Hirdetés

MEIZU M5c – vitathatatlan

A fiataloknak szánt, olcsó, korrekt tudású készülék joggal pályázik a belépőszintű telefonok királya címre. – írta: bloggiold, 3 éve

Bevezető, tartozékok

A távol-keleti brand sikerekben gazdag történelemkönyve 2003 óta íródik. A kínai Riviérának is nevezett Zuhai városában alapították, amely egyébként az egyik legfontosabb helyi turisztikai célpont. Kezdetben zenelejátszókat gyártottak, majd 2007-ben a Meizu M8-cal beléptek az okos-mobil piacra. Az M8 bemutatását nagy várakozás előzte meg, ugyanis az iPhone-t földbe dögölő telefonnak harangozták be, töredék áron. Nagyobb felbontású kijelzővel és kicsit viccesen hangzik 2017-ben, de videofelvételre képes kamerával dobták piacra, az almás gyártó terméke ekkor ezt még nem tudta.

A Meizu megítélése a világ legnépesebb országában és nemzetközi szinten is nagyon jó, habár eddig nem igazán léptek ki a hazai földről. A 2017-es top 10-es mobilgyártó listáról csak egy hellyel maradnak le. A fő rivális a Xiaomi, amely ötödik ezen a listán.

Az ez év májusában bemutatkozó, B20-as LTE támogatással rendelkező MEIZU M5c egy remek belépési lehetőség a globális piacra. Jelenleg az orosz és az ukrán piac mellett négy EU tagországban van hivatalosan jelen a cég, hazánkban sajnos nem.

A készülék csomagolását nem bonyolították túl. Móricz Zsigmond kedves kis verse jutott erről egyből az eszembe „Volt egyszer egy iciri piciri házacska; ott lakott egy iciri piciri” esetünkben nem kismacska, hanem a Meizu M5c, az 1.5 amperes hálózati töltőfej, az USB 2.0 kábel, a SIM-tű és egy kis papíralapú olvasnivaló.

Hirdetés

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Ulefone T1- támadás

    Megnyerő külsővel, szinte hibátlan belsővel támadja a nagynevű gyártókat az Ulefone alacsony árú zászlóshajója.

  • Elephone P8 – a telefon

    A távol-keleti gyártó egy olyan készüléket alkotott, amibe nagyon nehéz belekötni, de mégis van némi rés a pajzson.

  • Meizu EP51- A tökéletes edzőpartner

    Régóta kerestem már egy edzéshez is kiváló jó ár-érték arányú fülest, azt hiszem, hogy most megtaláltam.