Elephone P8 – a telefon

A távol-keleti gyártó egy olyan készüléket alkotott, amibe nagyon nehéz belekötni, de mégis van némi rés a pajzson. – írta: bloggiold, 6 éve

Hardver, szoftverezettség

A teljesítményért egy 8 magos, 16 nanométeres csíkszélességen gyártott, MediaTek Helio P25 chipset felel, amelyben négy Cortex-A53 mag 2,5 gigahertzen ketyeg, négy pedig 1,6 gigahertzen. A grafikus megjelenítésért egy ARM Mali-T880 gyorsító a felelős, 6 gigabájt LPDDR4 RAM rendszermemóriával karöltve. Ehhez hozzájön még 64 gigabájt belső memória, amelyből alaphelyzetben mintegy 53 gigabájt szabad, tehát memóriafronton nem sok panaszunk lehet.

A Vernee Mars Pro gépházában is ugyanezt a hardveres összeállítást találhatjuk, éppen ezért meglepő, hogy a teljesítménytesztben elért pontszámokban azért van eltérés.

A telefon egy teljesen csupasz Android 7.0 Nougat alapú rendszerrel érkezett, megkímélnek minket egy csomó felesleges apptól, amit soha nem használnánk és csak a helyet foglalják. A Play Áruházból minden szükséges dolgot beszerezhetünk, amire pluszban szükségünk van.

Az Android 7.0-nak köszönhetően megkapjuk az osztott képernyős módot és a két részben legördülő értesítési függönyt is, ahol mi helyezhetjük el a csempéket, és szabhatjuk testre az egészet.

A beállításokban találunk pár hasznos kiegészítést, mint például a kijelző kalibrálásra használható MiraVisiont, vagy a háttérben futó alkalmazások engedélyezéséhez a DuraSpeed menüt. További hasznos extra az is, hogy egy applikációt lehet társítani a Home gomb kétszeri nyomásához, a telefon csörgésekor a vaku villogtatása, vagy a másodperc megjelenítése az állapotsávon. A szoftver egyébként nagyon jól működik, gyors és gördülékeny, az első indítás után rögtön három OTA frissítéssel várt a rendszer.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • MEIZU M5c – vitathatatlan

    A fiataloknak szánt, olcsó, korrekt tudású készülék joggal pályázik a belépőszintű telefonok királya címre.

  • Ulefone T1- támadás

    Megnyerő külsővel, szinte hibátlan belsővel támadja a nagynevű gyártókat az Ulefone alacsony árú zászlóshajója.

Előzmények