Windows 10 - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


zsoca29
(tag)

Üdv!
Olyan kérdésem lenne,hogy ha nincs aktiválva a windows akkor meddig használható?
Esetleg hogyan lehetne aktiválni..vagy valami progi rá.....?


pc360
(addikt)
Blog

Ha jól tudom, akármeddig használható, csak a személyreszabás hiánya és a vízjel marad. Úgy tudod aktiválni, hogy megvásárolod. Egyéb tippet itt nyilván nem kapsz.

[ Szerkesztve ]


Met
(nagyúr)
Blog

Sziasztok!

Adott egy Win10-es laptop amire nem lehet font-ot telepíteni, azt írja nem érvényes betűtípus file, de még csak meg sem lehet nyitni (hogy lássam a karaktereket)
A font file jó mert az én gépemről lett átmásolva.
UAC kikapcsolva, Avast van a gépen ott beállítottam hogy ne figyelje azt a könyvtárat amiben a font file van.
A dolgot nehezíti hogy a gép külföldön van és idáig csak win7-es gépekkel volt dolgom.
Mi akadályozhatja a font telepítést?


Pete55555
(addikt)

Most, hogy ezt így leírtad, elgondolkodtam...

Végül is nem sok értelme van ennek a külön meghajtó dolognak. Ez nálam még XP-s korszakból ered, amikor ugye nem ártott néha újrarakni a rendszert... Mostmár viszont ez a dolog nem áll fent...

Lehet marad akkor egyben :R

(#70245) quailstorm

Fiml + zene, stb nem gond, mert van még egy 1 TB-os HDD a gépben, plusz egy szintén 1 TB-os NAS is van :D

[ Szerkesztve ]


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Ez most is így van, csak megnőtt a Windows meg az appok. Nekem már lassan a 130GB-os rendszerpartíció se elég.
De az meg kínos, ha újra kéne rakni a rendszert, de egyben van az egész, és van rajta mondjuk 400GB film és zene...
Szóval ha engem kérdezel, csak a méretek változtak.

Programoknak én se hoznék létre külön partíciót. SSD-hez meg nem értek, egy 128-as van, egyben hagyva. Meg kell nézni a wear leveling partíciók közt tud-e dolgozni.

[ Szerkesztve ]


Pete55555
(addikt)

Későn vettem észre, hogy szerkeszthettem volna az előző hsz-t. Utólag megtettem, így ez törölhető.

[ Szerkesztve ]


Grg
(tag)

Sziasztok,

Hogyan/hol lehet (még) beállítani, hogy a win10 ne kapcsolja le a merevlemezt egy laptopban?
Az energiasémáknál már próbáltam a "soha" illetve a hosszabb idő beállítását, de semmi, pár mp. után lekapcsolja a hdd-t. Friss telepítés, rendszer ssd-n, hdd minden egyébre.
Nem hinném, hogy normális az (meg a hdd-nek sem túl egészséges) hogy ha pl. letöltök valamit, ahogy befejeződött a letöltés, már kapcsol is le a hdd, majd a következő letöltésnél újra feléled...
A netet már feltúrtam, de mindenhol csak az energiasémákra hivatkoznak.
Illetve különféle programokat, amik x időnként írnak a hdd-re.

Ötletem sincs, hogy hol lehetne még valamit állítani...
Egy Acer v5-591G-ről van szó amúgy...


Geth
(addikt)

Sanszos, hogy nem a Win10 kapcsolgatja, hanem a HDD firmware-je a ludas (volt olyan széria, amihez adtak is ki javítást). Az ajánlott keresőszavak ebben az esetben: AAM, APM.

Én anno quietHDD-vel oldottam meg, de az elég hekkelős volt :) A végső megoldás természetesen másik HDD volt :DDD

[ Szerkesztve ]


Marci112233
(őstag)

Tegyél fel egy Hard Disk Sentinel-t. és állíts be hogy Windows-al együtt is induljon. Ha ez meg van már nem is fog lekapcsolni a HDD, és még hasznos infókat is meg tudsz a merevlemezről. Például hány fokos állapotban van.


Shany0811
(tag)

Sziasztok!

Belefutottam én is ebbe a problémába: - ami ahhoz vezet hogy a gép random módon fogja magát és újra indul... eseménynaplóban a hiba forrása: DistributedCOM

A(z) alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. CLSID:
{D63B10C5-BB46-4990-A94F-E40B9D520160}
, APPID:
{9CA88EE3-ACB7-47C8-AFC4-AB702511C276}
, felhasználó: NT AUTHORITY\HELYI SZOLGÁLTATÁS, SID: S-1-5-19, cím: LocalHost (helyi állomás, LRPC használatával), futtatási alkalmazástároló: Nem érhető el, SID: Nem érhető el. Ez a biztonsági engedély a Komponensszolgáltatások felügyeleti eszközzel módosítható.

