Xbox tulajok OFF topicja - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


Guitar14
(senior tag)
Blog

Csináltam otthon gyárival megegyező komponens kábelt Xbox Classic-hoz. :C
OGXbox.com oldalon olvastam róla.
Ugye a classic gyári komponens kábele ritka és egy árából veszel már egy jó Xbox 360-at is - ha találsz.

Az alapanyag egy gyári Xbox 360 komponens kábel ami meg rendkívül gyakori és olcsó, minden kábele külön földelt a kristálytiszta képért. Csupán egy Xbox Classic-ba való AV csatlakozófej kell amit rá kell forrasztgatni. Előbbit olcsón beszereztem, utóbbi a múltkor elszállt kínai komponens kábelemről szedtem le.

Leírásban mindkettő csatlakozót levágták és blankolták, én egyszerűbbnek tartottam szétszedni a csatlakozófejeket. (classic-é lecsúszik aztán szétpattan a fémház, a 360-é szétpattintható műanyag és utána a fémház) Mindkettő könnyedén ment.

Utána a ragasztót kell a forrasztásokról lekaparni (ez is elég könnyen lejött egy tűvel, a képen már csak középen maradt)

Ez után minden kábelt le kell forrasztani mindkét csatlakozóról

Itt volt számomra a legnehezebb része, a képen jobb oldat a szürke kábelről le kellett óvatosan hámozni azt a gumi "kábelmegtörésgátlót" :DDD - vagy mit - majd a classic gumi csatlakozóvédőjét ki kellett fúrni kicsit és ráhúzni a szürke 360 kábelre mivel az vastagabb mint a vékony kínai. (ezt nem érdemes elfelejteni mert lehet újra szétforrasztgatni mindent :D)

Ha ez megvan a classic csatlakozójára a leírás alapján a 360 minden kábelét lehet ráforrasztani
Sárga kábel és földelése kimarad mert az kompozit, az a 6. sárga RCA a kábelen, érdemes leragasztani, eldugni benne és nem levágni, hátha később elszáll egy RCA akkor ez egy tartalék. Ha minden megvan akkor a csatlakozón a forrasztásokat érdemes ragasztópisztollyal végigfedni (vagy szigetelőszalagot rárakni) mert így biztos nem érintkezik a csatlakozó fém borítással amit utána rápattintunk.
Gyors teszt és rá is fogathajuk a fémházat a kábelre majd csúszhat rá a gumiburkolat is.

Ez a kínai komponens kábel előtte (mikor még jó volt):

Ez pedig már az elkészült 360 komponens kábellel:

(Ez az XBMC menüje, elég közelről fotóztam telefonnal - netes kép referenciának, hogy mekkora területet fotóztam: XBMC media center menüje)

Távolról nagyon éles a kép, kb Xbox 360 HDMI minőség.
(persze csak akkor ha NTSC-be állítod a moddolt Xbox-ot, akkor van 720p és 1080i lehetőség a dashboardon, sajnos PAL gyárilag csak 480p max, de ha moddolt a konzol akkor ezt két gombnyomással megtehetjük egy szoftverrel)

üzenetek