Feature phone-ok elemzése

Feature phone-ok összehasonlítása a múltból és a közelmúltból, több árkategóriából. – írta: quailstorm, 11 éve

Samsung S5350 rendszer sajátosságok

Aktív készenlét háttere olyan, mint D900i-n. Viszont kaptunk egy alsó sávot, ami gyorsindítás célzattal van elhelyezve, persze gyárilag sok ótvar link van közösségi oldalakhoz, és ezen nem nagyon lehet változtatni sem… Legalábbis a 6303i-hez képest nagyon korlátolt.

Ezen kívül amennyiben a zenelejátszó vagy a rádió megy a háttérben, élő widgetet kap. Lehet vezérelni. Szerintem az remek funkció. Leginkább az S5350-en látszik, hogy tud a Samsung ha akar. Érdekes hogy nem egy népszerű modellnél történt meg.

Kb. itt, meg az óránál ér véget a főképernyő bazárja. Viszont a menü animál. Ez szokatlan ennél a márkánál. Nem oly látványos, mint a Sony műveiben, de szép és gyors. Almenük is felugranak, a főmenü meg oldalra scrolloz (az egész képet egy oldalra csúsztatással váltja). Igaz, lehet, ebben közrejátszik a chipsethez kapott uiONE support, bár az BREW, jó kérdés van-e köze ehhez. A görgetőrutin is megfelelő, nem cachel be, ott és akkor áll meg, mikor gondolná az ember. Olyasmi fölényíló menü nincs, mint a D900i-ben, de azt hiszem hiányolva sem lesz.
A beállítások nincsenek eltolva, habár okozott némi bóklászást. A bluetooth pedig továbbra is alkalmazás.

Igen a bluetooth, csak pár kép, hogy is lehet bekapcsolni:

A design és ikonok szerintem rendben vannak, kissé touchwizes már, de szerencsére a 3-masból, így nincs benne ízlésficam. Gyári témák is el vannak találva. A témaszerkesztő meg működik, csak kényelmetlen, inkább PC-n kéne erőltetni.

A fájlkezelő megfelelő, külön kezeli a kártyát és a belső memót, de akár egyben is az egészet. Egyébként azt tudom rá mondani, tiszta SE koppintás, minden előnyével. Animációk is annak megfelelően jönnek, bár nem sarokból van a popup, hanem slide alulról, nagyításeffekt nélkül. Természetesen multi kijelölés, mappakezelés van. Meg válogatja a bluetoothon beérkező fájlokat.
A képek megjelenítése gyors, galériaszerű, nagyítás sebessége is rendben van, jól használható képnézésre.
Fileinfo pedig szokásosan nagyon részletes (bitráta is), és designtalan, fehér alapon fekete betűk.

Álhívás funkció pedig lezárt és feloldott telefonnál is előhozható.

Összességében, a hangeffekteket leszámítva jó volt kezelni a telefont, bátran használnám a mindennapokban is, nem okoz csalódást. Samsungnál ez már dicséret…

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia N900 bemutató

    Mit tudhat a mindennapokban egy három éves Nokia készülék, mely inkább zsebszámítógép, mint telefon?