üzenetek

hozzászólások


Akheron
(senior tag)
Blog

Igen, így van, bivalytejből készül. :) Mondjuk ahhoz már végképp lehetetlen hozzáférni. Itt találtam nagyon sok hasznos információt a különféle sajtok készítéséről:
FANKHAUSER'S CHEESE PAGE
©David B. Fankhauser, Ph.D., Professor of Biology and Chemistry

A mozzarella készítéséhez kétféle megoldást is leír. Igazából nekem az a gondom, hogy nincsen tejoltóm, tehát csak savasítással csapattam ki a kazeint - így viszont túlzottan savas lett ahhoz, hogy a forró vízfürdőben megolvadjon. Adtam hozzá egy kis szódabikarbónát, de attól meg teljesen krémszerűvé olvadt. Mondjuk a friss krémsajt is nagyon finom volt, a hátramaradt tejsavóból meg egy kevés ricottát is tudtam készíteni... :)

[ Szerkesztve ]


neduddki
(nagyúr)

HI!

A szarvasi tenylkeg egsz korrekt /hazai voszoylatban/, scramorzahoz mit szolsz? /es ujabban mar lehet is kapni sok hejjen!/

udv

neduddki

p.s. szip a kaja Drakula!!:- )


Patrick
(addikt)

Tetszik az írás, a pizza meg csak hab a tortára, nyami. Nah jövő héten aszem itthon elkészítem :D


littlemole
(őstag)

Régebben én is csináltam pizzát,sajtot de ez manapság időhiány miatt ez ritkán fordul elő. :(

Ugyan itt friss pizzákról van szó, de meg kell említenem ezeket a fagyasztott pizzákat.[link]

Véleményem szerint ízben és a tészta állagában is a legtöbb friss pizzát is kenterbe verik.
( la bottega változat)
Mo-on nem tudom lehet e kapni ezeket. Mindenesetre ajánlom kipróbálásra.

Másik dolog amit csak nemrég fedeztem fel a sajtok világában az a ricotta sajt. Eszméletlen finom, még akár magában is, de egy kis édesítéssel nagyszerű desszert lesz belőle.


keIdor
(titán)

Nagyon jó írás, guszták a pizzáid, megéheztem! :B Lehet kipróbálom én is! :R


dragonfx
(veterán)
Blog

:R
szép cikk jó cikk de olyna éhes lettem tőle.
Kedvenc kajáim között van a pizza meg alapból az olaszos kaják, nagyon guszta mindne műved.
Mondjuk így elég hosszas a készítés, de pizzalapot meg pizzaszószt véve pikk pakk meg lehet csinálni mikróba avgy sütőbe régebben én is cisnáltam,d e ellustultam hgy ilyennel bixbaxoljak,inkább rendelek, de a cikket olvasva valszeg meg fogom próbálni jövő héten.
A kedvencema tükörtojásos kukoricás hawaii pizza.


ipavlidu!
(tag)
Blog

Még nem olvastam el, de nagyon finomnak tűnik! Új lehetőségek a házipizzacsinálásban! Éjjen! Kösz. ;)


Degradator
(tag)
Blog

nyam a pizza kib*szott gusztusos:) :R
:R


WonderCSabo
(félisten)
Blog

Nagyon jó a cikk. Mondd, nem gondolkoztál szakácskönyv írásáról? Vagy már írtál? Tetszett még benne a magyar termékek preferálása, ajánlása. :R Ja és persze küldhetnél pár szeletet a pizzából. :K


BaKeSZ87
(senior tag)

Jó cikk, bár nekem a tészta biztos nem ízlene, túl lisztes lehet, mi krumplit is szoktunk rakni a tésztába, úgy nagyon király.


iguana
(őstag)

éló, éló!
ugynaígy csinálom a saját pizza tésztát, ahogy te írtad .
szó szerint, tényleg :)
sajnos csak ritkán az időhiány/lustaság miatt. általában akkor szoktam csinálni, ha vendégeim vannak. noha messze nem vagyok pizza guru (pl. szégyen, nem szégyen a mozerrella eredetéről itt tudtam meg a frankót), de eddig mindenki el volt ájulva. (mondjuk nem nehéz, amilyen pizzákat rendelnek)


sityak
(tag)

én fél kg liszthez nyomok még egy egész tojást is a tésztába


philoxenia
(MODERÁTOR)
Blog

Élesztőt is ?


sityak
(tag)

jaja
500-550gr liszt
1 tojás
1 élesztő kb 2.5-3dl melegvízben feloldva
3 kanál olivaolaj
só, oregáno azt csókolom


asbi_
(tag)

wow köszi szépen az irományt! :C
hétvégén szerintem be is próbálom :DDD


sityak
(tag)

amit még ajánlani tudok (nem pizza de hasonló)

