Windows 10 - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


#86564352
(veterán)

Világszerte lehalt a Onedrive honlap. Az UWP appon keresztül elérhető.

[ Szerkesztve ]


szabonagyur
(félisten)
Blog

Köszi mindenkinek. Sajna böngészős megoldás kellene most, mást nem tudok használni (8.1 alatt eléggé gagyi a onedrive kliense és nem akarok vele szórakozni).


st3v3np3t3r
(veterán)
Blog

lehet valami kezdő hacker csoport most gyakorolja a DoS-olást a onedrive szerverein :DDD :DD :P ;]


Syl
(nagyúr)
Blog

Total Commander + Cloud plugin?


szabonagyur
(félisten)
Blog

Lehetságes, de eléggé gáznak érzem.

Szerencsére a Business kiadás megy rendesen.

(#70225) Syl: lehetne de nem vagyok TC párti stb.

[ Szerkesztve ]


Syl
(nagyúr)
Blog

Szeretnél hozzáférni a fájlokhoz, de nem akarsz vacakolni a sz*r 8.1-es klienssel, nem vagy TC párti. Akkor mit is szeretnél, tulajdonképpen? :U


szabonagyur
(félisten)
Blog

A Webes elérhetőségre voltam kíváncsi első körben.

Másrészt fizetek nem keveset a tárhelyért ahogy mások is.

Minimum egy automata üzentet elvártam volna MS részéről, hogy bocs de ez nem megy.


FLATRONW
(őstag)
Blog

Google Toolbar alatt a Chrome-ot jelzi az ESET.


pc360
(addikt)
Blog

Van baja. Már csak a bojkott miatt is, jobb, ha az ilyet le se töltik. Innen leszedhető telepítő-mentesen, a pro változat meg úgyis fölösleges.

[ Szerkesztve ]


neverless
(tag)

Sziasztok,

Van egy 0/24-ben működő HTPC-m, és ennek meghajtóit mint hálózati meghajtókat csatlakoztattam a 'rendes' asztali gépemen. Mindkét gépen windows 10 van. A gond az, hogy:

-Az asztali gép indulásakor jobb alsó sarokban fel szokott jönni egy figyelmeztetés, hogy nem tudta csatlakoztatni a hálózati meghajtókat. Ilyenkor piros X-esek ezek a meghajtók, ha a intézőből nézem őket. Viszont ha rájuk kattolok, gond nélkül beolvassa őket és a piros X is eltűnik.

-Később ezeket a hálózati meghajtókat 'elfelejti', mintha timeout-olnának. Ha bárhogy megpiszkálom őket, akkor a kapcsolat létrejön.

-Ha folyamatos használat van, pl az aztali gépről a hálózati meghajtón levő filmet indítok el, akkor a kapcsolat nem veszik el.

-Ha az asztali gép indulásakor nem sikerült csatlakoztatni a hálózati meghajtókat és egy azon levő file-ra mutató linket indítok, akkor hibaüzi lesz, hogy nem található a file. Ekkor fel kell "éleszteni" a már említett módon a meghajtót és a link működni fog..

A fórumban volt itt egy registry hack erre, de az nem segített. Valamiféle keep-alive mehanizmus kellene, pl el tudom képzelni, hogy ha batch file-ban írt ciklus percenként nyomna egy dir-t a hálózati meghajtón, akkor nem veszne el a kapcsolat. De nyilván ennél valami kultúráltabb megoldás kellene.

Sokat gugliztam, fórumoztam a témában, de megoldást nem találtam. Valakinek valami ötlet?


movax
(őstag)

Amit én leszedtem pár napja a hivatalos oldalról, abban semmi nem volt, sem toolbar, sem Chrome.


movax
(őstag)

Te letöltenél mondjuk Office-t egy akármi.hu oldalról?


pc360
(addikt)
Blog

B+, ez a saját weboldalam. :) Nem, nem töltenék, pont ezért hoztam létre, hogy végre legyen egy igényes szoftveres oldal, aminek a forrása nyilván a hivatalos oldalak. Különben sem szoktam szart linkelni. Az Office nem tudom, hogy jön ide.

[ Szerkesztve ]


#86564352
(veterán)

Hivatalos oldalról töltötted le? Ha megint vírusos lenne a Ccleaner, megint tele lennének vele a tech oldalak főleg ha a Chrome lenne a ludas. Valószínűleg most csak arról van szó nálad a hiperaktív ESET a Ccleaner telepítőbe csomagolt Chrome ajánlatot mint kéretlen alkalmazás "kártevőnek" titulálja false positive-ként.


st3v3np3t3r
(veterán)
Blog

az sose baj ha hiperaktív... legyen is... inkább fogjon meg mindent mint hogy valami átcsússzon...


FLATRONW
(őstag)
Blog

Hivatalosról.
Én sem mondom azt, hogy vírusos.
Az ellenkezőjét írom, csak a Chromra jelez be.
Az Eset sem vírusnak vagy trójainak jelzi, hanem potenciális veszélyforrásnak. A nevéből is kiderül, hogy csak valami Google dologról van szó. Persze más kérdés, hogy ki hogyan viszonyul a Google dolgaihoz.:)

[ Szerkesztve ]


Pete55555
(addikt)

Sziasztok!

A napokban fogok W10-et felrakni a mostani (virágbolti) W7 helyére, ha megérkezik a kulcs fórumtárstól.
Egy 512-es SSD-re fog felmenni, a kérdésem az lenne, hogy mekkora helyet hagyjak neki? Nyilván 2 partíció lesz, az egyik a rendszer, a másik a programoknak. Most a W7 alatt ~50 Gb van, de ezt már sajnos "megette". Szóval mekkora az "ajánlott" méret?


pc360
(addikt)
Blog

A programok normális esetben a rendszer-partíció része. Semmi értelme a programokat külön partícióra telepíteni, de azt még a HDD-n se volt. Nem is értem, hogy jött ez.

HDD-n azért volt értelme a rendszert ÉS a programokat egy partícióra pakolni, mert úgy könnyebb volt menteni és töredezettségmentesíteni. Egyrészt SSD-n nem kell mentesíteni, másfelől pedig nem olyan nagy a mérete, hogy külön tároló partícióra legyen szükség. Harmadrészt, ha jól tudom, egyben hagyva egyenletesen használod a "felületét", míg egy bizonyos szektornál kettébontva ez már nem igaz (ebben nem vagyok 100%-ig biztos, így cáfoljatok rám nyugodtan!). Szóval én személy szerint semmilyen külön partíciót nem hoznék létre, főleg nem a programoknak.

De hogy válaszoljak is a kérdésedre, bőven elég az 50 giga programokkal együtt, ahogy a Win 7-nek is elég volt. Valószínűleg csak egy lemezkarbantartást kellett volna futtatnod, hogy ne fuss ki abból a helyből. A Windows Update és egyéb temp maradványok szokták csak "megenni" a tárhelyet, ami nagyjából orvosolható dolog (nem azt mondom, hogy 100%-osan, de az 50 GB rendszerint elegendő, de a 60 tuti).

[ Szerkesztve ]

üzenetek