Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Rick4
(félisten)

Nem jól tudod..


Szelleem
(újonc)

Üdv Mindenkinek! Estleg tudtok valahol még kapható Ax3600-as router?
Vagy milyen hasonló erősségüt javasolnátok helyette?
Előre is köszönöm a válaszokat.

[ Szerkesztve ]


roti86
(őstag)
Blog

Ezt találtam még neked, ha ki tudsz belőle gobozni némi információt.

Rick4: taníts mester! :R Szerencsére még nem volt szükségem Mesh-el szarakodni.

[ Szerkesztve ]


Rick4
(félisten)

Minek tanítsalak? Mindenféle linkelgetések helyett inkább csinálj úgy, mint mások, és olvasd el az összefoglalót, ott van minden benne, többek közt még e a mesh- dolog is. Tök egyszerű, 3 perces feladat, mindez magyarul, egyértelműen leírva. Azért küzdöttek, akik azt összeszedték, (többek között én is) hogy az utánunk jövők 1 hét olvasgatés meg bogozgatás helyett 3 perc alatt megcsinálják a magukét. ;)

[ Szerkesztve ]


Jakotom
(csendes tag)

Köszi! Átolvasom.


Jakotom
(csendes tag)

Köszi! Ez az összefoglaló eddig elkerülte figyelmem, nem vagyok egy nagy fórumozó...
Ez az "...irgalmatlanul sok adatot küld haza..." nem tetszik! Rengeteg okos eszközöm van, nem véletlenül választottam ezt a routert, csak félek ha firmwaret váltok, akkor nem fognak rá csatlakozni újra a hálózatra és elveszik az összes bennük tárolt adat pl. fogyasztásmérők statisztikája. Reseteltem és átállítottam szingapúri lokációra, és az eszközök többsége nem látta...


roti86
(őstag)
Blog

Imádom ezt a lekezelő stílust, mert te összeszedtél valamit az összefoglalóba. Inkább már az elején nem nekem, hanem az eredeti kérdezőnek is válaszolhattál volna a "nem jól tudod" benyögés helyett, de azért köszi az infót.

[ Szerkesztve ]


Rick4
(félisten)

Hol volt lekezelő stílus? Te írsz olyat, amiről fogalmad sincs, azaz megpróbálod félrevezetni a topictársat, és megpróbálod lealacsonyítani a topic színvonalát. Én egész pontosan ehhez a színvonalhoz igazítottam a mondnaivalómat, semmiféle lekezelés nem volt ebben, pusztán azt kaptad, amit érdemeltél. Hogy ezt érdemelted, arról viszont nem én tehetek..

Te állítottál olyat, amit leginkább töröltetni kellene, mert ilyen hozzászólásra ebben a csoportban semmi szükség, ha a következő nekifogna olvasni, és azt látja, hogy te meggyőződésből írsz le dolgokat, még képes elhinni, hogy tudod miről beszélsz, miközben nem így van. Jól van az a hozzászólás úgy...


Rick4
(félisten)

Egészségedre. Ha most neki kellene nekiugorjak egy ilyen routernek, én is az összefoglalóból szedném össze pár perc alatt az összes szükséges fájlt, próbáld végig a fw-eket, nem nagy ügy átpakolni, valamelyikkel úgyis menni fog.

Ezt az okos eszköz dolgot nem értem, nekem csak pár okos hosszabbító, kamera, meg ilyen apróságok vannak, de bármilyen routerrel próbáltam, nálam mindig mentek..


hkari
(őstag)

Sziasztok!

Tudom hogy teljesen nem vagyok jó helyen, de xiaomi-xiaomi talán :)

Nem rég vettem egy Xiaomi Router 7000-ret. Nézegettem itt a kommenteket, de az én Wifi sebességem meg sem közelíti ezeket. kb 400/350 a max. Gyári Kínai Fw van rajta. Ez ennyit tud, vagy én rontok el valamit? :U


zst
(tag)

Szia!

Nekem is 7000 van. Nem lehet hogy a kliens tud "csak" annyit. Milyen eszközzel nézted? Nekem egy AC-s Armor 21 van, ami olyan 330/260 körül tud sebességben.


Rick4
(félisten)

Nekem is 7000-es van, kertes házban használom, ahol nincs nagy probléma a szomszédok routereivel, egyetlen zavaró pont volt, a wc, ahol a régi ax3600-as már alig nyomott 50-60Mb/s sebességet, viszont ott ugyanaz a telefon (oneplus 8 pro) most nyom 400-akat, erről az oldalról nem változott semmi, tehát ax ax7000-es nyilván valamiben jobb, mint az ax3600-as, viszot az openwrt-s fw nálam sokkal rosszabb értékeket produkált wifin, mint a saját kínai fw-ével, szóval én elfelejtettem egyelőre az openwrt-vel az erőlkösét. Előtte ugyanezt a lefedettséget két ax3600-assal oldottam meg, plusz volt a nyári konyhban még egy harmadik, amivel a telek közepéig volt netem (107m hosszú a telek) igaz már nem méricskélem, mi van az udvaron, mert ha a telefon akar, átvált mobilnetre arra az évi 50MB adatforgalomra, de bentre elég egy eszköz. Már rég nem nyomogatom, mivel mindenhol elég gyors, onnan meg mindegy, hogy 200 vagy 600, de most néztem elégedett vagyok.

