Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


Polllen
(nagyúr)
Blog

Helyes. :K


contaxg
(veterán)

Haha! Érdekelne honnak lehet ez a plug-in? A lejátszóm sqbox alapú és már egy jó ideje önálló Tidal és Qobuz plug-inje van.


:AMF:
(senior tag)

Eddig is volt plugin, de a hitelesítés a mysqueezebox szerveren keresztül történt, amit most lekapcsoltak. A linkelt fórumon ott van amúgy minden infó, nincs semmi "haha", ha érdekel, elolvashatod. A szolgáltatókat keresték meg, illetve a szerver lekapcsolásáról szóló hír után kérték, hogy minél többen írjanak a szolgáltatók supportjának/fórumaira, hogy működjenek együtt a fejlesztőkkel (az egyikük Logitech alkalmazott). A Deezerből elég nehéz kiverni a szükséges api-t, de úgy tűnik megoldódik az is. (Először megvonták a vállukat a Deezernél, de egyre többen írták a fórumain, hogy lelépnek más szolgáltatóhoz. Ennek hatására meggondolták magukat.)


contaxg
(veterán)

A Deezer már megy az én gépemen, szóval tényleg csak időkérdése, hogy más SQBox-on is menjen


:AMF:
(senior tag)

Milyen lejátszód van?
Most írta a fórumon a fejlesztő, hogy a jövő héten jelenik meg a Deezer plugin.


contaxg
(veterán)

InnuOS


:AMF:
(senior tag)

Meglepett, hogy az InnuOS 2.0 gyakorlatilag egy LMS + squeezelite (audio részt illetően), némi felhasználóbarát saját fejlesztésű púderrel. Ügyesen látták meg a benne rejlő lehetőséget, mert nagyon stabil és jó a hangja. Viszont a Logitech eléggé elengedte a kezét az utóbbi időben, aminek lassan meg is lett az eredménye.


csergyuri
(tag)

Hasonló nálam is a helyzet. Anno három málna volt a lakásban volumio premium előfizetéssel, de kicsit átvariáltam és most egy chromecast audio a hálóban és egy wiim pro a nappaliban tökéletes az igényeimnek. Igaz, hogy az analóg hangot egy ifi zen one signature és egy SLMLS sanskrit tolja tovább az erősítőknek.
Egy pi4-et meghagytam offline DSD lejátszásnak ingyenes volumioval, bár lassan lehet azt is elengedem. Wiim abszolút beváltotta a hozzáfűzött reményeket, nem kizárt hogy majd a másodrendszerembe egy wiim amp mindenes kerül.


contaxg
(veterán)

Tényleg jó cucc. Roon szerver is van rajta, de szerintem sokan le kapcsolják (mint én is) mert jobb a squeezebox rendszer hangja. Néha azért beröffentem a Roon-t de egyedül a Roon rádió ami vonzó maradt abban a rendszerben.


turho
(addikt)

Sziasztok!
Nem tudom, mennyire fér bele a topic keretébe, de 1 éve hajt a kíváncsiság, és szereztem regy MiniDSP SHD STUDIO-t UMIK-1 mikrofonnal. Célom a hangzás finomhangolása, illetve van benne egy majdnem teljes értékű, Tidal connect-et is tartalmazó Volumio (bár 3 hónapja építettem egy kijelzős rpi4 free Volumio-s streamert, ami a programhibák ellenére kiváló).
Az lenne a kérdés, használ-e valaki ilyen kütyüt, a Volumio része mennyire jó. Illetve, hogyan a legcélszerűbb elkezdeni a telepítését, van jó tutorial? Illetve, ha màr DIRAC LIVE, azt a rendszert használja valaki?

/Hab lenne a tortán, ha a miniDSP SHD Studio rendelkezne HDMI kimenettel, mint az RPI4, mert akkor használhatnám talán egy kijelzővel is - de gondolom hogy ez hekkeléssel is elérhetetlen...)


:AMF:
(senior tag)

Tegnap kijött a Deezer plugin LMS alá, így újra működik Qobuz, Tidal, Deezer streaming. Ujjé! :)


s4tch
(veterán)

Deezer connect (illetve tidal connect) is van, vagy "csak" böngésző, squeezer felől működnek a szolgáltatások?


:AMF:
(senior tag)

Deezer Connect korábban sem volt. Ha jól tévedek, Tidal és Spotify Connect viszont igen. Majd ránézek.


s4tch
(veterán)

Egyik sem volt tudtommal, ezért is kérdezem. Klassz lenne, ha meg tudták volna oldani. Köszi, ha megnézed.


Panthera
(őstag)

Szia.

A hifi (vagy esetleg a dac) topicban keress rá a DSP szóra.


turho
(addikt)

Volumio kérdésem lenne...
Adott egy rpi4 streamer és most lett egy MINIDSP SHD Studio. Mindkettő volumio3-at futtat. Az shd-n korlátosabb kicsit, de pl. Tidal connect van. De amúgy kb. megegyezik. Minden beállításom csont ugyanaz, mindkettővel ronggyá szkenneltem a laptopom zene partícióját. A végeredmény mégsem ugyanaz. Akárhány refresh után sem.
Találkoztatok már ilyennel? Amúgy nem tudom, a valóságban mi az eltérés, esetleg mit nem lát valamelyik :F mert rengeteg zene van. Csak maga az eltérés ténye zavar...


Ear001
(addikt)

Valamilyen felbontást, vagy formátumot nem ismer az egyik, vagy másként kezelik a metaadatokat.


turho
(addikt)

Furcsállom, minden beállítás töviről hegyire megegyezik. Az egyetlen difi a licensz, és az shd verzió ugye gyári, de enyhén butított, más funkcióiban. Vagy C verzió, téved a számolásban :F


contaxg
(veterán)

Most jött az email...

Starting April 10, 2024, you will now get access to our music library in full lossless, HiRes FLAC, and Dolby Atmos sound for the same price you pay today of 2790 Ft/month.
This is because we’re making it easier for everyone to enjoy best-in-class sound quality by combining our HiFi and HiFi Plus tiers into a single subscription tier called TIDAL.
You will see these changes reflected on your Subscription page at account.tidal.com on your first billing date on or after April 10, 2024. Thanks for choosing to be a TIDAL subscriber.

[ Szerkesztve ]


dni
(őstag)

Sziasztok,
Mojo 2-höz gondolkodtam el egy valamilyen aksis streamer (squeezelite, spotify, airplay) lehetőségen. Nem rossz iPhonere kötve sem a Mojo, Apple magsafe adapterrel könnyen hozzá pattintom a telefonhoz és a Fiio 10cm-es usb-c kábelével tökéletesen működik is, de lehet kényelmesebb volna, ha mégsem a lenne a telefonhoz láncolva.

Gyári megoldás a Poly streamer, de annyit nem költenék el rá. Láttam, hogy van aki HiBY R3-al használja, elvileg arra lehet dlna-n streamelni is.

Ráakadtam RPI Zero w kendácsolásra, de nem vagyok az a forrasztgatós típus :) Ismertek valamilyen hasonló, csak kész megoldást mint ezek?

Mojo Raspberry Pi Zero W portable music streamer player

Raspberry Pi Zero W portable 18650 case - media player / streamer

üzenetek