üzenetek

hozzászólások


7
(addikt)
Blog

:C
Minden elismerésem! :)


Pukkancs
(tag)
Blog

De király a pizzád :C :R


elit_hun
(őstag)
Blog

mi is szoktunk pizza-t csinálni, a tiéd jobban néz ki :))


kisninja
(őstag)

Nagy szép mi tejjel csináljuk a tésztáját és nagyon finom.
2dl tej (langyos)
1-2 ek étolaj
1 élsztö
csipet só
kis culor
fel kell futatni
majd bele 1kg liszt
szükség esetén még tej és olaj megdagasztani megkeleszteni
3-4 részre szelni kinyujtani és kész a tészta
tetejére kecsap elkenve szalámi hagyma kukorica sajt pizzafüszer.
a feltét amugy bármi lehet.


ABnormal
(őstag)

:R


Drótszamár
(őstag)

Én is hasonló tésztát szoktam csinálni. Néha rakok bele ezeken kívül 2-3 tojást is (esetleg sajtot).
Szalámi nem jó a pizzára. Kiszárad, és olyan lesz mint a cipőtalp.

Ketchup helyett paradicsomszósz bazsalikommal, és oregánóval felfőzve.


tocsa
(senior tag)
Blog

Gratula! Nemreg ettem (pizzat), de ennek ellenere osszefutott a nyal a szamban! Nagyon ugyes vagy!
Picasa galeriahoz:
A legjobban a sutikre lennek most ehes, nagyon jok!
Az egyik pizzahoz azt irod: az elso fenykepen is vllahato pizza. Szerintem mindegyik vallalhato!
Offtopic: vega vagy? Hust nem latni sehol.


kisninja
(őstag)

Háziszalámi a gyerő és saját szeletelés.
Nagyon finom lehet a tied is. Egy a poén hogy én utálom a paradicsmot de a kecsapot szeretem. :DDD


Lenry
(félisten)
Blog

hú de éhes lennék most ha nem épp a vacsorámat fejeztem volna be az olvasás előtt... viszont lehet h haverokkal az albérletben megpróbálunk összehozni vmi ilyesmit...


philoxenia
(MODERÁTOR)
Blog

Kenyérsütő géppel is dagasztható a pizza, hol veszed a biolisztet, ennyiért, milyen őrlés, melyik malom ?


Drótszamár
(őstag)

Nem érdemes szerintem kenyérsütő géppel szenvedni. Tovább tart.

Lehet kapni kelesztőtálat. Oda bedobod az összetevőket, ha megkel kiszeded, kicsit átgyűród, kinyújtod és kész is a tészta. Ez max 1-1,5 óra, a gép 2-3 órát szenved vele.


Armahun
(addikt)
Blog

Szép kimerítő cikk, gratulálok hozzá!

Én a tésztát picit másképp csinálom "kovászosan" kelesztem.

40 dkg liszt fontos, hogy ne legyen hideg
1 dl tej
1dl víz
1 ek cukor
1/4 kocka élesztő
1 ek olaj
1 kk só

Az élesztöt felfuttatom a langyos cukros tejjel.A lisztet beleszitálom egy mély tálba, a közep készítek egy mélyedést és beleöntöm az élesztös tejet. A környező liszt kis részével összekeverem (kovász) majd a többi lisztel betakarom. Meleg helyen kb negyed órát kell állnihagyni, hogy a kovász szépen behabosodjon. Ezután jöhet bele a víz és a só.
Addig szoktam gyúrni, amíg a tészta szépen ősszáll, és már nem ragad sem a tálhoz, sem a kezemhez. Olajat nem teszek bele, azt csak a tepsi kikenésére használom.
A lényeg, hogy pontossan ki kell mérni az alapanyagokat! nem szabad hozzátenni sem vizet, sem lisztet, addig kell gyúrni, amíg jó nem lesz.
Kis cipót formálok belőle, letakarva meleg helyen kb egy órát kelesztem, és mehet a tepsibe.

A sütőn rengeteg múlik, pl a nagyszüleim gázsütőjében sosem sikerült úgy megsütni ahogy szerettem volna.

Drótszamár:Pont ilyet használok :D

[ Szerkesztve ]


DJ.Gróf
(aktív tag)
Blog

Fincsa! Kolbászos rájás pizza. :D


lesaux
(veterán)

Gratula, jól írsz, jól főzöl (bár ez konkrétan sütés volt)! :)
A Horváth Rozi és hasonszőrűek alkotta fűszermaffián, illetve a Parkinson-kór legkülönfélébb tüneteit felvonultatva félmondaton felröhögtem. :D


philoxenia
(MODERÁTOR)
Blog

A gépnek kb. 15 perc egyszer meggyúrni, ha kétszer akarod, idő múlva megint annyi.
Sokára ennéd meg azt a kenyérmennyiséget, amit az utóbbi másfél évben megsütöttem, pizzatésztát pedig könnyebb csinálni, mint kenyeret, tapasztalatból tudom.
Amire gondolsz, az a kenyérsütés tisztán a géppel, de az más műfaj, a szenvedés ott is annyi, hogy beleteszed a hozzávalókat. Amúgy jobb gáz/villanysütőben sütni a kenyeret is, csak nyáron nagyon meleget csinál a konyhában. :)


A_Sanyi
(csendes tag)

favorited ;)


varga911
(senior tag)

Én kicsit másképpen szoktam csinálni, de kipróbálom ezt is! :)

A HD-595 még mindig szépen muzsikál! :C :R


tkazmer
(addikt)
Blog

meglehetősen odafigyelsz a deisgn-ra...
annak meg, aki először kostolná a reformkonyha remekeit: sajnos igencsak érezhető már kisebb mennyiségnél is a teljes kiőrlésű liszt egyedi íze.


Xantomas
(őstag)
Blog

Nagyon korrekt írás!
Címlapra, és ajánlóra vele, asszem ezzel elmondtam mindent ;)


Akheron
(senior tag)
Blog

Igen, az vagyok. Szívesen írtam volna tanácsot a húsokkal kapcsolatban is, de így sajnos abszolút nem tudok hozzászólni ehhez. :)

üzenetek