Asus TUF FX505DU: egyik fele nyers, másik égett

Sajnos ez a gép sem olyan, hogy a dobozból kivéve tökéletes, minden jól fut rajta. – írta: Darth_Revan, 5 éve

Külső

Csomagolás

A doboz terén az egyszerűségre törekedett az ASUS, így az olcsó irodai célra szánt laptopoknál megszokott sima barna dobozt kapunk, rajta TUF logóval, hogy azért ne felejtsük, hogy mégis játékra szánt gép lapul benne, még akkor is, ha nem a drága gamer laptopoknál látott szép mintás dobozt kapjuk.
Kibontva sok extrára ne számítsunk, a gép mellé kapjuk a kábelt és az adaptert, valamint egy használati utasításnak alig nevezhető, általános használatba vételi leírást tartalmazó kis füzetet.

Mivel egy alacsony fogyasztású CPU (35 W), illetve VGA (80 W) van a gépben, ezért nem kell aggódni, hogy csak egy közepes méretű 180 W-os tápegységet kapunk egy 330 W-os Delta gyártmányú féltégla helyett [link] .

Külső

A ház külseje ugyan szálcsiszolt alumíniumnak tűnik, azonban valójában műanyag az egész, viszont nem kell aggódni, hiába van műanyagból, maga a gépház masszív, jól összerakott, nem recseg sehol sem. Érzésre és ránézésre is olyan, mint a GL503VS, ami több mint 500.000 Ft-ba került, amikor megjelent.
Billentyűzet téren azonban érezni a prémium hiányát, és nem csak hogy a gomb lenyomásánál láthatóan hajlik, de gépelni is nagyon "fapados", és érezni a műanyag gombok furcsa minőségét. Legalábbis nekem kényelmetlen volt gépelni rajta.

Portok terén sajnos szinte nincs miről beszélni. Hátul és jobb oldalt a ventilátorok kivezetésén kívül semmi nincs, az ASUS minden portot a gép bal oldalára sűrített. Itt található a DC input, a RJ-45 LAN, HDMI 2.0, Combo Audio-Jack csatlakozó, illetve a mindössze 3 db USB (pontosabban 1 db USB 2.0, 2 db USB 3.1) port.

Illetve a gép alja is csalódás. Messziről a tesztekből azt lehet feltételezni, hogy szinte az egész alja ki van vágva a gépnek, hogy ezzel is javítva legyen a hűtés minősége, azonban sajnos ez átverés, közelről nézve ennek a felületnek a nagy része valójában nincs is kivágva és mindössze kb. 10% az a rész, amin tud levegő bejutni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt