Windows 10 - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


Pityu.
(nagyúr)

Köszönöm szépen a segítséget,meg találtam :)


Syl
(nagyúr)
Blog

Tud az többet is, kivéve ha az embernek az első dolga win install után a windows search szolgáltatás meg a cortana kimogyorózása ;)


Rasiel
(senior tag)

Attól még, hogy nem lesz ott a Csoportházirend-szerkesztőben, minden további nélkül kikapcsolható lesz.

[ Szerkesztve ]


Marci112233
(őstag)

Üdvözletem!

Van egy területmérő GPS készülékünk amin Windows operációs rendszer van. Ahhoz hogy menjen rendesen a kapcsolat a gép és a PDA közt kell a Windows Mobile eszközpont. Ugye fent van a rendszeren, de nem működik. Ki rakja a kis ablakot hogy elindul majd eltűnik. Azután sehol nem látom csak a feladatkezelőben és ot is csak bezárni tudom. Windows 10 Pro x64 van a gépen. Laptopon pont emiatt kellett visszatérnem Windows 7-re mert azon gond nélkül megy az eszközpont és kapcsolódik is a PDA a géppel. Megoldható, hogy az asztali gépem is Windows 10- el menjen a kapcsolat? vagy felejtsem el és marad a laptop Windows 7-el?
Mindenképp mennie kell az eszközpontnak és csatlakozva is kell lenni a PDA-nak, mert a PDA adja a sorozatszámot a gépen futó fő alkalmazásnak amiben szerkeszteni lehet az adatokat.

Jó lenne ha menne az asztali gépen is a kapcsolat.


quailstorm
(nagyúr)
Blog

1703: [link] [link]

1709

Remélem angolul tudsz. Én nem próbáltam.

(#69883) Rasiel: ööö, és hogyan? Amúgy is amit mutattam, ott nem a bejegyzést távolították el, hanem a hatását. De mindegy, a Defender egyelőre bent van.


rgeorge
(addikt)

A tavaszi update-ben megváltozott a szolgáltatások kezelése, emiatt a Windows Mobile eszközpont (WMDC) megzavarodik (emlékeztetőül a WMDC Windows 7-ig támogatott). Ahhoz, hogy működjön a friss Windows 10 alatt, két dolgot kell tenni:
1. két szolgáltatás bejelentkezési módját meg kell változtatni Helyi rendszerfiók-ra és az asztallal való együttműködést be kell kapcsolni: "Windows Mobile alapú eszközkapcsolat" és "Windows Mobile -2003 alapú eszközkapcsolat".
2. Két helyen módosítani kell a registry-t (azaz mindkét szolgáltatáshoz definiálni kell a SvcHostSplitDisable=1 értéket, rendszergazdai parancssorból futtatva:
REG ADD HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\RapiMgr /v SvcHostSplitDisable /t REG_DWORD /d 1 /f
REG ADD HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WcesComm /v SvcHostSplitDisable /t REG_DWORD /d 1 /f

Újraindítani sem kell, elég manuálisan újraindítani a két szolgáltatást (a "Windows Mobile -2003 alapú eszközkapcsolat" függ a "Windows Mobile alapú eszközkapcsolat"-tól).


ADAM1337
(nagyúr)

Sziasztok!
Van egy laptopom amin win10 pro fut, és folyamatosan bekapcsolja a videókártyát (gtx950m) egy app: "winstore.app.exe".
Ez elvileg a Store, találtam leírást, a winstore kiiktatására, de a Pro verziónál nem működik.
Mi lehet a megoldás ? Elég bosszantó a totál csendben lévő irodában, hogy random felpörgeti a vga-t.

Regedit-es megoldás, nem jó, mivel nem szerepel a hkey_local alatt a winstore.

[ Szerkesztve ]


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Gyakorlatilag valószínűleg egy bitcoin bányász lesz, ami azt akarja hitetni veled, hogy a store.


Syl
(nagyúr)
Blog

Winstore.app.exe? Az kizárt.


Rasiel
(senior tag)

Registry.
De másképp, manuálisan is meg lehet ezeket oldani, de azok eléggé "monyák" megoldások. :) Persze itt nem az internetszerte fellelhető Tool-okra gondolok, azoknak én sem vagyok a híve.


