Windows 10 - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


TommyGun
(őstag)

Hé neked hogy a francba fekete a csili vili új gépház? Be lehet ezt vhogy állítani? Sosekerestem de a fehéret rühellem...


Pocak89
(senior tag)

Sziasztok! Van egy nagyon idegesítő jelenségem. Amióta felfrissült a 1709-re a laptopomon bizonyos billentyűk bekapcsolás után nem reagálnak egy ideig. Pl. a,s,l, az fn, shift stb. Eltelik vmennyi idő ez változó utána minden rendben van. Illetve van olyan hogy elkezd működni de 1 karakter helyett 2-4-et ír, de idővel helyrejön. Találkozott itt már vki ilyennel?


KaYaK
(tag)

Sziasztok!

Segítséget szeretnek kérni mert azt gondoltam nem vagyok egy láma de utólag be kell vallanom most mar úgy gondolom hogy nagyon az vagyok!
Nem tudom mik ezek a MBR GPT UEFI vagy Legacy beállítások még...
Vettem/ kaptam egy Samsung 960 PRO M.2 PCI 512GB os adattárolót!
Eredeti Windowst akartam ra feltelepíteni tegnap este de nem sikerült mert amikor ki kell választani melyik meghajtóra akarom telepíteni nem jeleníti meg a listában sehogy sem... Pedig a BIOS bán néha láttam a meghajtót csak aztán eltekertem a beallitasokat a sok YouTube-os videó alapján....

Úgy próbálkoztam hogy le lett húzva minden más meghajtó csakis a 960 PRO csatlakozott a géphez!
Csak egy 16MB os MSR meghajtót jelenít meg néha amire nem lehet windowst telepíteni...
Sajnos nem tudtam esetleg drivert adni neki mikor felajánlja mert a CD ROM nem volt benne a listában ahonnan lehetett volna választani...
Rendszer Windows 10 Home USB
Alaplap asus maximus x hero

Esetleg valaki tud segíteni?

Előre is nagyon köszönöm!

[ Szerkesztve ]


GEPESZ66
(veterán)

1 évvel ezelőtt raktam fel a fiam gépére a WIN10 Pro-t.
A Microsoft Lifecam VX-1000 webkamera szoftverét már akkor is WIN7 kompatibiliitási módban telepítettem, jól működött.
A WIN-t az update-n keresztül mindig frissítettem, a kamera használható volt.
SSD beépítése miatt újraraktam a legfrisebb WIN-t, viszont azt írja, hogy erre a verzióra már nem telepíthető a kamera szoftvere.
Érdekességként írtam le, hogy mit okozhat agy WIN újratelepítés.


apatyas
(Korrektor)
Blog

Nekem akkor produkált ennél pár fokkal erősebb tüneteket, amikor sör ömlött a laposom billentyűzetére..
- próbáld ki egy live linux alatt, ha jó akkor tényleg szoftver hiba
- dugjál rá másik billentyűzetet, ha azzal se megy akkor tényleg szoftver hiba

Meg lehet rohadva / párát kapott itt-ott a billentyűzeted nem nagyon csak épphogy, de változik ahogy bemelegszik. Különösen a többszörös lenyomódásod emlékeztet a sörömre. Talán megúszod pótalkatrésszel, de ha peched van, akkor az alaplapon rohadt meg.

[ Szerkesztve ]


#27216896
(tag)

Má hogyne lennék :) verzió: 1709 build szám:16299.125


trec12
(addikt)

Sajnos továbbra sem boldogulok az eszköz driverével. :( Amint elkezdem telepíteni leáll a windows "kernel security check failure" hibával és újra indul. Mint írtam korábban az egész probléma a win10 legutóbbi frissítésekor kezdődött. Hiába távolítom el a frissítéseket ugyan az a hiba. Win teljes újra telepítése is megvolt. Van valami tippetek?

[ Szerkesztve ]


movax
(őstag)

Ez nagyon hardverproblémának tűnik.


qwertly
(addikt)

Sziasztok!
Hogyan tudnám kikapcsolni,hogy amikor elindul a win10 ne-jöjjön fel az az ablak,hogy hozzáférés vállalati vagy iskolai hálózathoz? Regisztrált előtelepedett op van a notebookon.


ignisz
(senior tag)

Szép napot. Az utóbbi időben többször váratlanul újra indult a gépem. A legújabb verzió van a gépen, de már előtte is volt ez a jelenség. Valaki tapasztalt hasonlót?


movax
(őstag)

Táp, alaplap lehet.

