Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


contaxg
(veterán)

Szakcsi Rádió stream link ha valakit érdekelne.


exciplite
(csendes tag)

Sziasztok!
Roon szervert csinálnék, van e valakinek valami tapasztalata amit megosztana?
Köszönök minden apró kis infót.
G.


Patice
(nagyúr)
Blog

Lehet futtatni sima asztali gépen, vagy desktop vason, de jobb a dedikált PC.
Esetleg virtuális gépként is mehet.
A hardver követelmények irányadásnak. Nálam gyengébb gépen is elfut egymagában, viszont érezhetően lassabban reagál.
Intel NUC mini PC-k még az ajánlottak dedikált gépnek.
Mekkora könyvtárat kell majd menedzselnie?

Van most már gyári "budget" Roon szerver is a Nucleus One.

Régóta használok Roon-t, szívesen válaszolok a felmerülő kérdésekre.


exciplite
(csendes tag)

Jelenleg a laptopomról megy minden röcccenés nélkül, csak le szeretném választani.
Jelenleg olyan 164ezer számról van szó. A feldolgozási sebesség: mintavételt ha megduplázom (vagy négyszerezem) akkor is 70x feletti ha a nagyteljesítményű magon fut, 20-40x a kisteljesítményűn (mellé 10 band peq van berakva). Csak 10 band peq-el 90-100x.
Hogy konkrét legyek, nem értem a roon ajánlásait, hogy mekkora vas is kelll. Én az egy cpu-s terhelést látom fontosnak, mert a dsp nem oszlik el. Gondolom a ram az az albumok mennyisége miatt jöhet jól. Ha rosszul látom kérlek tegyél irányba, mert nagyon el vagyok bizonytalanodva, lehet rosszak a következtetéseim.


Ear001
(addikt)

Két dolog határozza meg, hogy mekkora proci kell. Az egyik a kezelendő fájlok száma. Itt segít, ha SSD-n vannak a zenék, ha gyors a hálózat, amin használod a Roont. A másik, hogy mit akarsz vele jelfeldolgozni. Minél bonyolultabb az EQ, meg az esetleges konverzió, annál erősebb mag kell.
Na meg az is kérdés, hogy az a gép, amin a Roon Core van, közvetlenül ad ki jelet a DA-nak, vagy csak zenét szolgáltat egy végpontnak, mint szerver.
Nálam egy jó régi Nuc7i3dnb van berakva egy passzív házba egy 50 gigás SSD-n, amiből a Roon Rock talán hármat foglal el, a zenék külső, USB-C-s SSD meghajtón vannak, no eq, 10 000 album felett pattogósan működik úgy is, hogy akár hárman háromfélét hallgatunk rajta egyszerre a lakásban.


exciplite
(csendes tag)

Szuper, nagyon köszönöm, akkor ide nem kell erőmű nekem! Maximum DPS-t használnék, a zene NAS-on van, a szerver csak szerver lenne.
Passzív háznál ilyenre kell gondoljak?
Anélkül nagyon zajongana?


Ear001
(addikt)

Kábé, nekem is Akasa van, a NUC-omhoz illő modell. Nem hangos a gyári házban sem, de mivel az íróasztalomon találtam neki helyet, szeretem ha esélye sincs hangot kiadni.

Viszont ott kritikus lehet a szerver és a NAS közötti kommunikáció sebessége, meg a NAS saját tempója. Alapvetően az tudja majd meghatározni a Roon válaszidejét.

[ Szerkesztve ]


zsiga68
(senior tag)

Ha teheted mindenképpen kábelen keresztül csatlakozz és ne wifin.


exciplite
(csendes tag)

Csak is zsineg, a wifit meghagyom a hanyatló nyugat ópiumának, szerencsére van egy normálisan kiépített hálózatom, normális kábelekkel, a szerverszoba(gépészeti helység) és íróasztal között most törpölök az optikai összeköttetésen.


Ear001
(addikt)

Optika nagyon jó ötlet. Nem csak kellően gyors és zavarvédett, hangban is tud valamit, amit a rezes hálózatok nem.

[ Szerkesztve ]


contaxg
(veterán)

simongab
(senior tag)

Sziasztok..telepítettem a moode legújabb változatát...sajnos még ha ki is választom a raspyplay 4 -et a telepítésnél...a hangkártya RCA kimenetére nem kerül hang...régebbi változatoknál jól működöt..Segítsetek :D Köszi


Ba cy lus
(őstag)

Jellemző, hogy hosszú idő után bekapcsoltam a RPi4-et (moode), kb. fél-egy órája szenvedek vele, hogy egyáltalán elérni tudjam vezetéken egy fix ip címen. Úgy elszoktam már ettől a wiim pro-val, minden forintját megérte, hogy ettől megkímél(t). :R


zsiga68
(senior tag)

Most egyáltalán nem tudod elérni, vagy eléred csak fix ip-t nem tudsz beállítani?


Ba cy lus
(őstag)

Egyáltalán nem értem el, még a saját wifijére csatlakozva sem. Mondjuk nem csak ez volt a baj, a NAS meghajtómat sem akarta látni, és az usb kimenet sem tetszett neki, de ezeket valahogy megoldottam, utána szólt. Csak annyit akartam még, hogy vezetékkel legyen a hálózaton, és fix ip címen. Ez megfeküdte a gyomrát, mert utána egyáltalán nem volt ott a routerhez vezetékkel kapcsolódó eszközök listáján (sem a vezeték nélküliek közt).


s4tch
(veterán)

Cimboránál merült fel egy ugyanilyen eset asszem áramszünet után. Újra kellett húzni a volumiót, más nem segített.

üzenetek