Windows 10 - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


nicu71
(addikt)

a mai update végre megoldotta a legnagyobb Edge problémát többek számára:Működik a cimsorból való keresés és a korábbi webhelyek legördülő menü!!! :C


Attila2003
(tag)

Nekem egy Asus laptopon csinálta SSD vel. Ez segített, hátha jó!
https://support.microsoft.com/en-us/help/3083595/task-manager-might-show-100-disk-utilization-on-windows-10-devices-wit


Downsampling
(senior tag)

Biztos hogy nem. A 1709 valamikor szeptemberben ment fe a gépre (ha jól emlékszem, de legkésőbb októberben - Insiderként kaptam meg), a gond meg most jött elő a múlt héten.
Az Oppo médiajátszó kezd megzavarodni, mert a NAS-sal új megosztásokat próbáltunk ki, és ezek közül meg is kapott újakat. Ez az ominózus megosztás meg állandóan az első helyre törekszik (a My Network menün belül megnövekedett számú megosztások közt), s ha nem figyelek oda és erre kattintok, akkor az Oppo belefagy.
De a routerem ikonja is eltűnt, és az is valamikor a múlt héten. Miért?


Boha
(aktív tag)

Találkozott már valaki olyan hibával hogy, bizonyos időközönként az óra melletti ikonok lefagynak.
Steam, utorrent, nvidia panel, egyebek. Duplán rákattintva valamelyikre az indításhoz, egyből elsötétedik az egész tálca vagy eltűnik egy pár másodpercere de utána indítja az adott programot, persze mintha akkor indítottuk volna el és eddig nem futott volna háttéreben.
Esetleg valami megoldás ? Tipp vagy mehet az újratelepítés ?


Downsampling
(senior tag)

A hálózati beállításoknál a speciális beállítások menüben ki kellett kapcsolnom a médiafolyam engedélyezését.
Így már oké. De a routerem még mindig nem látom. (mondjuk azt sejtettem, hogy nincs köze egymáshoz a két problémának...


Zoz
(őstag)

Az igazság az, hogy az ingyenes frissítés 2016. július 29-ig élt hivatalosan, elvileg csak az accessibility-s kiskapu maradt.
Nem hivatalosan: a határidő letelte után is pont ugyanúgy lehet frissíteni, még most is, mint előtte. Az accessibility-s vacakolás se kell hozzá. (Ahogy ez már kb 100x le lett írva itt :) )
a) macerás lett volna megkülönböztetni az aktiváló szervereken a sima és accessibility-s frissítési próbálkozásokat, és ezért inkább engedték mindet
b) nem is foglalkoznak a későn jövő potyázókkal, inkább örülnek annak, hogy szaporodnak a Win 10 felhasználók

Szóval csinálsz egy MCT-s telepítőt, és mehet a frissítés, vagy ha tiszta telepítést akarsz, akkor egyből telepíted a Win7 kulcsával.

Mindenesetre igyekezz vele, nem tudni mi lesz december 31 után, amikor megszünteti a accessibility-s kiskaput a Microsoft. Ha az előbbi a) pont volt az igaz, akkor most egyszerűen kizárhatják a 7/8 kulcsokat. Ha pedig a b), akkor lehet, hogy szép csendben továbbra is működni fog a dolog.


SutPet
(aktív tag)
Blog

Sziasztok,

Érdekes jelenséggel találkoztam a frissen telepített Win10Pro-n.
Első bejelentkezés után nem jön be a start menü, nem lehet a tálcán jobbklikkelni egyik ikonon se. ctrl-alt-del kijelentkezés majd újra be után tökéletesen működik.(i5 4590, h87mpro, hd7850)
Valaki találkozott már ilyennel? Mi lehet a probléma?
Driverek naprakészek, winupdate lefutott nem talált semmit. Mivel belaktam közel teljesen nem szeretném megint újra rakni de ez így elég zavaró :S


akos_ur
(aktív tag)

Szokasos lefagyo talca, nekem is csinalja... majd egyszer csak javitjak :)


FLATRONW
(őstag)
Blog

Sziasztok!

Egy notebookban a kártyaolvasóban levő SD kártyát titkosítottam a BitLocker segítségével.
A kérdésem az lenne, hogy lehetséges e a kártya kiadása (leválasztása) nélkül újra lezárni azt?
Mert a kiadás után ha újra megakarom nyitni, akkor először ki kell azt venni majd visszatenni a kártyaolvasóba.


