[Re:] [lezso6:] A húsvásárlás az esetek többségében az emberkínzás támogatása - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


arnyekxxx
(veterán)

Azt se felejtsük el, hogy nem csak az állatok szempontja létezik, hanem az emberé: jobb körülmények között tartott állatok húsa jobb minőségű is lesz.

Alapvetően nyitott kapukat döngetsz. besétálsz az ósanba és választhatsz, hogy a fehér osancimkés tarját teszed a kosárba vagy 30%-al többért a feketetálcás házias tartású tarját (ami tényleg finomabb) ahol a csomagolásról eljuthatsz a konkrét gazdáig.

A cigisdobozon nem azért van a figyelmeztetés, hogy te válogathass a különböző tüdőmérgek között, hanem azért, hogy ne legyen akkora élmény odatenni a gyönyörűszép nagyonmenő cigisdobozt a kosárba.


arnyekxxx
(veterán)

nem kell ehhez elmenni a szavannákra gepárdvadászatot nézni, elég kimenni az udvarra és figyelni ahogy a cuki kékszemű fehérbundás cicus játszik az egérrel. Az index cimlapon feszitené keresztre azt az embert aki azt művelné egy gerinces állattal amit a macsek csinál az egerekkel puszta szórakozásból


Ellia
(addikt)
Blog

Persze, hogy csak vicc volt :)


Kasya
(nagyúr)
Blog

Akkor nekem nem esett le :B :R


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Értelemszerűen nem riogatást kell rátenni, hogy milyen betegséget kaphatsz (eleve ilyen termék nem is kerülhetne elvileg polcra), hanem azt, hogy milyen körülmények között tartották az állatot, amiből készült.


arnyekxxx
(veterán)

(eleve ilyen termék nem is kerülhetne elvileg polcra)

A vörös húsok jelentős hatással vannak a magas hugysavszint kialakulására (magyarul köszvény)

szerinted le kellene venni a polcokról a vörös húsokat? Vagy a banánt (az is segiti a köszvényt)?

hanem azt, hogy milyen körülmények között tartották az állatot, amiből készült.

innentöl rossz párhuzam a cigisdoboz a cikk elején, ezért kezdtem el irni eredetileg.

Mindemellett az átlagember nem érdekli, hogy a levágás előtt a röfi 2 vagy 3m2-en pisált maga alá. A piac mindemellett beárazza a jobb tartásu húst ha van a vásárlókban erre igény.

[ Szerkesztve ]


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ez a verzió pedig a kettő ötvözése. Amit linkeltél az nagyon szűkszavú, semmitmondó. Jó lenne amúgy tudni a hivatalos forrást, hogy bővebben mit jelent.

A tojásos sztorid elég szomorú. Ezek szerint a 0-1-2 típusokat kutya nem viszi, ezért csak állot szemét van. Na meg drága. Persze én se azt mondom, hogy nullást kell venni, de ha mindenki egy számot ugrik, már az is hatalmas lépés. És nem, nem az a fontos, hogy a csirke boldog legyen, ez tényleg baromság. :D

Igen, a fontos a higiénia (nem bruteforce hormon meg antibiotikum), a fizikai egészség, csonkítás nélküli tartás. Az ár sajnos szopó, de nem kötelező megvenni. A lényeg, hogy a tudatban ott legyen, hogy az ember dönthessen, hogy mit vesz és támogat.

[ Szerkesztve ]


woodworm
(veterán)

Pontosan mi a bajod az éjszakai permetezéssel?
Ha a gépkihasználtságot nem is nézzük, vannak olyan feltételek, amik nyáron csak az esti/éjszakai/hajnali órákban teljesülnek. Bár az alapcél valóban nem a biotermék sutyiban való vegyszerezése.


bitpork
(veterán)
Blog

Mindenki nyugodjon le a picsába! A hús jó a hús kell!

;]


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ja ok, nem tudtam, hogy így működik a köszvény. :B

A cigisdoboz úgy kapcsolódik ide, hogy X százalékán ott kell lennie valamilyen feliratnak. Na ez az ami kell, csak a kaján információ lenne, nem riogatás.

Én meg reménykedem, hogy sikerül megváltoztatni a közgondolkodást. Ha nagyobb az igény a jobb tartású húsra, akkor simán lejjebb is mehet az ára.

De a lényeg az, hogy ott felirat, hogy hol készült. Aki tenni akar valamit az ügyben, az nézi, s azt veszi, amelyik szimpatikusabb, tudatosan. Nem kell utánanézni. Nem kell vegánnak lenni. Nem kell állatjogvédősködni. Egyszerűen csak leveszi a polcról a megfelelő terméket és kész, tett valamit a helyzetért.

[ Szerkesztve ]


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Persze, hogy kell. De nem akárhonnan, erről szól a bejegyzés. :) Nem vagyok híve az ilyen elvakult meat is murder mozgalmaknak zendüléseknek.

Ha már hús, legyen jó hús. :K

[ Szerkesztve ]


bitpork
(veterán)
Blog

Most vettünk őzgerincet és ha minden jól megy kapunk szürke marha steak-et házi vágásból :) Előtte volt nővéremék tartásából vietnámi csüngőhasú de tartanak kacsát csirkét libát nyulat és némi disznót is. A kecske mellett. :D


Hannibhál
(őstag)
Blog

pontosan erről beszéltem, örülök hogy más is látja amit én:)
A tisztaságról meg: a vadonban illetve szabadtartásban is ugyan úgy bekaphatja az állat mint a gyárba, ez sajnos ilyen


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Amúgy ez az érdekes, hogy aki akkora hús-fanatikus mint te, az jó forrásból szerzi be. Hisz a minőség is számít, ami kéz a kézben jár az állattartás színvonalával. :)


arnyekxxx
(veterán)

Ha már hús, legyen jó hús.

Ismétlem ez ma is létező dolog külön kötelező cimkézés nélkül is. A jobb tartásu hús az drágább. Amit a hiper húspultjában látsz az default iparitermelésű. Ami nem az azt nagy színes felirattal jelzik és drágábban árulják. Azt mondod, hogy nem a riogatás a célod pedig semmi más célt nem szolgálna az, ha az olcsó húsra rá kéne ragasztani egy bunkosbottal szétvert fejű bociszemű malackát, hogy minden vásárló láthassa mekkora rohadék ha ezt választja


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ja, csak van egy nagy különbség ember és állat között: az ember választhat.


Apollyon
(Korrektor)

Egyetértek a dologgal teljesen.
Viszont ez soha nem fog változni, amíg az emberek nincsenek vizuálisan kitéve az általuk elfogyasztandó állatok korábbi sorsának. Amikor a boltban megveszi, akkor a hús ott már csak mint alapanyag szerepel, teljesen élettelenül és személytelenül, az, hogy honnan jött, és mi volt előtte senkit nem érdekel, sajnos.

Csak a spárnak nyilván az az érdeke, hogy eladja a már romlott húst is, nem fogja a túykfeldolgozó ipartelepet mutogatni.

Ezeket a dolgokat kormányszinten lehetne csak elintézni, arra meg várhat bárki. Kéne a világra már egy újabb felvilágosodás.

Másrészt, én egy cégtől rendelem a húst, havi 20-22 kilót. Na most, ha megtudom, hogy milyen körülmények között élnek az állatok, akiknek a húsát nekem kihozták, nem hinném, hogy változtatnék a megrendelőn (hacsak nincs jobb). Az a helyzet, hogy már 5 éve így teszek, és olcsó is, finom is, és a boltinál is sokkal jobb minőségű. Bár ebből ítélve már nem lehet az olyan rossz....

A cigisdobozzal kapcsolatban pedig: ha csak 1 valaki leszokott a gusztustalan képek láttán a dohányzásról, már megérte...


arnyekxxx
(veterán)

ez a préda nézőpontjából változtat bármit is a végeredményen?

@Apollyon
(Korrektor)

Viszont ez soha nem fog változni, amíg az emberek nincsenek vizuálisan kitéve az általuk elfogyasztandó állatok korábbi sorsának.

jaja, amig mindenki ott volt a disznóvágáson könyékig tapcsicskolva a disznóvérben és a belekből a disznoszart a saját kezével pucolta majd töltötte bele vissza a darált disznót addig nem is ette meg senki a húst, csak mióta nem látja hogy készül az oldalas azóta divat ilyet enni

[ Szerkesztve ]


bitpork
(veterán)
Blog

Ne gondold h csak azért mert bóti valami akkor rossz és drága. :N

Ebben a bejegyzésben pont erről számoltam be: az első két fotóban pont egy Lidl áruházas telitalálatot mutattam be, ami majd 5'000ft kilónkénti áron jött. Értem hogy nem olcsó, de ha valaki ismeri a húsokat, akkor láthatja hogy törődés mentesen, csak szelni kellett oszt meg is volt az év egyik legfinomabb sültje :K Mindezt diszkontból és teljesen hétköznapi áron, illetve picit olcsóbban - szerintem. Értem hogy sokaknak ez luxus, mert valljuk meg nem kevés pénz - de évente egyszer talán belefér.

[ Szerkesztve ]


Kasya
(nagyúr)
Blog

A mehkimelo szerek kivetelevel mas okot nem tudok mondani igy hirtelen az esti permetezesre. De igazad van, nem gondoltam at.

üzenetek