hkai:
Érdekesség, hogy egy ax3600-ast felvittem panelbe, és az semmit se jelent, hogy az itteni 30-as válaszfalak ellenére kiválóan megy több falon keresztül is, ellenben a panelben annyira telített minden sáv, hogy 3 panel válaszfal után 5-10Mbit/s sebességgel döcögött az 1000-es digis net, 1m-ről ment a 6-700 is. Váltogattam a csatikat, keresgéltem a viszonylag szabad sávot, de két szobávar arrébb esélytelen volt akár egy 100MB/s sebességet mérni.
Szóval a másik oldal, ogy ha nem megy, hol nem megy? A tanyán a 80-as vályogfal mögött, vagy a panelben a másik 80 router jelét próbálja túlkiabálni? Amíg ezekre nem kapunk választ, nem fogunk tudni segíteni sem.


hkari
(őstag)

Egy Phone 14 pro max-al próbáltam, elvileg az tud AX-et. Egyelőre csak simán rádugtam a jelenlegi hálózatra, majd hamarosan átkerül máshova, de akkor még játszanom kell vele. Nem sok minden állítgattam rajta. Tri-band-et néztem és mást nem nagyon ;]

Rick4: Ez még csak egy gyors teszt volt. Rádugtam a mostani hálózatra, és mértem párat. Simán lehet hogy a mostani router is zavarta. Nem sokára átkerül oda ahova terveztem aztán ott majd jobban látom mi a helyzet :) Digi 1000 megy majd vele, és csak egy 50 m2 tégla lakásba lesz. 1 Digis wifit láttam összesen, szóval nagy zavarra sem számítok szerencsére :)

Ami viszont biztos, hogy a kertbe is szeretnék majd wifit. Ha ez odáig nem megy ki, akkor mesh-be, milyen eszköz rakható emellé?


zst
(tag)

Én kintre egy EAP-t raknék. Pl eap-225 outdoor. ( Ez van nekem jelenleg is) Poe-n kap mindent, szóval külön kábel sem kell a tápnak. Azt verheti eső, szél. 😂 Ha nem ragaszkodsz a mesh-hez.

[ Szerkesztve ]


zst
(tag)

Nekem nincs bajom a sebességgel. Legyen használható wifi a normális használathoz. Hogy az most lefelé 400, vagy csak 250 nekem wifin bőven jó.


Rick4
(félisten)

Ax7000 mellé szerintem ugyanúgy tehetsz 3000-est, 36000-ast, mint a többi mellé, az összefoglalóban írt módszerek valamelyikével biztosan menni fog.
Légyeges rész, a mesh vezeték nélküli kapcsolatot csinál, de az egyes lerakott routerek lan portjai is használhatók, azaz egy távoli helyiségben vezetékes kapcsolatot kapsz fúrkálás, faragás nélkül is, szerintem ebből kiindlva érdemes egy jövőálló 7000-est venni, annyival nem drágább, de az és tény, hogy két használt 3600-as, vagy majdnem új 3000-es is kijön annyi pénzből, te tudod, melyik a tuti.

wifit mindenképp az alapján lődd be, hogy telón pl egy wifi analyzer app mit mond, melyik sáv szabad, melyik telített, hol nem lesz átfedés, és oda célszerű kézzel áttenni a csatit.


lafaty80
(őstag)
Blog

Szia,

Nekem is ez volt a gond 2 inteles wifi6 kártyával. Egyik a gépemben van, másik egy laptopban volt.
Windows alatt ugyanazt lehet csinálni, csak ott 40/20 a lehetőség. Viszont ezekkel baromi lassú lesz a kommunikáció.
Maradt az általad említett router oldali móka. 80-on van most és megy minden. Csak fura hogy eddig meg ment. Valami driver issue lehet, de hiába akartam korábbit felrakni már, nem lesz jó.


PpenoO
(őstag)

bdata módosított routeren futó 1.1.19es firmwaret szeretném frissíteni 1.1.21es verzióra viszont nem találok belőle patchelt változatot ami nem forgalmaz tonnányi logot kína felé. Ha megvan nektek, lennétek olyan kedvesek megosztani velem? Előre is köszönöm.


trance89
(őstag)

Szia
1.1.21-ből nincs patchelt verzió, amúgysincs érdemi változás a 2 verzió között


eboostr
(aktív tag)

Iphonera van vmi alternatíva wifi analyzer-re?

üzenetek