#86564352
(veterán)

Felesleges újra rakni, csak idő kérdése lenne mikor bolondul meg újra. A probléma annyi, hogy a start menü, a tálca, az értesítési központ már UWP alapú. Az meg nem egy stabil cucc két év tapasztalata és sok olvasott panasz alapján. Egyszer patch kedden jöhetne olyan frissítés amiben a change log a szokásos átlag usert alig érintő bugfixek mellett így nézne ki a leírás: Kijavítottuk a feladatkezelő hosszú másodpercek alatt nyílt csak meg. Kijavítottuk a start menü minden esetben működik. Kijavítottuk a profil mappa nem lesz korrupt. Kijavítottuk a driver frissítés elpiszkált hardvereket. Kijavítottuk kéretlenül már nem indulnak el automatikusan programok. Opciót biztosítunk a sallangok eltávolítására. Kijavítottuk a kikapcsolás valóban kikapcsolást jelent. Kijavítottuk a szinkronizálási hibákat. Visszatettünk tíz éve létező nemrég elvett funkciókat.


Exodius
(őstag)

Azért másoltam be újra mert féltem, hogy betemetődik. :)

Túlterhelni? Nem tudom....kipróbálok valamit aztán meglátom újra állna a probléma. Egy i3-as proci pörög benne, szóval nem tudom a túlterhelés mit jelent. A memória (8GB) 50 %-os kihasználtságon van maximum. A proci használva van mert kutatás megy, de az sem pörög 100 %-on.


fulton
(addikt)

Sziasztok

Az utóbbi napokban érdekes dologra figyeltem fel. Két felhasználó fiók van készítve a Win 10 oprendszerben. Ha egy bizonyos idő múlva, le akarom állítani a gépet, akkor kiírja hogy "Jelenleg más is használja a számítógépet, ha kijelentkezem akkor az adatok el fognak veszni"
De ez hogy lehet, hisz ma is pl csak az egyik fiók (sajátom) volt használva, a másikba be sem léptem.
Ez valami virus lenne , vagy mi ez? betörtek a gépembe?
köszönöm.


SutPet
(aktív tag)
Blog

Dejó... :D Kezdettől fogva Win10-et használok soha semmi hülyesége nem jött elő, erre összerakom az "új" vasat azt rögtön egy ilyen frusztráló sz@rba ütközöm :D
@twofatcat: tényleg jó lenne... én azt sem értem amit a skype-al művelnek... akkora egy használhatatlan labilis f*st nagyon rég nem láttam


pc360
(addikt)
Blog

Az új CCleaner-t (5.38.6357) hanyagoljátok! Nálam a Comodo egyből malware-t jelez a telepítőre, és a builds page-ről a portable verzió pedig hiányzik. Valami ismét nem kóser... Amíg nem tiszta a terep és nem olvastam utána, addig nem frissítem a CCleaner-t. A legutolsó jó verzió (5.37.6309) innen elérhető.

[ Szerkesztve ]


pc360
(addikt)
Blog

A link kimaradt.


FLATRONW
(őstag)
Blog

Valószínűleg nincs vele semmi baj.
Lehet a Comodo mostani verziója a GoogleToolbart ismerte fel malwernek.
Az ESET ezt a korábbi verziókban is veszélyes alkalmazásnak jelölte.
Ez a legújabb verzió VirusTotal elemzése.
Ez pedig az általad linkelt korábbi verzió elemzése.

A korábbi esetnél, amikor valóban fertőzött volt, akkor az ESET heurisztikája megfogta a fertőzött telepítőt.
Most a GoogleTolbar-on kívül nem jelez semmit.

[ Szerkesztve ]


pc360
(addikt)
Blog

Több ízben csatlakozni is próbált a netre egyből. Ez nem volt ilyen agresszív máskor, amikor telepítőből kellett kinyernem a fájlokat, hogy portable pakkot csináljak belőle, mert csesztek feltölteni az oldalukra.


pc360
(addikt)
Blog

Vagy csak rosszul emlékszem...


Syl
(nagyúr)
Blog

Bilibe lóg a kezed :B


#54715584
(nagyúr)
Blog

Miért nem a saját oldaláról töltöd le?

üzenetek