsolás (tegnap frissítettem, erre megint hibernál :W ); képek, zene, videók, dokumentumok mappa áthelyezése; aztán start menüben voltak mappáim, portable program parancsikonjaim, de a szinkronizáció ellenére mind eltűnt; intézőben a gyors elérés mappáim is eltűntek újratelepítés után stb... Magyarul a felhőbe való szinkronizációjuk sz*rt sem ér, csak a témát meg a háttérképet szinkronizálja. :U
Létezik valami backup program ezekre vagy legalábbis egy részükre? :R

üzenetek