Persze, a hal omega-3 tartalma erősen függ attól, mit evett, illetve mit evett az, amit evett. A DHA nagy része algák ban képződik, amit vagy a hal eszik meg, vagy a pl. a kiről, amit később a lazac. Biztos vagyok benne, hogy a lazac farmokon nevelt állatokban kevesebb van minden jóból, de nem is keretem meg ezzel kapcsolatos felmérést. Ton, makréla, hering, szardínia általában vadon fogott, ott inkább a nehézfémek érdekesebbek...
Napi egy kisebb nyers krumplitól nagyon keveseknek van baja, és sokkal jobb formája az ellenálló keményítő bevitelének, mint a finomított, reteográd keményítő, az biztos. A "menők" utóbbit szokták kanálszámra adagolni. Éppen ma vettem meg egy amerikai neurológus új könyvét az agy-bélflóra kapcsolatról, majd beszámolók, ha eljutok odáig, hogy átrágtam. Ő írta korábban a "Grain Brain" c. könyvet is.