Esetleg nézz körül az Event Viewer-ben és nézd meg ezt:


Big_Boss
(senior tag)

Sziasztok!

A segítségeteket kérném.
Adott egy HP laptop, augusztusban a DVD meghajtó helyére bekerült egy Kingston UV400 SSD, HDD-ről erre került a Win.
Tegnap települt a Win 10 creators frissítés.Úujraindítás után kék képernyő (0x000000f), nem található rendszer meghajtó. BIOS boot menüben látszik az SSD és a HDD is, viszont mégse tud bootolni a laptop.
Legkorábban sajnos csak hétvégén kerülök másik PC közelébe.
Mi a legegyszerűbb módszer, hogy adatvesztés nélkül megoldódjon a probléma?

Amit olvastam, hogy Rufussal készítek egy bootolható pendrive-ot, majd automatikus javítást választom ki vagy készítek egy EFI partíciót az SSDre.


ignisz
(senior tag)

Megnéztem, nincs bejelőlve.


HartgeH3-2.8
(addikt)
Blog

Ugyan ez a build számom. Most már békésen hajthatom álomra a fejem esténként :DDD

Amióta nem erőltetem a frissítéseket, tehát nem kerestetek rá manuálisan megszűntek a hibák. Szépen hagyom automatán aztán kűzdjön meg a saját nyomorával ha nem tudja magát lefrissíteni egy eredeti jogtiszta oprendszer.

Szerk:
Mintha szépen rendben működne most minden :U
#KoppKopp

[ Szerkesztve ]


King Unique
(titán)
Blog

Mondjuk a frissítés teljes és végleges letiltásáról is megvan az embernek a véleménye... Erről mindig az ilyen r = 1-es esetek jutnak eszembe, amikor egyeseknél pl. W7 alatt teljesen le van tiltva a WU, kikapcsolva az UAC, vírusírtó sincsen és egyéb finomságok... Aztán, amikor nem olyan régen volt a WannaCry eset, akkor több ilyen gépet is elkaszált, köszönhetően ennek a nagy "hozzáértésnek"... Akinek ennyire derogál frissíteni, az tényleg használja inkább offline a gépét, illetve az operációs rendszerét. Vagy használjon egy eleve nem támogatott OS-t, aztán akkor majd nem lesz frissítés...

Egyébként igen, a megfelelő beállítás is adja magát és pl. az újraindításra vonatkozóan is ott van az aktív időszak, egyéni újraindítási időpont stb.

[ Szerkesztve ]


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Na most rajtam a sor, hogy kivágjam ezt a szemetet a francba.
Annyit csináltam, hogy mivel nem volt helyem, lemezkarbantartóval nyomtam egy update karbantartását, meg eltávolítottam a LabView 2017-et.

Most SEMMI nem működik, ami UWP. Nincs start menüm, nincs gépházam, nincs semmim se. Mi a rákot tudnék csinálni úgy -5 másodperc alatt? Mert szeretném használni a gépet...
Azon kívül, hogy tegyek fel egy 8.1-et...

Hint: meg se jelenik semmi ami UWP, keresővel se, mintha nem is létezne. Gépház gombot is nyomkodhatom, semmi nem történik.

[ Szerkesztve ]


movax
(őstag)

System Restore.


movax
(őstag)

Pontosan. Szerintem akinek nem létszükséglet a játék, nyugodtan tegyen fel egy linuxot, pl. az überbarátságos Mintet és éljen boldogan, problémák nélkül.


jokeph
(nagyúr)

A játszós gépemen kezdetek óta le van tiltva a win update, és semmi tipikus nyavajám nem került elő, amivel itt a fórumon panaszkodnak... pl. start menü fagyás, rejtélyes fagyások, random kékhalálok, több 10 gb-ra hizó OneDrive log-fájlok, stb.... cserébe gondtalanul játszom. ;]

A fő gépen 1607-ig van a frissítés, annak sincs még semmi nyavajája, kopp-kopp-kopp... az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem vagyok power user, nagyon kevés progit futtatok, a win egyéb szolgáltatásait (UW app, stb) pedig teljesen mellőzőm. :U


Top cat
(őstag)

Ha valakinek ilyen gondja lenne, úgy tűnik ez a módszer segít rajta :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek