Windows 10 - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


X@b3e
(addikt)

Be van kapcsolva mind2 gépen sajna :O :((


mefistofeles
(addikt)
Blog

Skacok! Adott egy win10 64 bites gép (a fiamé) ami wifin kapcsolódik a hálózatra. A feltöltési sebességgel minden rendben de a letöltés az gyakorlatilag nulla. kipróbáltam egy másik 100%, hogy jó wifi kártyával és az eredmény ugyanaz. Blokkolhatja valami a windowsban a bejövő adatokat? Nincs valami tippetek? nem vagyok épp egy hálózati guru és fingom nincs mi lehet a gebasz.


cintula187
(addikt)

Sziasztok!

Böngészés közben pár napja kifagy a konfigban szereplő gép. Csak restart segít.
Event viewerben pár ehhez hasonló critical bejefyzést látok

The application-specific permission settings do not grant Local Activation permission for the COM Server application with CLSID
{6B3B8D23-FA8D-40B9-8DBD-B950333E2C52}
and APPID
{4839DDB7-58C2-48F5-8283-E1D1807D0D7D}
to the user NT AUTHORITY\LOCAL SERVICE SID (S-1-5-19) from address LocalHost (Using LRPC) running in the application container Unavailable SID (Unavailable). This security permission can be modified using the Component Services administrative tool.

MIk lehetnek ennek az okai?
HDD adatkábel?
WIn reinstall?
Táp?

Előre is köszi


xrvman
(őstag)

Windows+R azaz futtatásba beírni
sysdm.cpl
Feljövő ablakban a hardver fülön az eszköztelepítés beállításai gomb alatt tudod a nem-et választani.


Forestjo
(senior tag)

Sziasztok! Ebben nem tud senki segíteni?

[link]

Eddig minden Windows verzió kózöül a 10-es fut a legkönnyebben a gépemen, tehát nem szeretnék tóle megválni.

[ Szerkesztve ]


Syl
(nagyúr)
Blog

Okosabb ötletem sajnos nincs :(


RockHaRD
(addikt)
Blog

Nem logolja valahol a win, hogy mit csinált éppen, amikor megállt?


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Az eseménynaplóban hibaként, már amennyiben a szabálytalan leállást nézzük. Szabályos indulás és leállás is rögzítve van, annak van egy kódja arra rákeresve kapod meg idő+ok listaként.


#94834752
(csendes újonc)

Kipróbáltam reggel a 1703-as builddel, sebtébe felraktam egy játékot, de kb fél óra játék után előjött a hibajelenség. Eventlogban semmi, feladatkezelőben néztem a HDD aktivitást, az minimális volt. Közbe futtattam az XTU-t is, CPU terhelés 50% körül volt, hőmérséklete megfelelő (85 fok alatt volt), GPU értékei sem voltak kiugróan magasak.

Utána csináltam egy memória tesztet + HDD vizsgálatot, előbbi sikeresen lerajlott, hibát nem talált, utóbbi se (szektor hibák stb nem voltak). Alapvetően az a probléma, hogy egy olyan hibáról van szó, ami teljesen random jelentkezik, random konfigurációkon (lásd fórumok), szóval egy közös pontot se találtam.


Shing
(őstag)

Biztos, hogy előtte 1703-as build-en voltál? Tudom, hogy írtad, de elég fura hogy frissítés után rossz lett és a teljes reinstall sem segít.

Azt tudom még elképzelni, hogy a videokártya driver is befrissült és az utóbbiak valamiért ilyen hibajelenséget produkálnak. Ha jól látom Asus oldalán utoljára 2016-ost tettek fel, ha azzal is próbálkoztál akkor viszont ez is kilőve.

Próbáltad teljesítménycentrikus energia beállításokkal, hálózatra kötve a laptopot? Tuningprogramot nem telepítettél ami esetleg bekavarhat?

Még az Intel driver keresőjét lefuttathatod, hátha befrissít vmi lényegeset.

Videokártya driver ha nem a legújabb van, innen érdemes.


Sub-ZeRo
(nagyúr)
Blog

Eseménynaplóban nézd meg őket. De a sárga ikonú hibát és nézd meg, ne csak a pirosat. Persze ha felírod az időpontot, hogy mit keress a log-ban.

(#69929) MrBean

Én azért egy 4-5 órás memória tesztet futtatnék, plusz egy régebbi windowst is kipróbálnék.