ADAM1337
(nagyúr)

Ha kilövöm a feladat kezelőből a Microsoft Store-t, akkor leállítja a gpu-n futó alkalmazásból.
De ugyanez az ikon, most lestem, valamiért letilt, ha a folyamatra ráállok és a file helyének megnyitására nyomok, ez normális ? (Rendszergazda vagyok a gépen.)

(#69890) Rasiel: Reigstry-be, a hkey_local alatt windows mappában nekem nincs Store-om.

Számítógép\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft ez alatt kéne lennie a windows store-nak nem ?

Szerk: ha folyamat lelövés után elindítom a store-t, ugyanúgy átvált a gpu aktivitást jelző ikon, hogy van rajta folyamat, de ha bezárom a store-t inaktiv lesz megint, szóval gondolom valami beragad induláskor. (nem pörgeti a vga-t tehát nem bányász cucc, sőt a polici miatt nem is rakok rá semmit direkt.

Store indítja a folyamatot.

[ Szerkesztve ]


Marci112233
(őstag)

És (#69886) rgeorge

Köszön a segítséget mindkettőtöknek, de ez nekem már magas labda. Inkább nem kísérletezek, így marad a laptoppal való kommunikáció.(Nem akarom elcseszni a rendszert ha valamit elszúrok.)


#86564352
(veterán)

Ha settings-privacy-background apps résznél kikapcsolod a store-t, akkor is csinálja?


eax1650
(aktív tag)

Sziasztok!
Itt is megkérdezem: van a géphez kötve a hozzá való kábellel egy eSATA külső hdd, melynek a dobozán van egy ki-be kapcsoló. Ha a gép indítása előtt nem kapcsolom be, akkor csak a Rendszer > Eszközkezelő > Hardverváltozások keresése útvonal bejárásával lesz elérhető! Pedig pont az volna a természetes, hogy bármikor igénybe vehető - elérhető/leválasztható - lehessen!
Win 10 Pro van a gépemen, 7-nél rendesen működött! A Win nem talál frissebb drájvert!
Hogyan lehetne javítani ezt az állapotot?

[ Szerkesztve ]


Syl
(nagyúr)
Blog

Akkor passz.


#54715584
(nagyúr)
Blog

Sziasztok,

IE és File Explorer megeszik a CPU-t, pedig el sem indítom őket, nem is használom őket. Hogy lehet letiltani a futásukat?


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Teljes bizonyossággal meggyőződtél róla, hogy tényleg az eszi, amit hiszel?
Amit írsz, az eléggé valószínűtlen. Inkább a szokásos álcázott minervírus.

IE-t amúgy el lehet távolítani vezérlőpult szolgáltatásokban, de mivel az az alapértelmezett WebView Windowsban, ezért kellemetlen meglepetések érnek utána. Szóval nem ajánlott leszedni csak beágyazott gépen.


#86564352
(veterán)

Nem biztos egyből bányászvírust kell kiáltani. Egy tiszta telepített Windows 10 is csinál elég furcsaságot gyárilag is. :) Kérés nélkül elinduló programok, driverek piszkálása, bugos start menü, csökkent teljesítmény minden új build után tele vannak a fórumok ezzel-azzal. Nem ismerjük a hardvert, HDD és régi CPU esetén simán elképzelhető a normál működés is okoz terhelést. Ezért kellene a kérdezőknek konfigot is írni. Van-e "optimalizáló, takarító" program, mielőtt meglepődik valaki nem jó a kereső. A 3rd party AV programok közül se mind szereti az adott Win buildet. Sok oka lehet.


Aby_2014
(aktív tag)

Sziasztok!

Az itt közzétett hibába futottam én is bele: [lapozófájl_error]

A lapozó a C:-n van (SSD), nem állítottam semmit a beállításokon tegnap este óta csak úgy megjelent és most minden indításkor kiírja a gép. chkdsk /f /r futtattam, nme talált lemez hibát... most épp egy sfc /sannow folyamatban, mi lehet a gond?

Időközben az sfc is kész... az sem talált semmi hibát...

[ Szerkesztve ]


#54715584
(nagyúr)
Blog

Ez a kettő volt majdnem 40%-on egyenként feladatkezelőben. Nem volt semmi nyitva csak a ph és a facebook. Új telepítés a gép, hétvégén tettem újra. Máris bekaptam valami kártevőt?

üzenetek