Acer Aspire V3 471G (Olympic Edition)

Egy igazi játékos gép az Acer gyárából, mely méltán viselheti az Olimpiai Játékok szimbólumát! – írta: Dr.Byte, 12 éve

Külső

Felületes gondolatok

A címszó csak akkor jelenik meg a tesztjeimben, ha valamiért fontosnak tartom megemlíteni a tesztalany külső kialakítását.
Nos, a V3-as teljes borítása műanyagból készült, ami nem is lenne baj, egy ilyen erős konfigurációval rendelkező gépnél, viszont ha közelebbről megnézzük az illesztéseket, akkor olyan érzésünk van, mintha (csak úgy) egymásra „ragasztották” volna a borítás részeit.
Ez főként a kijelző borításánál érződik, mivel apró hézagokat lehet felfedezni az illesztéseknél, illetve a kijelző belső borítása, már a legapróbb nyomásra „behajlik”. Minden bizonnyal nem fogjuk nyomkodni a kijelző borítását, mivel nem arra való, csupán nem tudom hova tenni ezt a dolgot...

Más tekintetben viszont jól összerakták a masinát. Ez az ellentmondás annyit jelent, hogy bár az illesztések (közelről) elég kiábrándítóak, maga a gép meglehetősen masszív kialakítással rendelkezik. A kijelző külső borítása (nyomásra) nem hajlik, ami a billentyűzet körüli részre ugyancsak elmondható.

Kijelző

Jelen esetben, egy 14,1 hüvelykes, 1366x768-as felbontású, fényes LED HD kijelzőről beszélünk, mely az Acer CineCrystal™ technológiájával került forgalomba. A „CineCrystal” jelző, valójában annyit jelent (a gyártó szerint), hogy a színek sokkal élénkebbek a többi laptophoz képest.
Szerintem semmi különbség nincs az általam ismert gépek kijelzőihez képest, ez is csak egy mezei kijelző. Ez kissé lehangoló, ugyanis, ha már különleges kiadásról beszélünk, akkor igazán belefért volna például egy matt kijelző.

A zsanérok erősen tartják a kijelzőt (nem engedik lötyögni vagy elhajlani), és 160 fokos dőlésszöget biztosítanak számára.

Billentyűzet

Csakúgy, mint a legtöbb Aspire modellnél, itt is szigetes billentyűzetről van szó. A szürke megjelenésnek és a kialakításnak köszönhetően, első ránézésre olyan, mintha egy Sony Vaio lenne az asztalunkon.

Mivel már számos számos billentyűzet megfordult a kezem alatt, ezért nyugodt szívvel állíthatom, hogy az Aspire V3-as igazi minőségi billentyűzettel rendelkezik. A billentyűk nem lötyögnek, nem kattognak és a borítás egyáltalán nem süllyed meg használat közben.

Touchpad

Egy átlagos, közepes méretű touchpadról beszélünk, amely beleolvad az alsó borításba. Általában nem díjazom ezt a fajta megoldást, viszont miután kipróbáltam a touchpadet, rögvest elmúltak az aggályaim. Mindezt csak azért mondom, mert még nem találkoztam olyan, a borítással egybeolvadó billentyűzettel, amely tetszett volna. Ellentétben a V3-as touchpadje külön elismerést érdemel! Mindamellett, hogy nagyon precíz és támogatja a 3 ujjas mozdulatokat, hihetetlenül jó vele dolgozni.
Egyébként kicsit olyan, mintha selyemmel vonták volna be a touchpadet.

Portok/Egyéb/Hang

Portok tekintetében a következők állnak rendelkezésünkre:
- Bluetooth 4.0
- 1db USB 3.0
- 2db USB 2.0
- 1db HDMI
- 1db VGA
- Multi-in-1 kártya olvasó (SD™, MMC, MS PRO, xD)
- Acer InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/n Wi-Fi
- Gigabit Ethernet

A webkamera egy Acer CrystalEye HD, 1280 x 1024 (720p) felbontással.

Ami a hangot illeti, egy rossz szavam nem lehet. Ha lenne egy határ, amit egy laptop elérhet hangzásban úgy, hogy minőségi szinten marad, akkor a V3-as biztosan a határ küszöbén állna. Tiszta, hangos és egyáltalán nem hiányzott a 2.0-ás „hangrendszerem”... :)) (egyébként, Logitech és jól szól, viszont tényleg nem hiányzott)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Acer Aspire R7 - Egy új korszak

    Hosszú volt az út, melyet végigjártam, hogy a végén az Acer különleges ultrabook-tablet kombóját válasszam.

  • Acer Aspire V5-131

    Kis méretű notebook Intel Celeronnal az alsó árkategóriából. No, de mit várhatunk 70.000 forintért?

Előzmények