Windows 10 - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


béke
(aktív tag)

Sziasztok
Win 10 Pro Frissítés után (2 napja), kaptam egy OLD mappát vagy lehet már előbb is ott volt, a lényeg hogy hogyan lehet ezt eltávolítani (Sima törléssel nem engedi!), hiszen majd hogy nem 30GB a kicsike és a 120-as ssd igen csak örülne egy kis takarításnak..
Ezer köszi.


lck
(senior tag)

Rendszergazdaként futtatott lemezkarbantartóval.


King Unique
(titán)
Blog

A más által is említett lemezkarbantartóval, ha nem akarsz visszaállni az előző buildre. Mert a Windows.old mappa pl. egy ilyen build upgrade után szokott létrejönni. Egyébként elvileg korábban 30, újabban 10 nap után automatikusan is törli a rendszer. De, ha nem akarsz erre várni, akkor akár manuálisan is lehet az előbb említett módon.

[ Szerkesztve ]


VGYke
(addikt)

Sziasztok! PC-n több fiók van. Miért lehet az, hogy a rendszergazda fiókban (amihez nincs társítva MS@bejelentkezés, a Start menü jobb oldala (csempék vagy hogy hívják) leredukálódott, foghíjas lett:

Ugyanezen PC, korlátozott felhasználói fiókban (ami társítva van MS@bejelentkezés fiókkal és amiről most is írok), nincs ilyen:

Mi lehet a baj a rendszergazda fiókban?

[ Szerkesztve ]


quailstorm
(nagyúr)
Blog

A beépített Rendszergazda fiókban nem indíthatóak el UWP alkalmazások, tehát a csempének sincs sok értelme.


vlevi
(nagyúr)

Nnna, azt hiszem, egy dolgot megfejtettem.
A Win10 (egészen pontosan a win8 óta) nem szereti a PS/2 billentyűzetet.

Korábban soxor rinyáltam azon, hogy ha elaltattam a gépet, akkor felébresztés után már nem lehetett a házon lévő power gombbal kikapcsolni. Azthiszem, megvan a megoldás. Lecseréltem a régi PS/2 billentyűzetemet, egy vezetéknélküli, (USB vevős) billentyűre. És, skodák csodájára, mostmár működik a gépen lévő kikapcsoló gomb. A fene se érti. Nem laptop, hanem egy teljesen átlagos asztali gép, Asus P8B75 alaplap, Intel i5 proci, NVidia videókártya. Ez utóbbi nem számít ebből a szempontból, mert korábban AMD videókártyám volt, de próbáltam 1-2 hétig az Intel IGP-t is használni a gépben, azzal sem ment a kikapcsolás.

Szóval valahol a Win8 kernel-PS2 vonalon van valami elbasszarintva.


Becksman
(őstag)

Sziasztok!

Amennyiben eredeti termékkulcsot (oem) veszek, az regisztrálódik a microsoft fiókomhoz? Vagy ha pl behal teljesen a rendszer és újratelepítem (ISO-ból) akkor már elveszett a kulcs?


qqzs
(őstag)

bocs ha mar ezerszer volt bar nem nagyon talaltam rola infot
dell precision m2800 meg egy ev gari van ra de dell szerint nem lehet win 10re frissiteni, most win7pro van rajta
ismeros ajanlotta az accessibility frissitest majd a media creationos full installt.
erre van aki azt mondja csak hat honapig ervenyes.
szoval mi az igazsag?


Syl
(nagyúr)
Blog

OEM termékkulcs alaplaphoz kötődik. Ha később ugyanarra a gépre újratelepíted a Win10-et, akkor sorozatszám nélkül tedd és az interneten keresztül automatikusan beaktiválódik.
Ellenben alaplapcserénél... :U


Becksman
(őstag)

Illetve ilyen egyszeraktiválható kulcsot néztem. Azzal is az a helyzet? Ha netán isoval teszem ujra akkor is aktiválható ezzel az alaplappal?


Downsampling
(senior tag)

Huhh, szerintem elbeszélünk egymás mellett... :)
Egyrészt nem érdekel, hogy a telefoncsatlakozást jelzi-e vagy sem (jobb ha nem, mert felesleges, tehát a mostani állapot). És ez nem is volt kérdés.
Azt kérdeztem, hogy a pirossal jelölt notebook-om miért jelent meg a Médiaeszközök között egyik napról a másikra (a saját notebook-omon látom)? Eddig nem volt ott, most viszont odakerült. De ez nem is érdekelne, ha az Oppo médiajátszóm megosztási listájában nem szerepelne, de amióta itt megjelent ott is benne van, és egy kis zavart okoz. Semmit sem állítottam, változtattam a gépemen az elmúlt kb. két hétben (s ha jól tudom, komolyabb frissítés sem érkezett mostanában, a 1709 már jó ideje fent van). A hálózati megosztások között rendben van, hogy ott szerepel a notebook-om, a másik ami látszik, a NAS-om. Ez így oké is! Ez volt az elmúlt 2 évben, amióta Win10 van a gépemen. De most berakta a Médieszközökhöz is a notebook-om, ráadásul a Microsoftos user nevemmel az elején. Tehát így: username@hotmail-XXXX-book. Ezt miért?
Ellenben a Netgear routerem, ami szintén 2 éve ott volt az ikonjával a hálózatban, már nincs ott, és nem is tudom megjeleníteni.
Ezt kérdeztem, ez miért lehet?

Köszi! :R


Exodius
(őstag)

Kedves mindenki!

Egy olyan problémám van, hogy valamilyen ismeretlen okból mindig összeomlik a fájlkezelő. Példának okáért. Megy a háttérben a Chrome meg mondjuk egy zenelejátszó és közbe nyitva van pár mappa. Itt teszek-veszek, törölgetek, áthelyezek és egyszer csak bezárja az egészet a Windows de csak úgy random, hirtelen. Minden ok nélkül. A programok ugyanúgy futnak tovább, de a fájlkezelő egyszerűen bezáródik.

Ha épp másolok egyik meghajtóról a másikra vagy pendrive-ra, az is szintén megszakítva lesz.

Mi a fene baja lehet? :O


#54715584
(nagyúr)
Blog

Nem kapcsoltam ki a védelmi szoftvereket, viszont ezen felbuzdulva a böngészőben letiltottam az addonokat és úgy indítottam el, úgy is felugrott a proci használat elég nagyra, de nem akadt semmi.
Csináltam róla mentést, mert közben észrevettem, hogy fut az explorer, pedig nem indítottam el, benne hagytam a tálcát, hogy lássátok.
Utána engedélyeztem az addonokat ismét, megnyitottam a böngészőt + fb és nyomtam egy task managert, ekkor megint behalt a gép, egy percig szinte használhatatlan volt, néha bevillant a kihasználtság, de mire mentést tudtam csinálni az explorer igénye ismét lejjebb ugrott, itt is benne hagytam a tálcát, hogy lássátok nem indítottam el.

Nem tudom ez mennyire hasznos / fura infó. Végeztem víruskeresést, de nem talált semmit sem Webroot sem a HitmanPro.


Syl
(nagyúr)
Blog

Mit jelent az "egyszeraktiválható"? :F


Marci112233
(őstag)

Nekem is ugyan ez a felület van a hálózatnál, de azóta hogy az 1709 verzió fut a gépen. Előtte nekem is más volt. Biztos, hogy nem azóta van hogy felment a 1709-es verzió csak nem lett figyelve?
Egyébként miben zavar a médialejátszóban? Nem visz le valamit azóta?


Weareus
(addikt)
Blog

Üdv. Urak!
Kérdésem lenne: Galaxy S8 telómat a gyári usb-kábelével csatlakoztatva mostanában többször előfordul, hogy nem ismeri fel az eszközt az asztali pc-m. (tölteni elkezdi amúgy):

(Részletes konfig az adatlapomon.)
A vga mostanában került be a rendszerbe és azóta volt néhányszor problémám a win10-zel.
Nem indult, Win10-helyreállítást kellett csinálnom (telepített játékok, egyebek törlődtek), míg végül rendesen bootolt, indult, stb. Ezt kétszer is meg kellett csinálnom, most napok óta jó, legalább is az indulás, bootolás és win 10 működés része.
Azonban a teló csatlakoztatását többször meg kell ismételnem, mire a win10-ben a meghajtók között megjelenik.
A kábel gyári, vadi zsír, nem koszos, nem piszkost, etc. A telefon szilikon tokban van (és nagy becsben), leejtve, kölcsönadva, áztatva, stb. nem volt.
A Galaxy S8 topikban is feltettem a kérdést, az ott javasolt megoldási lehetőségeket leellenőriztem, azok rendben vannak.

[link]
[link]

Minden kis segítségért is roppant hálás volnék. :R

[ Szerkesztve ]


#86564352
(veterán)

Sok program fut nálad, akármelyik kérheti az internetexplorer.exe-t lehet pl. a Citrix?
Adguard, Webroot, Hitman is egyszerre futnak, az is okozhat megakadást a Facebook önmagában is egy nehéz oldal. FF helyett másik böngészővel is nézted? Lépj ki az extra programokból, tiltsd le az addonokat és úgy teszteld.


Exodius
(őstag)

Kedves mindenki!

Egy olyan problémám van, hogy valamilyen ismeretlen okból mindig összeomlik a fájlkezelő. Példának okáért. Megy a háttérben a Chrome meg mondjuk egy zenelejátszó és közbe nyitva van pár mappa. Itt teszek-veszek, törölgetek, áthelyezek és egyszer csak bezárja az egészet a Windows de csak úgy random, hirtelen. Minden ok nélkül. A programok ugyanúgy futnak tovább, de a fájlkezelő egyszerűen bezáródik.

Ha épp másolok egyik meghajtóról a másikra vagy pendrive-ra, az is szintén megszakítva lesz.

Mi a fene baja lehet? :O


Marci112233
(őstag)

Attól hogy még egyszer kiírtad a kérdést nem biztos hogy kapsz rá választ ami megoldás is lesz. Elég egyszer kiírni ugyanazt, és ha napokig nem jön rá válasz akkor elég egy link formában újra rákérdezni és nem ugyan azt a szöveget bemásolni.

Amúgy egy tipp. Nem terheled túl és azért? Nálam ugyan be ne zárta a másolást vagy valamit, de percekre megállította ha több menet ment egyszerre. (Nem a mostani gépemen hanem az elődön ami gyengébb volt.)


Aby_2014
(aktív tag)

Úgy tűnik megoldódott, ma frissítette magát a win és azóta nem jött elő a probléma...

üzenetek