Egy korábbi hozzászólásban megtaláltam és olvastam megoldást, azonban a komponensszolgáltatásoknál ugyan még megtalálom a kellő kódú kulcsot, azonban a regedit beírása után az oda illőt már nem...

Tudtok ebben segíteni?

B.


raidx
(őstag)

Szívat ez a Win10.

A nyáron kipróbáltam a routerhez csatlakoztatott nyomtatót sikerrel. Most kellett volna de az istennek nem megy. Nyomtatószerver létja a nyomtatót, Win nem látja. De nem is akarja. Semmi hibajelzés, vagy valami. A nyomtató felvan függesztve, ennyi.. Kicsit macerás a tábláról nyomtatni. Anyag fel a G-drivere onnan pdf le az asztalira majd nyomtatás.Anno XP és Win7 alatt még a nyomtató megosztás is működött. Most az sem.


movax
(őstag)

Rendszernek szerintem kell minimum 100 GB, hogy kényelmesen meglegyél. Nekem például 47,8 GB helyet foglal el minden a C partición, úgy, hogy windows - 24 GB, programok - 8 GB, user mappa - 6 GB, plusz pagefile, ProgramData stb.

De ha van egy ötszázas ssd-d, akkor akár 150-200-at is adhatsz neki, nem bánja, sőt.

A másik particion tarthatsz zenét, filmet, miegymást.

[ Szerkesztve ]


raidx
(őstag)

Azt hiszem majd ezzel megtanulsz együtt élni. Vagy kiveszed s HDDt a laposból. Nemrég az egyik boltba szeretett volna az úr olyan laptopot venni ami ezt nem csinálja. 10-ból10 csinálta. Közben én végeztem és eljöttem, így a végeredmányt nemtudom.


Exodius
(őstag)

Ezen valaki tud segíteni? :)

[link]

[ Szerkesztve ]


Marci112233
(őstag)

A nyomtató a routerhez van kapcsolva, vagy géphez és belső hálón keresztül nem megy a nyomtatás?

Nekem belső hálón van megosztva mindkét nyomtató, és simány nyomtatok wifin keresztül laptopról is, persze ehhez menni kell annak a gépnek amihez kötve van a nyomtató, és maga a nyomtatónak is be kell lenni kapcsolva. Asztali gépen amihez kapcsolódik a nyomtató USB-n Win 10 Pro 64 bit, míg laptopon Win 7 Pro 64 bit van.


Marci112233
(őstag)

Megnyugtatlak nem csak laptop, hanem asztali gép is leállítja a HDD-t magában ha az képes rá, és elég sok HDD-re igaz ez. Legegyszerűbb megoldás rá a Hard Disk Sentinel, és már nem is áll le. Tapasztalat mert nekem az asztali gépben mindkét 500-as WD leállna ha nem lenne fent a program.


Darkness
(aktív tag)

Üdv!

Nemrégen telepítettem a Win 10 1709 -et egy új Samsung 960 EVO NVMe -re. Némileg nem figyeltem oda, 0 -ról a telepítőre bíztam mindent. GPT partíciót készített. mikor minden meg volt a SATA 1 portra betoltam egy 1 TB -os HDD -t. amire átirányítottam egy két könyvtárat. Ezek után vettem észre, hogy a Lemezkezelőben, HDSentinel alatt az SSD a #1 míg a HDD a #0 helyen szerepel. hogyan tudnám elsődlegesnek az SSD -t beállítani?


szabonagyur
(félisten)
Blog

Attól, hogy lesz egy kulcsod valakitől még nem vagy előrébb, mint a jelenlegi rendszered. Eredeti és jogtiszta Winhez ennél több kell.


st3v3np3t3r
(veterán)
Blog

nekem 200as hdd-n,40giga..meg néha takarítani kell a meghajtó tisztítóval...nekem friss telepítés és nagytakarítás után alig 10gigát evett csak a 10...


Sztlaci
(aktív tag)

Ez komoly? A Sentinel nem engedi aludni a Hdd-t?
Akkor letiltom az automatikus indítást, nekem meg nem kell hogy tekerjen a HDD, a fő meghajtó SSD.
Feltettem, mert karatyolt a HDD, és néha rá kell figyelni, de akkor csak néha indítom el.

üzenetek