Windows 10 - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


King Unique
(titán)
Blog

Mondjuk ez a csak a játékok miatt kell Windows dolog sem pont úgy van, mert azért korántsem mindenki hardcore gamer. Illetve a megszokás, a szoftveres támogatottság (nem csak játék) stb. is sokat számít és emiatt is okkal ragaszkodnak sokan ehhez a platformhoz. A Mint valóban jó rendszer, én is használom. De amúgy frissíteni nyilván ott is szokás, illetve pro / kontra előfordulhat más platformok rendszereinél is.


King Unique
(titán)
Blog

Vannak ilyen esetek és userek. Más pl arra esküszik, hogy ő aztán soha életében nem használt semmilyen beépített / külső AV-t és állítólag mégsem volt gond, állítólag. Viszont attól még nem ez lesz a mindenki számára javasolt használat és a követendő példa. Ahogyan a frissítések letiltása sem... :N

Meg azért a biztonsági frissítéseket sem véletlenül adják ki az OS lyukainak befoltozásához. Ahogyan a rendszerben bizonyos bugokat is leginkább csak maga a szoftver készítője (MS) tud javítani pl. egy összesítő frissítéssel.

[ Szerkesztve ]


jokeph
(nagyúr)

Természetesen nem is biztatok senkit, hogy letiltsa a win updatet. Pusztán a tapasztalatimat írtam le. :R


Syl
(nagyúr)
Blog

Sajnos igen. A héten kétszer szórakozott velem a desktop gépem. Egyszer bekapcsolás, bejelentkezés után kb 1 perccel minden elsötétült. Egyszer meg csak úgy, munka közben restartolt.
Event Log szerint "az előző leállás váratlan volt" :(((
A movax által linkelt automata restart ki van kapcsolva.


ignisz
(senior tag)

Akkor lehet valami bug ez. Reméljük, hogy javítják majd.


Syl
(nagyúr)
Blog

Remélem, hogy szoftveres gond. Nagyon nem hiányzik egy alaplap és/vagy tápcsere. Ráadásul alaplapnál ugrik az OEM win is...


Zoz
(őstag)

"Ráadásul alaplapnál ugrik az OEM win is..."
a) ha Microsoft fiókkal használod: A Windows 10 újraaktiválása hardvermódosítás után
b) ha "hagyományosan" használod:
b/1) ha mázlid van simán beaktiválja magát
b/2) automatikusan nem aktivál, telefonos aktiválást választod, ott megkérdezi a rendszer, hogy hány gépen használod, megadod, hogy 1. Elfogadja, beírod a kapott kódot, aktiválás kész.
b/3) nem fogadja el a rendszer, ügyfélszolgálatoshoz kapcsol, elmondod, hogy elromlott az alaplap, ki kellett cserélni, kapsz kódot, beírod, aktiválás kész.


Syl
(nagyúr)
Blog

Ismerem az eljárást, köszönöm. De ez jogilag akkor sem 100-as történet, szerintem.


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Túléltem egy restore-ral, de pár órám ráment, meg arra is hogy megcsináljam ami a restore után volt...
Egyelőre hagytam a fenébe az update cleanupot (pedig 4GB).


CirrMee
(addikt)

Onnantól kezdve, hogy megcsinálják saját maguk, jogilag 100 -as. :)


Syl
(nagyúr)
Blog

Ha arra kerül a sor, kipróbálom.


#27216896
(tag)

Nekem is jogtiszta (ez egy gyári Fujitsu, biosból vagy mi a fenéből aktiválta magát) és automata update, de mégis vannak gondok... :(((


Kokenya
(csendes tag)

Nagyon kellene egy kis help! Telepítettem a k*rva iobit programjait egy pár napja, lefuttattam driver updateket, defraget, viszont ennyi kellett a gépnek, mert kilőtte a wifi drivert, vagy valamit elállított... Megjeleníti a hálózatokat, tudok is csatlakozni, viszont azt írja ki, hogy "Nincs internet (biztonságos)" és mellé azt az ikont jelzi a tálcán, ami azt jelzi, hogy van elérhető hálózat. Google lehetséges megoldásait mind kipróbáltam, semmi sem segített rendszer visszaállítás megvolt, de most minden alkalommal egy underscore villog, míg újra nem indítom a gépet. Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném


hape60
(aktív tag)

Még mindig a 99%... nem boldogultam a 1709 új frissítéssel, újra húztam a gépet. Clean install, fel akarja rakni az új frissítéseket, a nagy összegző frissítésnél 99%-on megáll...! Az update hibakeresőt lefuttattam, újraindítást hiányol. A gépet kb 2 órája újraindítottam, azóta "a Windows előkészítése, ne kapcsolja ki a képernyőt" felirat , forgó gyöngyökkel. A proci gondolom dolgozik, mint az állat, mert a hűtőventije maximumon pörög. (Normális esetben a hangját sem hallottam.)
Mi a fenét csináljak még??? :F :F :F


Sub-ZeRo
(nagyúr)
Blog

Szedjél le olyan iso-t, amiben a 1709 már benne van.


tknof1871
(őstag)

Üdv! A androidon telefonon használom a különböző nyelvoktató appokhoz a Google hangalapú gépelést.
Windows 10 Home 64 bit x64 magyar nyelvű van. 10 is tudja ugyanezt?


hape60
(aktív tag)

A gépen a 1709 települt. Erre adták ki a KB 4054517 összegző frissítést, dec 12-én (?). Ezt nem tudom telepíteni. Lehet, hogy valami hardver probléma, mert egy másik gépen (ami tele van minden programmal) simán felment. Az új gép tiszta, csak a win10 van rajta (egyenlőre).


Sub-ZeRo
(nagyúr)
Blog

Szerintem telkepítsd fel a 1709-et, majd a frissítések közül ezt ne rakd fel. Várj vele egy hónapot, hátha azzal majd jó lesz. Én ezt csinálnám a helyedben.


andrasferenc
(tag)

Én is így jártam december 12-én. 34 %-nál megállt a letöltés. Utána meg inicializálást kezdeményezett a letöltésnél és semmi.
Rendszer visszaállítást kellett csinálnom háromszor. Végül elkezdődött a letöltés. Utána már rendben ment minden. Igaz, az újraindításoknál elég sokáig sötét képernyőt volt. Idő és türelem kellett hozzá.

[ Szerkesztve ]


HartgeH3-2.8
(addikt)
Blog

+1

Én a Microsoft ügyfélszolgálatot hívtam fel, hogy OEM kulcsom van,számlám, COA matrciám stb, hogy adott esetben segítenének e fő komponens cserénél új kulcsot adni/megoldani az aktíválást, ha mondjuk a szokásos eljárás nem menne ami az oldalon van.

IGEN

Szerk:
Természetesen a webes eljárásnak (is) feltétele, hogy MS accounthoz kell kötni, a liszenszet. Abban az esetben működik csak fő komponens cserénél az újra aktíválhatóság lehetősége. (Amire reméljük nem kerül sor) :K

[ Szerkesztve ]

üzenetek