500gr liszt
1 csomag élesztő (kb 3 dl melegvízben feloldva)
6 ev olivaolaj
1 kk só
füszerek (oregánó, vegeta, bármi ízlés szerint)
sonka, kolbász, császárszalonna apró kockára vágva, vagy darálva (bármelyik lehet)
olajbogyó darabolva
szotyi, tökmag

az egész összegyúr, keleszt 45 percig
majd kinyújt, megformáz (én olyan 10-12cm köröket szoktam csinálni kb 1cm vastagra)
aztán megint keleszt egy 20-25 percet, majd 190C-os sütöben 20-25 perc alatt megsüt


bagyulajuve
(addikt)

holnap meg lesz az új tűzhelyem sztem pizzakéászítéssel fogom felavatni :K :C


philoxenia
(MODERÁTOR)
Blog

Inkább a sütőben próbáld . :DDD ;]


VoDaFoNe
(aktív tag)
Blog

nagyon széépek ááám :)) gratula neked!! mi is szoktunk pizzát sütni :D pénztárcakímélő az biztos!! :R :R


bagyulajuve
(addikt)

a tűzhely sütőjében fogom megcsinálni, grrrrrrrr :((( :K :))
mivel nem beépíthető ezért az ilyeneket tűzhelynek nevezik és van sütő részük, amiben a tervem, hogy majd sokat és finomat sütök.
példa a tűzhelyre: kerámilapos villanytűzhely
viszont a főzőlapon főzni fogok ;)

[ Szerkesztve ]


faevike29
(tag)

Gratulálok :C !

Azt hiszem már tudom mit is fogok sütni legközelebb otthon a sütőmben...
Ja és a recepteknek meg külön örültem :)


Gondar
(tag)

ez szép cikk volt :)


philoxenia
(MODERÁTOR)
Blog

Érted Te a tréfát, csak nem szereted, mi ? Bocsi ne sértődj meg, viccnek vót szánva. :)


Zewa
(senior tag)

Ohh hogy az a.... Most nagyon megkivántam mindjárt lerongyoloka boltban veszek ezt azt ami hiánzik és én is össze dobok egyet de kcsit nagyobbat! :) Az eredményről beszámolok. :)


tildy
(nagyúr)
Blog

A topiccím nagyon RGB-s ;]


DArchAngel
(tag)
Blog

Köszönöm a receptet :R
, csináltam azóta egy dupla adagos pizzát. Tonhalasat és kolbászosat. Sajnos egy picit szárazra sikerült, szerintem kevesebb ideig kellettt volna sütni, de attól finom volt.


bivalyolo
(őstag)

hali

tudom régi de: ennek tudjátok esetleg h ki a szerzője? törölték vagy nem tudom de nem jön be az oldal :( [link] (http://logout.hu/cikk/pizza_hamarabb_mint_rendelve/teljes.html)
nagyon jól nézett ki és sajna nem mentettem el a receptjét :W

előre is köszönöm

[ Szerkesztve ]


ABnormal
(őstag)

én úgy emlékszem,hogy Kalandor volt az írója,de nem 100%


bivalyolo
(őstag)

huu köszi a gyors választ :R
megérdeklődöm :)


Eastman
(őstag)
Blog

Kalandor. :K


csaba54
(tag)

tisztított víz
és ha flakonos?


nagyzalán
(újonc)

Nagyon klassz pizzát csináltál megnéztem a képeket is grat :C hozzá gyűjtöm a recepteket mert nagyon szeretek pizzát sütni van egy mobil kemencénk mindenhol lehet használni. Ilyen [party kemence] érdemes kipróbálni tényleg nagyon jót lehet benne sütni igazi olaszos lesz.

[ Szerkesztve ]


Hunyus
(senior tag)

:DDD 300k-s kemence az szép,ennyiért inkább marad a pizzéria száma :P


yolan
(őstag)
Blog

A recepted alapján megcsináltam a saját pizzámat, rakok majd fel róla képet, nagyon finom lett, bár kicsit vastag lett a tésztája. Jó magyarosan, kolbásszal készült. :))


#51736960
(őstag)

elkészítettük, finom volt, köszi :R
(eredetileg Kalandor-félét akartunk, de nem találtam azt az írást)

szerk: a feltét: paradicsomkonzerv, só-bors-oregánó, bacon kockázva, lilahagyma, vörösbab, erőspaprika, karavánsajt

[ Szerkesztve ]


deathtania
(senior tag)
Blog

dejó, hogy erre rátaláltam. azt hiszem a hétvégén ki is fogom próbálni :D


ebeni95
(tag)
Blog

Jó, bár picit jobban részletezhetnéd! :P :R

üzenetek