DOQO - Alternatíva a nemlétezőre

Mennyit számít a méret? Szerintem nem mindig annyit, mint amennyit az előítéleted közöl veled! – írta: Mr. Y, 2 éve

Külcsín

A doboz is már igen igényes volt, a szállítás gyors. Ajándékba kaptam egy üvegfóliát (biztos, hogy nem fogom használni), illetve egy vastag, neoprén szerű tokot, melybe a tablet billentyűzetestül belefér, ám az Apple Pencil-re már nem gondoltak.

A billentyűzet anyaga alumínium, súlya jelentős. Konkrétan 478 g. Ez lássuk be, kell is, ha egyszer meg akarja tartani a tabletet és imitálni a laptop hatást. Beépített akkumulátora 500 mAh, ami mint Bluetooth billentyűzet, több is a soknál, ám ha vesszük a további paramétereket... Röviden egyelőre csak annyit, hogy elég. Tölteni a billentyűzetet Type-C csatlakozón keresztül lehet az iPad-del azonos oldalon, töltési ideje ismeretlen, 2 hónap alatt nem sikerült még lemerítenem, igaz, nem is használom minden funkcióját.
Fedlapjának, vagyis a tabletet tartó alkatrésznek pontos anyagáról nem találni információkat, de az biztos, hogy a gép mágnesesen csatlakozik rá és nem igazán akar onnan lejönni. A tablet védelme érdekében ez a rész egy vékony filcréteggel van borítva. Ezen felül a kamerának és villanónak szabad utat ad egy kivágás, ami inkább azért került rá, mert az említett elemek kilógnak a gépből, mintsem arra számítottak volna, hogy fényképezésre használnánk így a masinát.

A két részt összetartó zsanér nem egyszerű szerkezet, látszik rajta az igényes tervezés és kivitelezés. Felhajtása fokozatmentes, 180 fokban enged. Körülbelül 135 fokig lehet sík asztalon felhajtani anélkül, hogy a táblagép súlya nyerne és koppanna az asztalon. Megállítani a felhajtást bárhol meglehet és egy-egy laptopnál is komolyabb erőkifejtést igényel a továbblendítése, dacára annak, hogy a laptopok túlnyomó többségében két zsanérral kell küzdeni, itt viszont csak egy van.
Az is középen, hiszen enged ez oldalra is hajtani. Ugyanis áttekerhető 180 fokkal és visszafelé lehajtható, így élvezni lehet a tablet mivoltot úgy is, hogy nem vesszük ki az eszközt a tokból. Tollal dolgozni már nem feltétlenül ajánlott ebben az állásban, mert míg laptop módban lecsukva szinte résmentes a zárás, addig itt akad egy folyamatos 2-3 mm.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • iPad Minim balladája

    Időutazás aprópénzért: avagy lehetséges egy használhatatlanra frissített régi iPad Mini feltámasztása?

  • Az Apple buborék

    Valami történt a világ egyik legnagyobb tech vállalatával... Ez az írás az okokat és a "Hogyan tovább?"-ot fejtegeti.

  • Apple iPad Mini 2014-ben

    Mire alkalmas napjainkban az Apple 2012-ben piacra dobott kisméretű táblagépe? Meglepően sok mindenre!