Windows 10 - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Ezt csak megvizsgálás után lehet megmondani. De az elmúlt 10 évben az általad leírtakat nem tapasztaltam, és nem is tartom normálisnak.
IE magától nem indul el. Explorer.exe igen, de az se fogyaszt.

Legjobb lenne, ha barkochbázás helyett inkább ellátnál minket adatokkal. Például a kérdéses processekről...

[ Szerkesztve ]


kenand
(veterán)
Blog

Segítséget kérnék ha valaki tud...
Van egy macbook white régi gépem. Win 10 (is) fut rajta , Nvidia 320 grafikus kártya van benne. Egy régi driver tökéletes, de az újak nem jók. Ezért mindig vissza kellett rakni a régit naponta. Sima módszerek nem működtek a driver frissítés tiltásban, találtam a NET-en egy bejegyzést amivel bele kelellett nyúlni és alán a Device ID alapján letiltani a frissítést. Ma Win 10 frissítés keretében teljesen új rendszert tolt fel a Windows, de a grafikus kártyát a tiltás miatt nem engedi újra telepíteni, és már nem emlékszem hol találtam a leírást :(

Most fel kellene telepítenem a grafikus kártyát, de nem engedi...


#54715584
(nagyúr)
Blog

Milyen adatok kellenek? Pontosabban hogyan tudok a futó processekről adatot adni?

Ez a gép: Asrock B85M PRO4, I5-4460, Crucial 4x4GB DDR3 1600mHz
Vírusirtó a Webroot szoftvere + van HitmanPro is és használok AdGuardot is.

Megnyitottam Firefoxban facebokoot és ph-t, és belassult minden, amikor megnéztem a task managert, akkor az IE és a Windows Explorer (nem file, bocsi) volt a lista tetején.

Most újraindítottam a gépet, lefuttattam a vírusirtót és a HitmanProt is, de nem találtak semmit. FF keresőoldalai közé beékelte magát másik kettő, egyik a DuckGo, ezeket töröltem és próbáltam rekreálni az előző lassulást. Amikor megnyitottam fb-t akkor kicsit döccent a gép, de a task manager szerint a task manager eszi a CPU-t. Screenshotot nem tudok csinálni, mert kifehéredik az ablak, mire magához tért az előbb 48% volt a task manager CPU használása.

Még annyit kipróbáltam, hogy megnyitottam random oldalakat, egyiknél másiknál felugrik FF proci használás 60%-ra, de csak egy pillanatra. Azóta IE nem nyílt újra.

Mielőtt újratelepítettem volna a gépet, használtam CCleaner szoftvert, ami folyamatosan rákérdezett, hogy be akarom-e zárni IE-t, mert fut a háttérben. Most teljesen tiszta telepítés van, semmi extra program nincsen fent, Win és Office legális.


snecy20
(veterán)

Kéne egy screenshot a nyugalmi állapotról feladatkezelőben, pl. így:


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Kaptál egy képet eggyel felettem. Azzal egészíteném ki, hogy a kérdéses elemen jobbklikk részletek, és ott is kép.
Amúgy ez egy elég jó tool.


#54715584
(nagyúr)
Blog

IE nem volt most nyitva, Windows Explorer is nyugis volt most. FF forráshasználata oldalak nyitogatása közben ugrált fel, de itt sem látszik különösebb terhelés.


snecy20
(veterán)

Normálisnak tűnik minden.


#54715584
(nagyúr)
Blog

Másik kérdés: itt hogyan tudom a duplikációkat törölni? Nem baj ha ezek elindulnak, de nem okoz bajt, hogy ilyen sokszor?


Rasiel
(senior tag)

Védelmi szoftverek nélkül próbáltad már, hogy előjön-e akkor is a probléma?

A Task Manager csak akkor használja komolyabban a CPU-t, mikor megnyitod, de akkor is csak egy pillanat erejéig.

[ Szerkesztve ]


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Elvileg csak tán annyiszor indul el, amennyiszer kell neki, de ez tényleg sok és fura. Nekem abszolút nem így néz ki.
Viszont itt csak egyben tudod letiltani.
Egy Revo Uninstaller részletesebben megmutatja, de az is csak egy felület. Bár több forrásból teszi össze.

[ Szerkesztve ]


ADAM1337
(nagyúr)

Meglesem holnap, és kipróbálom.
Csak bent hagytam a gépet.


#94834752
(csendes újonc)

Sziasztok!

Aki esetleg találkozott az alábbi problémával az hogyan oldotta meg (ha meg lehet oldani ezt egyáltalán)?

Adott egy ASUSS G752VY noti, amelyre feltettem egy W10 Fall Creator Update-et (előtte Anniversary build volt). Tiszta telepítés történt, media creation tool-al készített Wint telepítettem. A problémám az, hogy random időközönként lefagy a rendszer.
A jelenség úgy néz ki, hogy 2-3 másodpercre befagy a rendszer (a hang megakad, berreg), majd elhárul a hiba. Ez 3-4 naponta jön elő független attól, hogy mit csinálok. Amiket próbáltam:

1. Eventlogban néztem, hogy keletkezik-e valami hiba bejegyzés, de semmit nem találtam.
2. Különféle driverekkel próbálkoztam (valamikor Win által automatikusan letöltött, valamikor manuálisan leszedett stb.)
3. XTU-ban folyamatosan néztem a CPU terhelést, semmilyen folyamat nem akasztja ki, a hőmérséklet terhelés alatt is rendben.
4. LatencyMonnal is vizsgáltam a drivereket, az se mutatott kimagasló értéket, bár ez nem tudom mennyire pontos.
5. BIOS frissítés megtörtént, sikeres volt, viszont a probléma ugyanúgy tapasztalható.
6. HDD és SSD vizsgálat történt. Előbbi vizsgálata a HD Sentinellel, szektor hiba, se más hiba nem volt látható. Utóbbi a Samsung saját szoftverével, az se mutatott hibát.


Sub-ZeRo
(nagyúr)
Blog

1703-as verziót szed le és azzal nézd meg. Ha nem csinálja, akkor a 1709-es rossz, mint sokunknál.


kenand
(veterán)
Blog

Sajna nem találtam meg, visszaállítottam a korábbi buildet és letiltottam a Win 10 frissítést. Ha megtalálom hogy tiltottam a driver telepítést, majd újra engedélyezem.


RockHaRD
(addikt)
Blog

Sziasztok. Tudna valaki segíteni, hogy hogyan tudnám behatárolni, h miért fagy véletlenszerűen a windows? Nem Kék halál, csak megáll. Prime-mal megnéztem a procit, meg a ramot, furmarkkal a vga-t, HDD sentinel nem ír semmit a winyokra. Zsír új windows, új ssd, új vga, új ramok. :W


Sub-ZeRo
(nagyúr)
Blog

Akkor talán másik windows verziót kellene megnézni. 1703-at mondjuk.


spanglee001
(addikt)

igen nálam is ez volt mindig megoldás nem volt rá, egyelőre még nem jött elő ezen a gépen, már vagy 4 napja fut különböző anomáliákkal amiket sikerült megoldanom, de 1 hét után álltalában mindig előjön az akadás és térek vissza a 8.1re amin hiba nélkül elvagyok fél évet aztán kipróbálom a kín10et hátha :DDD és megint csalódok :K


Aby_2014
(aktív tag)

Esetleg erre valakinek ötlete? : lapozófile_error


krealon
(veterán)
Blog

"A lapozó a C:-n van (SSD), nem állítottam semmit a beállításokon tegnap este óta csak úgy megjelent és most minden indításkor kiírja a gép. chkdsk /f /r futtattam, nme talált lemez hibát... most épp egy sfc /sannow folyamatban, mi lehet a gond?"

Epitett vagy brand gep?
Gep / alaplap tipusa?
A tarolo tipusa? (A firmware verzioszama?)
Windows verzioszama?

[ Szerkesztve ]


Slavia
(aktív tag)

Ebben a hónapban a Microsoft öt különböző Windows 10 változathoz ad ki kumulatív frissítést. Ezek a rendszerek a következők: a Windows 10 (a 2015. júliusi kiadott első változat) a Windows 10 v. 1511 (a novemberi frissítés), Windows 10 v. 1607 (Anniversary Update), a Windows 10 v. 1703 (Creators Update) és Windows 10 v. 1709 (Fall Creators Update).

üzenetek