Driverek rendben vannak amúgy? Bios beállítások jók? Energiagazdálkodásnál ted teljesítménycentrikusra.
Ott nálad lehet hogy valami driver, vagy beállítás baj lesz.
Ilyen gépnek nem szabadna fagynia, bár ha 4 giga ram van benne, lehet hogy elfogy. 64 bites rendszer nézel hozzá?


trec12
(addikt)

Van egy Technisat CableStar Combo HD CI DVB-C tunerem. Olyan gondom van, hogy miután frissült legutóbb a win10 elrepült a drivere feltelepíteni sem tudom mert egyből kék halál Azt hiszem ez a hibaüzenet: "kernel security check failure".
Még annyi, hogy ugye a win10-em automatikusan frissülni akart de addig nem telepített mindent amíg ki nem húztam a laptopból (Dell Ins. 7720) az eszközt. Addig eljutottam, hogy most már induláskor nem fagy le viszont a telepítéskor elrepül a windows megint. Emlékszem régebben is kínlódtam ezzel mikor felkerült anno a win10 már nem tudom, hogy oldottam meg akkor... :(
Hálás lennék ha tudna valaki segíteni!


#94834752
(csendes újonc)

Igen, 1703-as Creator builden voltam/vagyok.

Amikor legelőször észleltem a problémát én is a kártya driverre gyanakodtam. Alapvetően a videovezérlő drivert mindig az NVIDIA oldaláról szedem, de kipróbáltam az ASUS által kiadott drivert is (ami azért elég régi). Átnyálaztam az NVIDIA fórumát, csak black screen problémát találtam, ami nekem speciel csak Dark Souls 3 esetén jelentkezik (de ez a DS esetében elvileg egy ismert hiba valamelyik patch miatt)

Kipróbáltam úgy is, hogy telepítés után hagyom, hogy a rendszer automatikusan tegyen fel minden elérhető drivert, de úgy is, hogy win telepítés előtt kihúztam a netet (így semmilyen drivert nem tud azonnal telepíteni se frissítést stb), install után kikapcsoltam az automatikus driver telepítést, majd manuálisan felraktam mindent.

Tuning programot nem használok, max a CCleanert (ennek is csak a tisztító részér, registriy tisztítás 3. fél általi programmal felejtős).

Teljesítménycentrikusra van állítva, mindig hálózatra kötve használom, csak akkor megy akksiról amikor elviszem valahova (akkor viszont nem igazán játszom rajta).

Kipróbáltam az IOBIT driver boostert, ez frisített jópár Intel drivert.
Az általad linkelt Intel kereső csak wifi drivert talált, ezt is lefrissítettem.

Pár napig tesztelem.


DrTechnoid
(őstag)
Blog

Most nézegettem egy mappát, és láttam a jogosultságoknál hogy rajtam kívül van pár résztvevő akinek erre-arra van jogosultsága, és van ott egy SYSTEM nevű is. Hogyan lehet ezzel a userrel belépni?Vagy olyan ez mint a rendszergazda account?


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Ezekkel nem lehet belépni, az operációs rendszer és szolgáltatásai használják.
A net user Administrator/Rendszergazda/amilyen a nyelve a rendszernek az, amivel be lehet lépni.

[ Szerkesztve ]


Downsampling
(senior tag)

Srácok! Légyszi segítsetek (mégha ez lúzerkérdés is)!
A képen pirossal jelölt Médiaeszközt hogyan tudom innen kivenni (örökre)? Kb. egy hete jelent meg, fogalmam sincs miért, de zavaró (mert a médiajátszóm is látja, és kicsit megkavarja).Illetve szintén nem olyan rég még a legfelső sorban (a Médiaeszközök felett) ott volt a routerem ikonja is. Az eltűnt. Hogyan tudom visszatenni.
Win10 Home 1709 build (kb. két hónapja).

[ Szerkesztve ]


Marci112233
(őstag)

Jó kérdés.
Amúgy a az szerintem a wifi hatósugarában lévő más gépe amit lát a wifid. Azt hogy hogyan tudod eltüntetni az már nem tudom.
Viszont megnyitni meg tudod? Van benne valami adat? Ha nem a te valamelyik gépedről van akkor biztos egy környező gép ami másé.

[ Szerkesztve ]


Downsampling
(senior tag)

Ja igen, semmi sem wifin van, hanem kábelen. (Wifin csak a telefonok csatlakoznak a routerhez). De azt sem értem, hogy azt miért nem látom? Eddig ott volt az ikonja...
Ha rákattintok, akkor megnyílik a Windows Média Player.

Ja igen, amit bekarikáztam, az a saját laptopom. Egy sorral lejjeb a Számítógépeknél, is megjelenik, mint hálózati eszköz. azzal nincs is gond, sőt, úgy jó.

[ Szerkesztve ]


Downsampling
(senior tag)

Bocsi, szarakodik valami (talán a net)

[ Szerkesztve ]


Marci112233
(őstag)

Ami a routert eléri gép és engedélyezve van a belső hálózat számára (otthoni csoport) az a másik gépen meg fog jelenni mindenképp, legyen az kábelen rá kötve vagy wifin ez tök mindegy.
A telefont meg szerintem csak akkor látja ha szintén rácsatlakozol a hálózatra és engedélyezed a belső hálózati kapcsolatot.

[ Szerkesztve ]

üzenetek