Elephone U Pro - a jövő megérkezett

Új csillag tűnt fel az égen, a mindent elsöprő siker útjába csak egy aprócska tényező állhat. – írta: bloggiold, 6 éve

Kamerák, multimédia

Óriásit ugrott előre az U Pro kamera terén, hiszen az első kínai kis telefongyártó, aki valódi dupla kamerás rendszert pakolt a hátlapra. A 13 megapixeles Samsung S5K3L8 szenzorok 6 darabból álló lencsekészlettel, f/2.2 rekeszértékkel rendelkeznek. Az elsődleges modul RGB színszűrős, a másodlagos kamera pedig fekete-fehér. A fő egység színes felvételt készít, a monokróm mélységinformációkkal látja el a szoftvert. A szelfik készítésére a szintén Samsung gyártmányú 8 megapixeles előlapi kamera hivatott. Egy későbbi frissítés során különböző vicces effektekkel, matricákkal turbózhatjuk majd fel az elkészített önarcképeinket. A selfie-zés őrületét az első kétkamerás mobil piacra dobása indította 2010-ben, amely egyébként az iPhone 4 volt. Videókat 4k UHD (3840×2160), vagy 4k DCI (4096×2160) felbontás mellett 30 képkocka/másodperc, Full HD felbontásban 60 képkocka/másodperc sebességgel lehetséges, jó hang és képminőségben. A tesztképek automata módban, alapbeállításokkal készültek.

A képek teljes méretben itt láthatóak.

A jó fényviszonyok között készült képek esetében a színek szépek, remek dinamikával, jó részletgazdagsággal és vonalélességgel rendelkeznek, de azért van némi zajosodás. A szélsebesen működő PDAF-autofókusszal megtámogatott kamerával, alapvetően igen nagy százalékban azonban jól sikerülnek az alkotások. Ahogyan romlanak a fényviszonyuk, úgy csökken az elégedettségi szintünk a képminőség tekintetében. A dupla tónusú LED-es villanó meglehetősen hatékonyan működik, de a telefon már kevésbé brillírozik az esti fotózás során.

A kameraszoftvert alaposan átdolgozták, egyszerű és jól működő kezelőfelületet kapott, nyomokban sem emlékeztet az ósdi kamera alkalmazásra, melyet előszeretettel használnak a kis gyártók. Remek hír a teljes körű Camera2 API támogatás, amivel számos kézi beállítási opció elérhető – itt jegyezném meg, hogy a jóval drágább telefonokból is rendszerint hiányzik ez az opció –, de az új csillagból nem.

A zenei oldalról teljesen korrekt a produkció, a multimédiás hangszóró minősége nagyon jó. A mellékelt USB Type C – jack átalakítót használva a ,,régi” Xiaomi jack-es fülesemmel minőségromlás nélkül szólt a muzsika. Az idők azonban változnak, érdemes beszerezni egy vezeték nélküli fülhallgatót. A Sony által fejlesztett Bluetooth LDAC hangkodek, amely az Oreo rendszeren debütált, valóban kiemelkedő hangminőséget hozott az aktuálisan használt Meizu EP51 esetében. A zenei élvezetek fokozására egy integrált NXP Smart PA audio chipset is beépítésre került az új reménységbe.

A gyári Zene alkalmazás teljesen jól működik, részemről ajánlott a használata. Az FM-rádiót a zenelejátszóhoz hasonlóan újratervezték, tud mindent, igaz magyar nyelven nem kommunikál, de nem hinném, hogy az a pár angol szó gondot okozna valakinek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények